Foutbericht 'ERROR_INSTALL_ALREADY_RUNNING' wanneer u Setup uitvoert voor Office-programma's installeren

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 822454 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Symptomen

Bij het uitvoeren van Microsoft Office installeren programma's, wordt het volgende foutbericht weergegeven:
ERROR_INSTALL_ALREADY_RUNNING.
Dit foutbericht is gevolgd door het volgende foutbericht weergegeven:
Fout 1618 Er: Er wordt al een installatie. Met de installatie voltooien voordat u u doorgaat met deze.

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat Microsoft Windows Installer kan slechts één installatie tegelijk uitgevoerd tenzij het geneste installatie.

Meer informatie

Bezoek voor meer informatie over geneste installaties de volgende Microsoft-website:
http://msdn2.Microsoft.com/en-us/library/aa368010.aspx
Twee installaties van Windows Installer kunnen niet worden uitgevoerd in dezelfde proces. Als u probeert de Installer-API aan te roepen, wordt de Foutbericht 'ERROR_INSTALL_ALREADY_RUNNING' in de volgende twee scenario's:
 • Terwijl de mutex _MSIExecute is ingesteld. De _MSIExecute-mutex is ingesteld tijdens het verwerken van de tabel InstallExecuteSequence de AdminExecuteSequence tabel, of AdvtExecuteSequence.
 • Tijdens het verwerken van het huidige proces de InstallUISequence of de tabel AdminUISequence.

Redenen waarom het tweede exemplaar van het Windows Installer-proces optreedt

Windows Installer wordt gestart met een onderhoudsmodus te starten omdat Windows Installer-bestand (MSP-bestand) een zelfstandig is verwerken het bestand. Een database als een gewone installatiepakket bevat geen. In plaats daarvan bevat ten minste één database transformatie die update toegevoegd gegevens in de database van het installatiepakket van de bestemming. De Installatieprogramma gebruikt deze informatie om het toepassen van de updatebestanden die zijn opgeslagen in de stream CAB-bestand van het updatepakket.

Wanneer een update is toegepast op een clientcomputer met Windows Installer eerst controleert de update van toepassing op het product. Na deze controle Windows Installer laadt de cache installer-database in het geheugen. Windows Installer past vervolgens de bijbehorende transformatie bijwerken naar de database in het geheugen. Windows Installer de database wordt bijgewerkt met alle wijzigingen van een installatie in de update. Een andere transformatie in het paar transformaties update bevat een bestand manipulatie u moet hebben op de clientcomputer een upgrade-instructies.

Voorkomen dat dubbele exemplaren van Windows Installer

Als u wilt voorkomen dat een tweede exemplaar van Windows Installer, niet Windows Installer-pakket te verpakken in een ander Windows Installer-pakket bijvoorbeeld een aangepast MSI-bestand. Office bijwerken en upgrade werkt niet met geneste installaties met de huidige versie van Windows Installer.

Alle openbare Office-updates bevatten een bootstrapping programma met de naam OHotfix. Terwijl OHotfix is niet het enige hulpprogramma waarmee u kunt updates implementeren, is het gemakkelijkst te gebruiken, omdat veel van de noodzakelijke functionaliteit voor bijwerken.

U kunt ook andere bijwerken programma's, zoals een eenvoudig batchbestand of complexe aangepaste programma bootstrappen die gebruikmaakt van de Windows Installer-API-aanroepen.

Een geneste installatie deelt de dezelfde interface en de instellingen voor logboekregistratie als de belangrijkste installatie. Ontwikkelaars moeten de volgende waarschuwingen Opmerking Als ontwerpen geneste installaties:
 • Bijwerken en opwaarderen werkt mogelijk niet met geneste installaties.
 • Windows Installer kan niet correct kosten een geneste installatie.
 • Geneste installaties delen niet onderdelen:
  • Een netwerkinstallatie ook geen bevatten een geneste installatie.
  • Geïntegreerde ProgressBars kan niet worden gebruikt met geneste installaties.
  • Bronnen die zijn aangekondigd, kunnen niet worden geïnstalleerd door de geneste installatie.

Meer gedetailleerde informatie over de installatieprocedure van Office Update

Een goede verwijzing is het Witboek van de Implementatie van Office XP-Patch . Hoewel dit wit papier specifiek verwijzingen Office XP, de concepten en aanbevelingen toepassen voor alle Windows bijwerken Installer gebaseerde release van Office.

Voor meer informatie over het distribueren en installeren van Office XP Service Pack 1 en Office XP Service Pack 2 andere correcties en upgrades voor Office XP op het volgende artikelnummer de artikel in de Microsoft Knowledge Base:
330043Whitepaper 'Microsoft Office XP-Update implementatie' is beschikbaar op de Download Center


Is een bootstrapping programma OHotfix.exe updates voor Office en wordt geleverd als onderdeel van het uitvoerbare bestand van de update (.exe). Een aantal acties worden uitgevoerd voordat de update-installatie wordt gestart waaronder:
 • Als de updates worden toegepast op een admin bepaalt installatie of een client de installatie van Office.
 • Controleert of de Windows Installer is geïnstalleerd op de systeem.
 • Bepaalt of een minimale versie van Windows Installer opgegeven en eventueel wordt omgeleid naar een webpagina bijwerken de Installer.
 • Watson wilt vastleggen en fouten melden update Setup wordt uitgevoerd tijdens de installatiefouten.
 • U bepaalt als een minimale versie die is opgegeven. Als een is opgegeven, controleert of het geïnstalleerde product is het opgegeven product versienummer (of een later versienummer).
 • Bepaalt het niveau van de gebruikersinterface voor zowel de OHotfix dialoogvensters en Windows Installer.
 • Controleert de geïnstalleerde Office-producten en bepaalt de updates die elk product moet hebben.
 • De Windows Installer-retourcode vastleggen en bepaalt Als u de computer opnieuw opstarten moet.
Windows Installer-technologieën vallen uiteen in twee delen die werken in combinatie: een client-side-service van Windows Installer (Msiexec.exe) en een pakketbestand (.msi-bestand). Windows Installer gebruikt de informatie die is opgenomen in een pakketbestand om het programma te installeren.

De Windows Installer is een besturingssysteemservice waarmee het besturingssysteem het installatieproces beheren.

Het programma Msiexec.exe is een onderdeel van Windows Installer. Dit programma gebruikt een DLL-bestand MSI.dll, om de pakketbestanden (.msi) te lezen, transforms (.mst) toepassen en opdrachtregelopties te verwerken. Windows Installer voert alle taken met betrekking tot installatie: kopiëren van bestanden naar de vaste schijf, het register wijzigingen, snelkoppelingen op het bureaublad en dialoogvensters weergeven query user installatie voorkeuren wanneer nodig.

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over hoe u een update vanaf het Internet, gaat u naar de volgende Microsoft-website:
http://msdn2.Microsoft.com/en-us/library/aa368326.aspx

Eigenschappen

Artikel ID: 822454 - Laatste beoordeling: vrijdag 27 juli 2012 - Wijziging: 6.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Office Professional Edition 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office Publisher 2003
 • Microsoft Office Small Business Edition 2003
 • Microsoft Office Basic Edition 2003
 • Microsoft Office Access 2003
Trefwoorden: 
kbstartprogram kbsetup kberrmsg kbtshoot kbprb kbinfo kbmt KB822454 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 822454

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com