Foutbericht 'Kan Microsoft Outlook niet starten' wanneer u Outlook 2003 start

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 822503 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Bij het starten van Outlook 2003 wordt het volgende foutbericht weergegeven:
Kan Microsoft Outlook niet starten. Kan het Outlook-venster niet openen. Kan de set mappen niet openen. De server is niet beschikbaar. Neem contact op met de beheerder als deze situatie zich blijft voordoen.

Oorzaak

Dit probleem treedt op als u Outlook 2003 installeert met de wizard Custom Installation van Microsoft Office 2003 en een persoonlijke map (PST-bestand) opgeeft in het transformatiebestand van Windows Installer (MST-bestand) met de padoptie Default location for PST files. Het probleem doet zich voor omdat u een bestandsnaam opgeeft in plaats van een pad voor een map.

Oplossing

U kunt dit probleem oplossen voor toekomstige installaties van Office door het MST-bestand te bewerken met de wizard Custom Installation. Ga hiervoor als volgt te werk:
  1. Vouw op de pagina Change Office User Settings (pagina 10 van 24) achtereenvolgens Microsoft Outlook 2003 en Miscellaneous uit en klik op PST Settings.
  2. Dubbelklik in het rechterdeelvenster op Default location for PST files en typ het gewenste pad in het vak Default location for PST files. Typ bijvoorbeeld %GEBRUIKERSPROFIEL%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\.
  3. Klik op OK en volg de aanwijzingen om de wizard te voltooien. Na correctie van het MST-bestand installeert u Office met behulp van het gecorrigeerde MST-bestand.
Als u dit probleem wilt oplossen voor een bestaande installatie van Outlook die dit probleem vertoont, geeft u het PST-bestand op via het pictogram E-mail in het Configuratiescherm.

Meer informatie

Wanneer u de wizard Custom Installation uitvoert, kunt u op de pagina Change Office User Settings (pagina 10 van 24) wijzigingen aanbrengen in de instellingen van Office-gebruikers op de computer waarop dit MST-bestand is geïnstalleerd. Wanneer u klikt op Miscellaneous PST Settings, kunt u de standaardlocatie voor PST-bestanden opgeven. In het vak Default location for PST files kunt u omgevingsvariabelen gebruiken, zoals %GEBRUIKERSPROFIEL%. U kunt hier bijvoorbeeld de locatie %GEBRUIKERSPROFIEL%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\ opgeven.

U kunt echter geen bestandsnaam opgeven. U kunt bijvoorbeeld niet %GEBRUIKERSPROFIEL%\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook\%GEBRUIKERSNAAM%.PST opgeven. Als u dat toch doet, treedt er een fout op wanneer u Outlook probeert te starten.
Opmerking Dit is een artikel voor snelle publicatie dat rechtstreeks is gemaakt vanuit de ondersteuningsorganisatie van Microsoft. De informatie in dit artikel wordt in de huidige vorm aangeboden in reactie op nieuw geconstateerde problemen. Aangezien artikelen van dit type zeer snel moeten worden gepubliceerd, kan de inhoud typografische fouten bevatten en kan de inhoud zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Raadpleeg de Gebruiksrechtovereenkomst voor overige aandachtspunten.

Eigenschappen

Artikel ID: 822503 - Laatste beoordeling: vrijdag 27 juni 2014 - Wijziging: 1.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Office Professional Edition 2003
  • Microsoft Office Small Business Edition 2003
  • Microsoft Office Outlook 2003
Trefwoorden: 
kbpubtypekc kbstartprogram kbprb kberrmsg KB822503

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com