Τοπικό αρχείο προέλευσης εγκατάστασης (Msocache)

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 825933 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Σε αυτήν τη σελίδα

Περίληψη

Το "Τοπικό αρχείο προέλευσης εγκατάστασης" (Local Install Source) είναι μια δυνατότητα του προγράμματος εγκατάστασης (Setup) η οποία αντιγράφει τα αρχεία προέλευσης εγκατάστασης από τα μέσα εγκατάστασης του Microsoft Office 2003 (για παράδειγμα, από το CD-ROM του Office 2003 ) στο φάκελο Msocache. Αυτός είναι ένας κρυφός φάκελος του τοπικού σας σκληρού δίσκου.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα αρχεία προέλευσης εγκατάστασης θα αντιγραφούν από το μέσο εγκατάστασης στο φάκελο Msocache του τοπικού σας σκληρού δίσκου εάν ισχύουν οι ακόλουθες συνθήκες:
 • Ένας από τους διαθέσιμους σκληρούς δίσκους έχει διαθέσιμα περισσότερα από 1.5 gigabyte (GB) ελεύθερου χώρου στο δίσκο.
 • Ο σκληρός δίσκος με τον επαρκή χώρο δεν είναι μια αφαιρούμενη μονάδα δίσκου ή μονάδα δίσκου δικτύου.
Η δυνατότητα "Τοπικό αρχείο προέλευσης εγκατάστασης" (Local Install Source) εγκαθίσταται έτσι ώστε να μην χρειαστεί να τοποθετήσετε το CD στη διάρκεια των ακόλουθων λειτουργιών του προγράμματος εγκατάστασης (Setup):
 • Εντοπισμός και επιδιόρθωση (Detect and Repair)
 • Εγκατάσταση κατ' απαίτηση (Demand Install)
 • Εγκατάσταση της λειτουργίας συντήρησης (Maintenance Mode Setup)
 • Εγκατάσταση Service Pack και ενημερωμένων εκδόσεων κώδικα (Installation of service packs and patches)
Εάν θέλετε να καταργήσετε το φάκελο Msocache, μπορείτε να το κάνετε στη διάρκεια εκτέλεσης του προγράμματος εγκατάστασης του Office ή μετά από την εγκατάσταση του Office. Η κατάργηση αυτών των αρχείων θα εξοικονομήσει περίπου 270 megabyte (MB) χώρου στο δίσκο. Μετά την κατάργηση του φακέλου Msocache, ίσως χρειαστεί να παρέχετε τα μέσα εγκατάστασης για την ολοκλήρωση των λειτουργιών του προγράμματος εγκατάστασης που αναφέρονται παραπάνω.

Σημείωση Ο φάκελος MSOCACHE δεν βρίσκεται πάντοτε στο σκληρό δίσκο που διαθέτει τον περισσότερο ελεύθερο χώρο. Εάν ο υπολογιστής σας διαθέτει μια μονάδα δίσκου NTFS με τουλάχιστον 1.5 GB ελεύθερου χώρου, ο φάκελος MSOCACHE θα βρίσκεται σε αυτήν τη μονάδα δίσκου NTFS.

Κατάργηση του φακέλου Msocache στη διάρκεια της εγκατάστασης

Στη διάρκεια της εγκατάστασης του Office 2003, στη σελίδα "Η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε" (Setup Completed), κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Διαγραφή αρχείων εγκατάστασης (Delete installation files) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος (Finish).

Κατάργηση του φακέλου Msocache μετά την εγκατάσταση του Office

Μετά την εγκατάσταση του Office μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον "Οδηγό εκκαθάρισης των Windows" (Windows Cleanup Wizard) για να καταργήσετε το φάκελο Msocache.

Σημείωση Εάν έχετε περισσότερα από ένα διαμερίσματα στο σκληρό σας δίσκο, ίσως χρειαστεί να επαναλάβετε αυτά τα βήματα για κάθε διαμέρισμα.

Προειδοποίηση Μην διαγράφετε ποτέ το φάκελο MSOCACHE χρησιμοποιώντας την "Εξερεύνηση των Microsoft Windows" (Microsoft Windows Explorer).

Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού στην επιλογή Όλα τα προγράμματα (All Programs), κατόπιν στην επιλογή Βοηθήματα (Accessories), έπειτα στην επιλογή Εργαλεία συστήματος (System Tools) και στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Εκκαθάριση δίσκου (Disk Cleanup).
 2. Στο παράθυρο διαλόγου Επιλογή μονάδας δίσκου (Select Drive), στη λίστα Μονάδες δίσκου (Drives), κάντε κλικ στην επιλογή C: και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

  Σημείωση Εάν έχετε περισσότερους από έναν σκληρούς δίσκους, τα αρχεία του προγράμματος εγκατάστασης του Office θα βρίσκονται στο διαμέρισμα με τον περισσότερο ελεύθερο χώρο στη διάρκεια του προγράμματος εγκατάστασης του Office.
 3. Περιμένετε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος της μονάδας δίσκου από την "Εκκαθάριση δίσκου" (Disk Cleanup).
 4. Στο παράθυρο διαλόγου Αρχεία προς διαγραφή (Files to Delete), κάντε κλικ για να επιλέξετε το πλαίσιο ελέγχου Αρχεία του προγράμματος εγκατάστασης του Office (Office Setup Files) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί OK.

  Σημείωση Στην περίπτωση που το μέγεθος των αρχείων του προγράμματος εγκατάστασης του Office είναι μηδενικό, τα αρχεία αυτά βρίσκονται σε κάποιον άλλο σκληρό δίσκο.
 5. Όταν λάβετε το ακόλουθο μήνυμα, κάντε κλικ στο κουμπί Ναι (Yes).
  Είστε βέβαιος ότι θέλετε να διαγράψετε αυτά τα αρχεία;

Μετακίνηση του φακέλου LIS Cache σε μια νέα θέση μονάδας δίσκου

Έχει αναπτυχθεί ένα εργαλείο το οποίο σας επιτρέπει να αλλάζετε τη θέση του φακέλου προσωρινής αποθήκευσης του τοπικού αρχείου προέλευσης εγκατάστασης (Local Install Source) μετά τη δημιουργία του από μια εγκατάσταση προϊόντος. Για να κάνετε λήψη του εργαλείου Local Installation Source, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web (στα αγγλικά):
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=10fa7aa3-695b-42c3-9045-b812ba0fed3e
Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις και τη θέση του εργαλείου "Τοπικό αρχείο προέλευσης εγκατάστασης" (Local Install Source) χρησιμοποιώντας το αρχείο Setup.ini ή μια γραμμή εντολών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ελέγχου των ρυθμίσεων και της θέσης του εργαλείου "Τοπικό αρχείο προέλευσης εγκατάστασης" (Local Install Source), ανατρέξτε στο αρχείο Setup.htm του CD εγκατάστασης του Office 2003 . Για πρόσθετες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web (στα αγγλικά):
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;gr;830168

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 825933 - Τελευταία αναθεώρηση: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2006 - Αναθεώρηση: 1.5
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Office Standard Edition 2003
Λέξεις-κλειδιά: 
kbinfo KB825933

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com