Helyi telepítési forrás (Msocache)

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 825933 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Helyi telepítési forrás egy olyan telepítési szolgáltatás, amely a Microsoft Office 2003 telepítési adathordozójáról (például az Office 2003 CD-ROM-ról) a helyi merevlemezen található, Msocache nevű rejtett mappába másolja a telepítési forrásfájlokat.

További információ

A szolgáltatás az alábbi feltételek teljesülése esetén másolja a telepítési forrásfájlokat a telepítési adathordozóról a helyi merevlemez Msocache mappájába:
 • A rendelkezésre álló merevlemezek valamelyikén 1,5 gigabájtnál (GB) több szabad lemezterület található.
 • Az elegendő szabad területtel rendelkező merevlemez nem cserélhető vagy hálózati meghajtó.
A Helyi telepítési forrás szolgáltatás telepítése esetén az alábbi telepítési műveletekhez nem szükséges a CD behelyezése:
 • Hibakeresés és javítás
 • Igény szerinti telepítés
 • Karbantartó módban való telepítés
 • Szervizcsomagok és javítások telepítése
Ha el szeretné távolítani az Msocache mappát, ezt megteheti az Office telepítése során, vagy az Office telepítését követően is. A fájlok eltávolításával körülbelül 270 megabájt (MB) merevlemez-területet szabadíthat fel. Az Msocache mappa eltávolítását követően a korábbiakban felsorolt telepítési műveletekhez szükség lehet a telepítési adathordozóra.

Megjegyzés: Az MSOCACHE mappa nem mindig a legtöbb szabad területtel rendelkező meghajtón található. Ha a számítógépben megtalálható egy legalább 1,5 GB szabad területtel rendelkező, NTFS fájlrendszerű meghajtó, akkor az MSOCACHE mappát a rendszer ezen a meghajtón fogja tárolni.

Az Msocache mappa eltávolítása telepítés közben

Az Office 2003 telepítése során A telepítés befejeződött lapon jelölje be a Telepítési fájlok törlése jelölőnégyzetet, majd kattintson a Befejezés gombra.

Az Msocache mappa eltávolítása az Office telepítése után

Az Office telepítését követően a Windows Lemezkarbantartó varázslójával távolíthatja el az Msocache mappát.

Megjegyzés: Ha a merevlemezen több partíció található, előfordulhat, hogy minden egyes partíció esetében meg kell ismételnie ezeket a lépéseket.

Figyelem! Soha ne törölje az MSOCACHE mappát a Microsoft Windows Intézővel.

Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start gombra. Mutasson a Minden program, a Kellékek, majd a Rendszereszközök pontra, végül kattintson a Lemezkarbantartó parancsra.
 2. A Meghajtó kiválasztása párbeszédpanelen a Meghajtók listában jelölje ki a C: meghajtót, majd kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: Több merevlemez esetén az Office telepítőfájljait azon a partíción találja, amely a legtöbb szabad területtel rendelkezett az Office telepítésekor.
 3. Várjon, amíg a Lemezkarbantartó befejezi a meghajtó ellenőrzését.
 4. A Törlendő fájlok listában jelölje be az Office telepítőfájlok jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.

  Megjegyzés: Ha az Office telepítőfájlok jelölőnégyzet mellett 0 KB-os méret szerepel, az Office telepítőfájljai egy másik meghajtón találhatók.
 5. Amikor megjelenik a következő üzenet, kattintson az Igen gombra:
  Biztosan végre szeretné hajtani ezeket a műveleteket?

A Helyi telepítési forrás gyorsítótármappájának áthelyezése új helyre

A Microsoft nemrégiben kifejlesztett egy olyan eszközt, melynek segítségével megváltoztathatja a helyi telepítési forrás korábban, egy termék telepítésekor létrehozott gyorsítótármappájának helyét. A Local Installation Source Tool eszköz letöltéséhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=10fa7aa3-695b-42c3-9045-b812ba0fed3e
A Local Installation Source Tool eszköz beállításait és helyét a Setup.ini fájllal, illetve a parancssorból adhatja meg. Az eszköz beállításainak és helyének megadásáról bővebben az Office 2003 telepítőlemezén található Setup.htm fájlban olvashat. További információt a Microsoft következő webhelyén talál:
http://support.microsoft.com/kb/830168/hu

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 825933 - Utolsó ellenőrzés: 2007. november 27. - Verziószám: 1.11
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Professional Edition 2003
 • Microsoft Office Excel 2003
 • Microsoft Office FrontPage 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office Publisher 2003
 • Microsoft Office Word 2003
 • Microsoft Office Standard Edition 2003
 • Microsoft Office Student and Teachers Edition 2003
 • Microsoft Office Small Business Edition 2003
 • Microsoft Office Basic Edition 2003
 • Microsoft Office Access 2003
Kulcsszavak: 
kbinfo KB825933
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com