Teljesítményproblémák léphetnek fel a 811493-as (MS03-013) biztonsági frissítés telepítését követően

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 819634 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Előfordulhat, hogy csökken a számítógép teljesítménye, miután a 811493-as (MS03-013) biztonságifrissítés-csomagot egy Microsoft Windows XP Service Pack 1 (SP1) szervicsomagot futtató számítógépre telepíti, vagy miután SP1 szervizcsomagra frissít egy olyan Microsoft Windows XP alapú számítógépen, melyre a 811493-as biztonsági frissítés korábban már telepítve lett.

Oka

A probléma előfordulásának valószínűsége megnő harmadik féltől származó programok, például vírusellenőrző programok egyes szolgáltatásainak használata esetén. A probléma felmerülhet például akkor, ha a víruskereső program úgy van beállítva, hogy ellenőrizze a fájlokat megnyitásukkor (illetve futtatásukkor). Ezt a beállítást „valós idejű” vírusellenőrzésnek is nevezik.

A probléma a Windows XP SP1 verzióiban azon kernelfájlok (Ntoskrnl.exe, Ntkrnlmp.exe, Ntkrnlpa.exe és Ntkrpamp.exe) regressziós hibája miatt fordul elő, amelyek az eredeti 811493-as biztonsági frissítés részét képezték. A probléma megoldásához 2003. május 28-án a Microsoft kiadta a Windows XP SP1 811493-as biztonsági frissítésének javított változatát.

A biztonsági javításról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
811493 MS03-013: A Windows Kernel üzenetkezelőjének puffertúlcsordulása magasabb jogosultságokhoz vezethet

Megjegyzések:

 • Az eredeti 811493-as biztonsági frissítés továbbra is kijavítja az MS03-013-as Security Bulletin-közleményben ismertetett, helyi jogosultság-emelésen alapuló biztonsági rést a Windows XP alapú (SP1 szervicsomaggal rendelkező vagy nem rendelkező) számítógépeken.
 • A Windows XP rendszerhez kiadott 811493-as biztonsági frissítés egy olyan kettős módú gyorsjavítási csomag, amely a Windows XP eredeti verziójához és a Windows XP SP1 rendszerhez is tartalmaz frissített kernelfájlokat. (A Windows XP SP1 tartalmazza a Windows Media Center Edition és a Windows XP Tablet PC Edition rendszereket.) A 811493-as biztonsági frissítés regressziós hibája csak a Windows XP SP1 rendszer kernelfájljaira van hatással.

  További információt a Windows XP kettős módú gyorsjavítási csomagjairól a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
  328848 A Windows XP kettős módú gyorsjavítási csomagjainak ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

A megoldás

A probléma megoldásához telepítse a 811493-as biztonsági frissítés javított változatát.

További információt a 811493-as biztonsági frissítés javított változatának beszerzéséről és telepítéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
811493 MS03-013: A Windows Kernel üzenetkezelőjének puffertúlcsordulása magasabb jogosultságokhoz vezethet

Kerülő megoldás

Megjegyzés: A Microsoft javasolja, hogy minél hamarabb telepítse a 811493-as biztonsági frissítés javított változatát. Ha nem tudja azonnal telepíteni a 811493-as biztonsági frissítés javított változatát, használja az alábbi ideiglenes megoldások egyikét.

1. módszer: Az eredeti 811493-as frissítés ideiglenes eltávolítása

Ellenőrizze az MS03-013-as Security Bulletin-közleményben, hogy az adott környezetben szükség van-e a 811493-as biztonsági frissítés telepítésére. Ha a kockázati szint lehetővé teszi a javítás telepítésének elhalasztását, távolítsa el ideiglenesen az eredeti javítást.

Ha például Ön az egyetlen, aki használja a számítógépet, vagy ha a számítógép összes felhasználója rendszergazda (vagy tagja a helyi Rendszergazdák csoportnak), nem fontos telepíteni a frissítést. A biztonsági rés hatóköréről további információt az MS03-013-as Security Bulletin-közleményben találhat. A közlemény megtekintéséhez keresse fel a következő Microsoft webhelyet:
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/MS03-013.mspx
Ha úgy találja, hogy elhalaszthatja a javítás telepítését, távolítsa el az eredeti 811493-as biztonsági frissítést átmenetileg, amíg lehetővé nem válik a javítás javított változatának telepítése.

Megjegyzés: Ha a Windows kernelfájljai nem azonosak a 811493-as biztonsági frissítés eredeti Windows XP SP1 verziójához felsorolt verziókkal, a számítógép teljesítményproblémáját nem a jelen cikkben tárgyalt hiba okozza. Ebben az esetben nincs szükség a 811493-as biztonsági frissítés eltávolítására.

Az eredeti 811493-as biztonsági frissítés eltávolításához hajtsa végre a következő műveleteket:
 1. Kattintson duplán a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése ikonjára.
 2. Kattintson a Programok módosítása vagy eltávolítása ikonra.
 3. Kattintson a Windows XP gyorsjavítás (SP1) Q811493 (vagy a Windows XP gyorsjavítás (SP2) Q811493) elemre, majd az Eltávolítás gombra.
 4. Kattintson a Tovább, majd a Befejezés gombra a számítógép újraindításához.
A rendszergazdák a javítás eltávolításához a Spunist.exe segédprogramot használhatják. A Spuninst.exe segédprogram a %Windir%\$NTUninstallQ811493$\Spuninst mappában található. A segédprogram a következő kapcsolókat támogatja:
 • /? A telepítéshez használható kapcsolók listájának megjelenítése
 • /u Felügyelet nélküli telepítési mód használata
 • /f Egyéb programok bezárása a számítógép leállításakor
 • /z A telepítés befejeztével a számítógép ne induljon újra
 • /q Csendes telepítési mód használata (nincs felhasználói beavatkozás)
Ha például a 811493-as javítást felügyelet nélküli telepítési módban a számítógép újraindítása nélkül szeretné eltávolítani, használja a következő parancsot:
%windir%\$ntuninstallq811493$\spuninst\spuninst.exe /u /z
Megjegyzés: Ebben az esetben a 811493-as biztonsági frissítés teljes eltávolításához kézzel kell újraindítania a számítógépet.

2. módszer: A valós idejű ellenőrzés ideiglenes kikapcsolása a vírusellenőrző programban

A valós idejű ellenőrzés kikapcsolásával kapcsolatos információkért olvassa el a vírusellenőrzővel kapott dokumentációt, vagy keresse fel a program gyártóját.

További információt a Microsoft tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
49500 A víruskereső szoftverek forgalmazóinak listája
Megjegyzés: A valós idejű ellenőrzés kikapcsolásával a vírusellenőrző program nem ellenőrzi automatikusan a fájlokat megnyitásukkor vagy futtatásukkor, továbbra is lehetőség van azonban a vírusellenőrző program futtatására és az esetlegesen ártalmas fájlok megnyitás vagy futtatás előtti manuális ellenőrzésére.

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését az eredeti 811493-as frissítésben.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 819634 - Utolsó ellenőrzés: 2004. július 22. - Verziószám: 4.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kbenv kbprb KB819634
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com