Az „Ipconfig” parancs a 0.0.0.0 IP-címet adja vissza

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 822123 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor meg próbálja újítani a számítógép IP-címét az ipconfig parancs segítségével, elképzelhető, hogy az alábbiak egyike történik:
 • Előfordulhat, hogy a következő hibaüzenet jelenik meg:
  Hiba történt a kapcsolat (Helyi kapcsolat) megújításakor: A megadott fájl nem található.
  – vagy –
 • A parancs a 0.0.0.0 IP-címet és alhálózati maszkot adja vissza.

A megoldás

A probléma elhárításához alkalmazza a következő módszereket, az itt szereplő sorrendben. Mielőtt hozzákezd, indítsa újra a számítógépet. Az egyes módszerek alkalmazása után ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma.

1. módszer: A tűzfalak kikapcsolása

Győződjön meg arról, hogy nincsenek tűzfalak, illetve nem fut a Windows XP Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatása, illetve a Windows tűzfal.
 • Ha külső gyártótól származó tűzfalat használ, tiltsa le azt.
  A tűzfal letiltásával kapcsolatos tudnivalókért tekintse át a termék dokumentációját, vagy forduljon a gyártó terméktámogatási részlegéhez.
 • Kapcsolja ki a Windows XP Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatását. Ehhez hajtsa végre az alábbi műveleteket:
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára, majd válassza a Hálózati és internetes kapcsolatok, végül pedig a Hálózati kapcsolatok elemet.
  2. Kattintson a jobb gombbal a kapcsolatra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
  3. Kattintson a Speciális fülre, majd törölje a jelet az Internetkapcsolat tűzfala jelölőnégyzetből, amennyiben az be van jelölve.
Amennyiben már telepítette a Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagot, a Windows tűzfala szolgáltatást a következőképpen kapcsolhatja le:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be az ncpa.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson a jobb gombbal a kapcsolatra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 3. Kattintson a Speciális fülre, majd a Beállítások elemre.
 4. Az Általános lapon jelölje be a Kikapcsolva (nem ajánlott) választógombot.

Method 2: A hálózati kártya helyes telepítésének ellenőrzése

Ellenőrizze, hogy megfelelően van-e telepítve a hálózati kártya. Ehhez hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép ikonra, válassza a Kezelés parancsot, majd kattintson az Eszközkezelő elemre, amely a Számítógép-kezelés elem alatt található.
 2. Bontsa ki a Hálózati kártyák elemet és ellenőrizze, hogy megtalálható-e a listában a hálózati kártya.

  Ha a hálózati kártya nincs a listában, végezze el a következő műveleteket az itt szereplő sorrendben:
  1. Frissítse vagy telepítse újra az illesztőprogramot.
  2. Helyezze át a kártyát egy másik szabad bővítőhelyre.
  3. Cserélje ki a hálózati kártyát.

Method 3: A DHCP-ügyfél szolgáltatás futásának ellenőrzése

Ellenőrizze, hogy el van-e indítva a DHCP-ügyfél szolgáltatás. Ehhez hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. Kattintson a jobb gombbal a Sajátgép ikonra, válassza a Kezelés parancsot, bontsa ki a Számítógép-kezelés elem alatt található Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások elemet, majd kattintson a Szolgáltatások elemre.
 2. Ellenőrizze, hogy fut-e a DHCP-ügyfél szolgáltatás.
 3. Ha a szolgáltatás le van állítva, kattintson a jobb gombbal a DHCP-ügyfél elemre, majd válassza az Indítás parancsot.

  Megjegyzés: Amennyiben a szolgáltatás nem indul, elképzelhető, hogy egy függő csoport vagy szolgáltatás is le van állítva.

4. módszer: A rendszerleíró adatbázis módosítása

Fontos: Az alábbi szakasz, módszer vagy feladat a beállításjegyzék módosítását is magában foglaló lépéseket tartalmaz. A beállításjegyzék helytelen módosítása azonban komoly problémákat okozhat, Ezért ügyeljen az utasítások pontos betartására. A beállításjegyzékről a módosítása előtt célszerű biztonsági másolatot készíteni, hogy szükség esetén visszaállíthassa azt. A beállításjegyzék biztonsági mentéséről és visszaállításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
322756 A beállításjegyzék biztonsági mentése és visszaállítása Windows rendszerben
Győződjön meg arról, hogy a DHCP szolgáltatás rendszerbeállítási bejegyzése megfelelő. Ehhez hajtsa végre az alábbi műveleteket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a regedit parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg a beállításjegyzék alábbi kulcsát:
  HKEY_LOCAL_MACHINE\System\ControlSet001\Services\DHCP
 3. Kattintson duplán a jobb oldali ablaktábla DependOnService elemére, majd győződjön meg arról, hogy az Azonosító értéke mező értéke Tcpip Afd NetBT.
 4. Indítsa újra a számítógépet, és a 3. módszerben leírtaknak megfelelően ellenőrizze, hogy elindult-e a DHCP szolgáltatás.
Megjegyzés: Ez egy „GYORS KÖZZÉTÉTELŰ” cikk, amelyet maga Microsoft támogatási csoportja készített. A benne fogalt információkat a jelentkező problémákra válaszul, az adott állapotukban biztosítjuk. Az anyagok a közzétételük gyorsaságából következően tartalmazhatnak sajtóhibákat, illetve külön értesítés nélkül bármikor átdolgozáson eshetnek át. További tudnivalók olvashatók a felhasználási feltételek között.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 822123 - Utolsó ellenőrzés: 2014. június 27. - Verziószám: 1.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbfirewall kbprb KB822123
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com