Gyakori kérdések a Microsoft virtuális gépről és a Windows 2000 Service Pack 4 szervizcsomagról

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 820101
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

A cikk a Microsoft virtuális géppel (virtual machine, VM) és a Windows 2000 Service Pack 4 (SP4) szervizcsomaggal kapcsolatos gyakran feltett kérdésekre adott válaszokat tartalmazza. A Microsoft virtuális gép támogatja a Java-programok futtatását. A virtuális gépről a Microsoft
http://www.microsoft.com/mscorp/java/
című weblapján tájékozódhat. A Windows 2000 SP4 csomagról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
260910 A legfrissebb Windows 2000 szervizcsomag beszerzése

További információ

1. kérdés: Telepíti vagy frissíti-e a Windows 2000 SP4 a Microsoft virtuális gépet?

1. válasz: Nem. A Windows 2000 SP4 nem telepíti és nem frissíti a Microsoft virtuális gépet. Az információ az SP4 frissített és integrált telepítéseire is vonatkozik, beleértve az integrált Windows 2000 SP4 CD-ROM-ot is.

2. kérdés: Telepíthető-e a Microsoft virtuális gép Windows 2000 SP4 alapú számítógépen?

2. válasz: Igen. A virtuális gép telepített példányait a frissítés telepítője nem távolítja el, ha a Windows 2000 rendszert vagy egy Microsoft virtuális gépet futtató korábbi operációs rendszert (például Microsoft Windows 98 második kiadást) Windows 2000 SP4 rendszerre frissít. A Microsoft virtuális gép egyes verzióit emellett még forgalmazhatják független szoftverszállítók, akik terjesztési licenccel rendelkeznek a Microsoft Visual J++ vagy a Java termékekhez készült Microsoft SDK licencszerződés feltételei alapján. Mivel a Windows 2000 SP4 Windows fájlvédelem szolgáltatása a Microsoft virtuális gép fájljait nem védelmezi, a Microsoft virtuális gép terjeszthető változatai a programmal már rendelkező és anélküli Windows 2000 SP4 alapú számítógépeken is telepíthetők. A Windows fájlvédelem szolgáltatásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
222193 A Windows fájlvédelem (WFP) szolgáltatás ismertetése
Fontos: A Microsoft virtuális géppel rendelkező Windows 2000 SP4 rendszereken továbbra is ajánlott telepíteni a virtuális gép újabb biztonsági frissítéseit.

A 816093 jelű frissítés Windows 2000 SP4 rendszert futtató számítógépre való telepítésének lépései:
 1. Látogassa meg a Microsoft következő webhelyét:
  http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
 2. Kattintson a bal oldalon található Lásd még szakasz Windows Update katalógus hivatkozására. Ha a parancs nem érhető el, kattintson a Windows Update testreszabása hivatkozásra majd válassza a Windows Update katalógus hivatkozásának megjelenítése a Lásd még szakaszban jelölőnégyzetet.
 3. Kattintson a Frissítések keresése Microsoft Windows operációs rendszerekhez hivatkozásra.
 4. Az Operációs rendszer listában jelölje ki a Windows 2000 SP4 elemet.
 5. Kattintson a Speciális keresési beállítások elemre
 6. A Tartalmazott szavak mezőbe írja be a 816093 számot, majd kattintson a Keresés gombra.
 7. Kövesse az utasításokat a 816093 jelű frissítés letöltéséhez és telepítéséhez.


3. kérdés: Hogyan dönthető el, hogy a Microsoft virtuális gép telepítve van-e a Windows 2000 SP4 alapú számítógépen?

3. válasz: Annak eldöntéséhez, hogy telepítve van-e a Microsoft virtuális gép, keresse a Msjava.dll fájlt a %SystemRoot%\System32 mappában, vagy hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára.
 2. A Megnyitás mezőbe írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 3. Írja be a parancssorba a jview parancsot, és nyomja le az ENTER billentyűt.

  Ha a Microsoft virtuális gép nincs telepítve, az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
  A megadott nevet (jview) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként.
4. kérdés: Hogyan telepíthetők a Microsoft virtuális gép biztonsági frissítései a Windows 2000 SP4 alapú számítógépen?

4. válasz: Ha a Windows 2000 SP4 operációs rendszerre telepítve van a Microsoft virtuális gép, az továbbra is frissíthető a Microsoft Windows Update webhely használatával:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
Ha a Windows 2000 SP4 operációs rendszerre nincs telepítve a Microsoft virtuális gép, annak frissítései nem telepíthetők. A Windows Update szolgáltatás nem kínál frissítéseket a Microsoft virtuális géphez abban az esetben, ha a Microsoft virtuális gép nincs telepítve.

5. kérdés: Letöltheti-e a hálózati rendszergazda a Microsoft virtuális gépet több számítógépen való központi telepítés céljából?

5. válasz: A hálózati rendszergazda a Windows Update katalógusból töltheti le a Microsoft virtuális gép frissítéseit, és azokat olyan számítógépekre telepítheti, melyen a Microsoft virtuális gép már telepítve van:
http://v4.update.microsoft.com/catalog/hu/default.asp
Ha egy vagy több számítógépen történő későbbi telepítés céljából van szükség a Microsoft virtuális gép frissítéseire, keresse meg a kapcsolódó Microsoft Tudásbázis cikk számát a Windows Update katalógus Speciális keresési beállítások hivatkozása segítségével. A frissítések Windows Update katalógusból történő letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
323166 Frissítések és illesztőprogramok letöltése a Windows Update és a Microsoft Update katalógusból
A Microsoft virtuális gép frissítéseinek a felhasználó közreműködése és értesítése, illetve a számítógép újraindítása nélküli telepítéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
304930 A Microsoft virtuális gép frissítéseinek csendes telepítése a számítógép újraindítása nélkül (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
Vegye figyelembe, hogy a Microsoft nem teszi közzé a Microsoft virtuális gép letölthető változatát azon számítógépekhez, melyekre a Microsoft virtuális gép még nincs telepítve. Ha a Microsoft virtuális gép valamelyik újabb verzióját (3809 verzió vagy frissebb) kísérli meg olyan Windows 2000 SP4 alapú számítógépre telepíteni, melyen még nincs telepítve Microsoft virtuális gép, az alábbi hibaüzenet jelenik meg:
Microsoft VM
This setup will only upgrade over an existing version of the Microsoft VM. (Ez a telepítő csak a Microsoft VM meglévő verzióját frissíti.)
Amikor az OK gombra kattint, a következő hibaüzenet jelenik meg:
Microsoft VM
The installation is complete. (A telepítés kész.)
Ez az üzenet hibás. A Microsoft virtuális gép nincs telepítve, ha előzőleg nem volt telepítve.

6. kérdés: A 816093 (MS03-011) jelű biztonsági frissítés Windows 2000 SP4 alapú számítógépen történő telepítése esetén hibaüzenet jelenik meg, mely szerint a telepített szervizcsomag a frissítésnél újabb verziójú. Miért?

6. válasz: A 816093 (MS03-011) jelű biztonsági frissítés Windows 2000 Service Pack 3 (SP3) rendszerhez kiadott változatának telepítési kísérlete a Microsoft virtuális géppel is rendelkező Windows 2000 SP4 rendszerű számítógépeken a következő hibaüzenetet eredményezi:
Q816093 Setup Error (Q816093 Telepítési hiba)
Setup has detected that the Service Pack version of the system installed is newer than the update you are applying to it. (A telepítő azt észlelte, hogy a rendszeren telepített szervizcsomag újabb a jelenleg telepített frissítésnél.) You can only install this update on Service Pack 3. (Ez a frissítés csak a Service Pack 3 szervizcsomagra telepíthető.)
A Microsoft virtuális gép korábbi Windows 2000 gyorsjavításokhoz tartozó csomagjai nem telepíthetők Windows 2000 SP4 alapú számítógépre. A 816093 jelű biztonsági frissítés Windows 2000 SP4 alapú számítógépre történő beszerzéséhez a Windows Update katalógusban operációs rendszerként válassza a Windows 2000 SP4, a Microsoft Windows 98 vagy a Microsoft Windows Millennium Edition lehetőséget. Ez a biztonsági frissítés (Msjavwu.exe) olyan számítógépre telepíthető, amely Windows 2000 SP4, Windows 98, Windows Millennium Edition vagy Microsoft Windows NT 4.0 operációs rendszerrel és már meglévő Microsoft virtuális gép telepítéssel rendelkezik. A 816093 jelű biztonsági frissítésről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
816093 MS03-011: A Microsoft VM hiányossága veszélyeztetheti a rendszert
7. kérdés: Hogyan telepíthető olyan program, amelyhez Microsoft virtuális gép szükséges olyan Windows 2000 SP4 alapú számítógépen, amelyen még nincs telepítve a Microsoft virtuális gép?

7. válasz: Ez a telepíteni kívánt programtól függ. További információért forduljon a program gyártójához. Szükség lehet a Microsoft virtuális gép korábbi verziójának telepítésére, amelyre a független szoftverszállító terjesztési licenccel rendelkezik, majd a Microsoft virtuális gép aktuális verzióra történő frissítésére a Windows Update használatával.

8. kérdés: A Microsoft Visual Studio 6.0 program telepített Microsoft virtuális gép nélküli Windows 2000 SP4 alapú számítógépre történő telepítésekor „Java Package Manager” hiba jelentkezik. Mi a teendő ebben az esetben?

8. válasz: Ha nem tervezi a Microsoft Visual J++ 6.0 telepítését, nyugodtan figyelmen kívül hagyhatja a hibaüzenetet. A hiba a Microsoft Visual Basic, Microsoft Visual C++, Microsoft FoxPro, Microsoft Visual SourceSafe és Microsoft Visual InterDev szoftvereket nem érinti. A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
818421 Programhiba: Windows 2000 SP4 rendszerű számítógépeken a Java-csomagok telepítési problémájáról tanúskodó „Unable to Install Java Packages” hibaüzenet jelentkezik a Visual Studio 6.0 telepítése során (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 820101 - Utolsó ellenőrzés: 2011. február 3. - Verziószám: 6.2
Kulcsszavak: 
kbinfo kbdownload KB820101
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com