De computer reageert niet meer of u het foutbericht 'Ehshell.exe - Common Language Runtime Debugging Services' wordt weergegeven wanneer u terugkerende taken uitvoert in Media Center

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 820121 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Wanneer u terugkerende taken uitvoert in Media Center op een computer waarop Windows XP Media Center Edition is geïnstalleerd, reageert de computer niet meer (loopt vast) of wordt het volgende foutbericht weergegeven:
ehshell.exe - Common Language Runtime Debugging Services

Application has generated an exception that could not be handled.

Process id=0xa18 (2584), Thread id=0xa24 (2596).

Oorzaak

Dit probleem kan optreden als u een of meer van de volgende terugkerende taken uitvoert in Media Center:
 • U plant tv-programma's om op te nemen.
 • U verandert het formaat, minimaliseert of herstelt het venster van Media Center herhaaldelijk.
 • U verandert herhaaldelijk van kanaal terwijl Media Center in een venster wordt weergegeven.

Oplossing

Informatie over het servicepack

U kunt dit probleem oplossen met het laatste servicepack voor Microsoft Windows XP. Klik op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base voor meer informatie:
322389Het meest recente servicepack voor Windows XP ophalen

Informatie over hotfixes

Microsoft heeft nu een ondersteunde hotfix voor systemen met processors van 2,4 GHz of groter en voorzien zijn van bepaalde specifieke eigenschappen, maar de hotfix is alleen bedoeld om het probleem op te lossen dat in dit artikel wordt beschreven. Voer de correctie alleen uit op computers waarop dit specifieke probleem zich voordoet. Deze hotfix moet wellicht extra worden getest. Als u geen ernstige problemen ondervindt, raadt Microsoft u derhalve aan te wachten op het volgende servicepack voor Windows XP waarin deze hotfix is opgenomen.

Als u dit probleem direct wilt verhelpen, kunt u contact opnemen met Microsoft Product Support Services om de hotfix te verkrijgen. Een volledige lijst met telefoonnummers van Microsoft Product Support Services en informatie over kosten van ondersteuning vindt u op de volgende Microsoft-website:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=fh;NL;CNTACTMS
Opmerking In speciale gevallen kunnen kosten die normaal verbonden zijn aan ondersteuningsoproepen, worden geannuleerd als een medewerker van Microsoft Productondersteuning van mening is dat een specifieke update de oplossing van uw probleem is. De normale ondersteuningskosten blijven gelden voor extra ondersteuningsvragen die niet in aanmerking komen voor de specifieke update.

De Engelse versie van deze hotfix heeft de bestandskenmerken die in de volgende tabel worden weergegeven (of recentere kenmerken). De datums en tijden voor deze bestanden worden weergegeven in UTC-notatie (Coordinated Universal Time). Wanneer u de bestandsinformatie weergeeft, wordt deze naar lokale tijd geconverteerd. Als u het verschil tussen UTC en lokale tijd wilt bepalen, gebruikt u het tabblad Tijdzone van de optie Datum en tijd in het Configuratiescherm.
  Datum    Tijd  Versie   Grootte Bestandsnaam
  ----------------------------------------------------------
  01-mei-2003 13:34 5.1.2600.1198 1.821.696 Acgenral.dll
  01-mei-2003 11:31         1.087.770 Sysmain.sdb				

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem zich kan voordoen in de Microsoft-producten die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op'. In Microsoft Windows XP Service Pack 2 is voor het eerst een correctie aangebracht voor dit probleem.

Eigenschappen

Artikel ID: 820121 - Laatste beoordeling: dinsdag 10 april 2007 - Wijziging: 2.2
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
Trefwoorden: 
kberrmsg kbbug kbfix kbqfe kbwinxpsp2fix kbwinxppresp2fix kbhotfixserver KB820121

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com