ID članka: 824684 - Pregledajte proizvode na koje se odnosi ovaj članak.
Proširi sve | Sažmi sve

SAŽETAK

U članku se opisuje standardna terminologija koju je Microsoft usvojio za opisivanje softverskih ažuriranja. Ta se terminologija nalazi u Microsoftovu rječniku pojmova s područja sigurnosti i privatnosti. Da biste pretraživali Microsoftov rječnik pojmova s područja sigurnosti i privatnosti, posjetite Microsoftovo web-mjesto:
http://www.microsoft.com/security/glossary.mspx

DODATNE INFORMACIJE

Microsoft usvaja sljedeću standardnu terminologiju za opisivanje softverskih ažuriranja:
 • Priključak:

  Definicija: Priključak je softverska komponenta osmišljena za pružanje podrške pri povezivanju softvera.
 • Ključno ažuriranje

  Definicija: Ključno ažuriranje objavljeni je popravak za određeni problem koji se odnosi na ključnu programsku pogrešku koja nije vezana uz sigurnost.

  Dodatne informacije: Ključna ažuriranja dostupna su za preuzimanje i popraćena su člankom u Microsoftovoj bazi znanja.
 • Razvojni paket

  Definicija: Razvojni paket jest softver osmišljen da razvojnim inženjerima olakša pisanje novih programa. Razvojni paketi obično obuhvaćaju dizajnerski program, uređivač i kompilator.
 • Upravljački program

  Definicija: Upravljački program softverska je komponenta osmišljena za podršku za novi hardver.
 • Paket značajki

  Definicija: Paket značajki nova je funkcija proizvoda najprije distribuirana izvan konteksta objavljivanja proizvoda, a potom uključena u sljedeće izdanje cjelokupnog proizvoda.
 • Napuci

  Definicija: Napuci obuhvaćaju skripte, ogledne kodove i tehničku dokumentaciju osmišljene da olakšaju implementaciju i korištenje proizvoda ili tehnologije.
 • Hitni popravak

  Definicija: Hitni popravak jedinstven je kumulativni paket koji obuhvaća jednu ili više datoteka koje se koriste za rješavanje problema vezanih uz proizvod, a koje su kumulativne na binarnoj i datotečnoj razini. Hitni popravak odnosi se na određenu situaciju korisnika i ne smije se distribuirati izvan tvrtke korisnika.

  Dodatne informacije: Hitne popravke distribuira služba podrške za Microsoftove proizvode. Korisnici ne smiju dalje distribuirati hitne popravke bez pismenog, pravnog pristanka tvrtke Microsoft.
 • Sigurnosno ažuriranje

  Definicija: Sigurnosno ažuriranje objavljeni je popravak za slabe točke vezane uz sigurnost određenog proizvoda. Slabe se točke procjenjuju prema ozbiljnosti. Stupanj ozbiljnosti označava se u Microsoftovu biltenu o sigurnosti kao kritično, važno, umjereno i nisko.

  Dodatne informacije: Microsoftova sigurnosna ažuriranja dostupna su za preuzimanje i popraćena dvama dokumentima: biltenom o sigurnosti i člankom u Microsoftovoj bazi znanja. Dodatne informacije o formatu članaka u Microsoftovoj bazi znanja za Microsoftova sigurnosna ažuriranja potražite u članku iz Microsoftove baze znanja pod brojem
  824689 Opis formata članaka u Microsoftovoj bazi znanja za Microsoftova sigurnosna ažuriranja (Ova veza može upućivati na sadržaj koji je djelomično ili potpuno na engleskom jeziku)
 • Servisni paket

  Definicija: Servisni je paket testirani, kumulativni skup hitnih popravaka, sigurnosnih, ključnih i ostalih ažuriranja. Servisni paketi mogu sadržavati i dodatne popravke za interne probleme koji su se pojavili od objavljivanja proizvoda te ograničeni broj promjena dizajna i značajki koje je zatražio korisnik.

  Dodatne informacije: Microsoftovi servisni paketi dostupni su za preuzimanje i popraćeni su člancima u Microsoftovoj bazi znanja
 • Softversko ažuriranje

  Definicija: Softversko ažuriranje jest svako ažuriranje, paket ažuriranja, paket značajki, ključno ažuriranje, sigurnosno ažuriranje ili hitni popravak korišten za poboljšanje ili popravak softverskog proizvoda koji je objavila tvrtka Microsoft.

  Dodatne informacije: Microsoftovo softversko ažuriranje popraćeno je člankom u Microsoftovoj bazi znanja.
 • Alat

  Definicija: Alat je uslužni program ili značajka koja olakšava dovršenje zadatka ili skupa zadataka.
 • Ažuriranje

  Definicija: Ažuriranje je objavljeni popravak za određeni problem. Ažuriranje se odnosi na programsku pogrešku koja nije vezana uz sigurnost i nije ključna.

  Dodatne informacije: Microsoftova ažuriranja dostupna su za preuzimanje i popraćena su člankom u Microsoftovoj bazi znanja.
 • Kumulativno ažuriranje

  Definicija: Kumulativno ažuriranje testirani je kumulativni skup hitnih popravaka, sigurnosnih ažuriranja, ključnih ažuriranja i ostalih ažuriranja koja se nalaze u paketu radi jednostavnije implementacije. Kumulativno ažuriranje obično je usmjereno na određeno područje, kao što je zaštita, ili na komponentu proizvoda, kao što je sustav Internet Information Services (IIS).

  Dodatne informacije: Microsoftova kumulativna ažuriranja dostupna su za preuzimanje i popraćena su člankom u Microsoftovoj bazi znanja.
 • Nadogradnja

  Definicija: Nadogradnja je softverski paket koji zamjenjuje instaliranu verziju proizvoda novijom verzijom istog proizvoda. Postupak nadogradnje obično ostavlja postojeće korisničke podatke i postavke netaknutima, a postojeći softver zamjenjuje novijom verzijom.

REFERENCE

Dodatne informacije o načinu Microsoftova ispravljanja softvera nakon objavljivanja potražite na sljedećem Microsoftovu web-mjestu:
http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa302364.aspx

Svojstva

ID članka: 824684 - Posljednja izmjena: 24. travnja 2007. - Revizija: 11.4
ODNOSI SE NA:
 • Customer Service and Support Information
Ključne riječi: 
kmcustomerservice kbpubtypekc kbinfo KB824684

Pošaljite povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com