ID articol: 822705 - View products that this article applies to.
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

REZUMAT

Acest articol descrie modul de depanare a problemelor de deteriorare a registry.

În cazul în care computerul nu repornește, este posibil ca secțiunile de registry să fie deteriorate. Mesajele de eroare pot varia. Acestea pot fi oricare dintre următoarele:
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:\WINNT\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM.ced
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:\WINNT\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:\WINNT\SYSTEM32\CONFIG\SOFTWARE
System hive error
Stop 0xc0000218 (0xe11a30e8, 0x00000000, 0x000000000, 0x00000000) UNKNOWN_HARD_ERROR
Stop: 0xc0000218 {Registry File Failure} The registry cannot load the hive (file): \SystemRoot\System32\Config\SecțiuneDeteriorată or its log or alternate. It is corrupt, absent, or not writable.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Există multe motive care determină deteriorarea unei secțiuni de registry. Cel mai probabil, deteriorarea se produce când se închide computerul, iar cauza nu poate fi urmărită, deoarece computerul descarcă procese și drivere în timpul închiderii. Uneori, este dificil de găsit cauza deteriorării registry. Următoarele secțiuni descriu trei cauze posibile ale problemei și furnizează pași pentru depanarea problemei.

Pană de curent

O pană de curent sau alt eveniment neașteptat de închidere poate cauza deteriorarea unei secțiuni de registry. Pentru a determina dacă aceasta este cauza problemei, căutați pentru intrările de eveniment cu ID 6008. Intrările de eveniment cu ID 6008 indică faptul că s-a produs o închidere neașteptată. În acest caz, este posibil ca anumite procese să fi fost în curs de modificare a unei părți din secțiunea de registry și s-a întrerupt alimentarea computerului înainte ca modificarea să se încheie. Astfel, secțiunea registry rămâne într-o stare inconsistentă. La repornire, când sistemul de operare încearcă să încarce secțiunea de registry, este posibil să găsească date în secțiunea de registry pe care nu le poate interpreta și să primiți unul din mesajele de eroare incluse în secțiunea „Rezumat”.

Deteriorarea fișierelor și hardware-ul defect

Este posibil ca alte fișiere să fie deteriorate. Trebuie să determinați dacă sunt deteriorate doar secțiuni din registry sau dacă sunt deteriorate alte fișiere (de sistem și de date). Dacă deteriorarea nu se limitează la secțiuni de registry, este posibil ca deteriorarea să fie provocată de componente hardware defecte. Aceste componente pot include orice element implicat în scrierea pe un disc, cum ar fi:
 • Memoria cu acces aleator (RAM)
 • Memoria cache
 • Procesorul
 • Controlerul de disc
Dacă bănuiți că există o componentă hardware defectă, distribuitorul de hardware trebuie să investigheze starea tuturor componentelor computerului.

Se scrie în registry la închiderea computerului

Dacă una sau două secțiuni de registry se deteriorează în mod obișnuit fără explicații, este probabil că problema se produce la închiderea computerului și nu va fi descoperită decât la încărcarea secțiunii de registry la următoarea repornire. În acest scenariu, secțiunea registry se scrie pe disc când închideți computerul, iar acest proces poate opri computerul sau o componentă a sa înainte de a se termina scrierea.

Depanarea

Pentru a depana această problemă, urmați acești pași.
 1. Restaurați computerul la starea anterioară dinaintea producerii deteriorării de registry. Dacă nu este posibil de pornit computerul, consultați următorul articol din Baza de cunoștințe Microsoft:
  307545 Recuperarea după ce un registry deteriorat împiedică pornirea Windows XP (articolul poate să fie în limba engleză)
  Un instrument care poate fi utilizat pentru copierea de rezervă a secțiunilor de registry este Consola de recuperare. Pentru informații suplimentare despre copierea de rezervă și restabilirea registry, faceți clic pe următoarele numere de articol pentru a le vizualiza în Baza de cunoștințe Microsoft:
  322756 Copierea de rezervă și restabilirea registry în Windows XP și Windows Vista (articolul poate să fie în limba engleză)
  307654 Cum se instalează și se utilizează Consola de recuperare în Windows XP
  216417 Cum se instalează Consola de recuperare Windows
 2. Verificarea componentelor de hardware, a hard diskului, a driverelor firmware și a BIOS-ului. Pentru aceasta, urmați pașii de mai jos. Acești pași pot necesita un timp în care computerul nu va funcționa.
  1. Asigurați-vă că CPU-ul nu este în depășire de viteză.
  2. Asigurați-vă că jurnalele de evenimente ale sistemului nu conțin evenimente cu ID 9, ID 11 sau ID 15 (sau orice combinații ale acestor evenimente). Aceste evenimente pot indica probleme cu componentele de hardware care trebuie rezolvate.
  3. Executați comanda de linie de comandă chkdsk cu parametrul /r pe discul care conține fișierele secțiunii de registry. Această comandă ajută la verificarea faptului că zona în care discul conține cele mai multe fișiere ale secțiunii de registry nu este implicată în problemă.
  4. Aplicați cele mai noi actualizări de firmware pentru controlerele de disc și utilizați versiunile de driver potrivite. Asigurați-vă că driverele sunt semnate și că sunt instalate actualizările potrivite de firmware.
  5. Asigurați-vă că aplicați cele mai recente actualizări pentru sistemul BIOS pentru computer.
 3. După ce terminați pasul 2, este posibil să nu observați modificări în comportament. Pentru a împiedica deteriorările, încercați să închideți toate procesele care se execută înainte de a închide computerul. Este posibil să reușiți să restrângeți problema la un singur proces care este implicat. Chiar dacă stabiliți care este procesul, este posibil să nu împiedicați o componentă de la a se descărca înainte de a se scrie în secțiunea de registry. Cu toate acestea, dacă vă asigurați că opriți procesul înainte de închidere, este posibil să împiedicați deteriorarea secțiunii de registry.
 4. După ce terminați pasul 3, dacă nu observați modificări de comportament, comparați secțiunile de registry. Capturați o secțiune de registry nedeteriorată și o secțiune de registry deteriorată și comparați-le prin utilizarea instrumentelor de comparare, precum Windiff.exe.
 5. Determinarea secțiunii de registry care crește. Dacă pare că problema secțiunii de registry devine prea mare, este posibil să determinați care secțiune crește și să găsiți procesul care scrie în secțiune.

Proprietă?i

ID articol: 822705 - Ultima examinare: 8 februarie 2008 - Revizie: 4.1
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows XP Professional
Cuvinte cheie: 
kbinfo kbtshoot kbresolve KB822705

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com