Artikel ID: 827099 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Inleiding

Microsoft Office Word-documenten verloren kunnen gaan in bepaalde situaties. Het document kan bijvoorbeeld verloren gaan als een fout zorgt ervoor dat Word af te sluiten, als u een stroomstoring optreedt terwijl u aan het bewerken bent, of als u het document sluit zonder wijzigingen worden opgeslagen.

Het artikel bevat zes methoden die u gebruiken kunt om te proberen het verloren document te herstellen.

Sommige documenten kunnen helaas niet worden hersteld. Bijvoorbeeld, als u het document niet op alle opgeslagen, verloren het volledige document zijn gegaan. Als u het document hebt opgeslagen, verliest u mogelijk alleen de wijzigingen die u hebt aangebracht sinds de laatste keer hebt opgeslagen. Maar maak u geen zorgen. Veel documenten kunnen worden geheel of gedeeltelijk hersteld.

Omdat er verschillende versies van Microsoft Windows bestaan, kunnen de volgende stappen op uw computer afwijken. In dat geval, raadpleegt u de documentatie bij uw product om deze stappen te voltooien. Ook, omdat sommige van de volgende methoden bevatten stappen waarmee moeten u de computer opnieuw opstarten. Het is makkelijker de stappen uit te voeren als u dit artikel afdrukt.

Meer informatie

Deze methoden gebruiken in de volgorde waarin ze worden weergegeven om het verloren document te herstellen. Als een van deze methoden gelukt is en u het verloren document herstelt, bent u klaar en u hoeft niet een meer stappen te volgen.

Methode 1: Zoeken naar het oorspronkelijke document

Het oorspronkelijke document mogelijk niet zijn verwijderd van de computer. Ga als volgt te werk om te zien of u het document kunt vinden:
 1. Klik op Starten klik vervolgens op Zoeken.
 2. Klik in de linkerbenedenhoek van het venster van Windows Desktop Search op Klik hier om Zoekassistent te gebruiken, als die optie wordt weergegeven.
 3. Klik in het deelvenster Zoekassistent op alle bestanden en mappen.
 4. Typ in het vak de volledige of gedeeltelijke bestandsnaam de naam van het document dat u wilt zoeken.
 5. Klik op Deze Computerin het vak Zoeken in en klik vervolgens op Zoeken.
Als het detaildeelvenster niet het document dat u zoekt bevat, u mogelijk hebt de bestandsnaam verkeerd getypt of het document een andere naam hebben. Volg deze stappen om alle Word-documenten te zoeken:
 1. Klik in het deelvenster Zoekassistent op een nieuwe zoekopdracht beginnen.
 2. Klik op alle bestanden en mappen, en kopieer en plak (of typ) de volgende tekst in de of een deel van de bestandsnaam: en klik vervolgens op Zoeken.
  *.doc
Als het detailvenster nog niet het bestand dat u zoekt bevat, is het document mogelijk hebben naar de Prullenbak verplaatst. De Prullenbak bekijken en het document herstellen als deze er is door de volgende stappen uit:
 1. Dubbelklik op Prullenbakop het bureaublad.
 2. Klik in het menu Beeld op Details.
 3. Klik op Pictogrammen schikkenin het menu Beeld en klik vervolgens op Datum verwijderd.
 4. Blader door de bestanden.

  Als u het document dat u zoekt, klik met de rechtermuisknop op het document en klik vervolgens op herstellen om het document terug naar de oorspronkelijke locatie.
Opmerking Microsoft verstrekt momenteel niet alle hulpprogramma's voor het herstellen van documenten die zijn verwijderd, of uit de Prullenbak geleegd. Sommige externe hulpprogramma voor het herstellen van verwijderde documenten mogelijk beschikbaar op het Internet.

Methode 2: Zoeken naar reservekopiebestanden van Word

Als de vorige methode niet werkt, is het mogelijk dat het hoofddocument weg. Maar is er mogelijk een back-up van het document beschikbaar. De instelling altijd back-up maken in Word maakt back-ups van elk document dat u maakt.

Voer eerst een van de volgende stappen uit om te zien of de instelling altijd back-up maken is ingeschakeld:
 • Als u Microsoft Office Word 2007 gebruiken: klik op de Knop Microsoft Office, klikt u op Opties voor Word in de rechterbenedenhoek en klik vervolgens op Geavanceerd. Door de rubrieken bladeren totdat u het gedeelte Opslaan , dat grenst aan het einde van de lijst. Als de instelling altijd back-up maken , vindt u in de sectie Opslaan is ingeschakeld, wordt in Word een back-up van het document gemaakt.
 • Als u Microsoft Office Word 2003: Klik in het menu Extra op Opties. De instelling Altijd reservekopie maken bevindt zich op het tabblad Opslaan . Als de optie altijd back-up maken is ingeschakeld, wordt in Word een back-up van het document gemaakt.
Klik, als de instelling altijd back-up maken niet is geselecteerd, gaat u naar methode 3: 'Force Word te herstellen van een bestand'.

Als de optie altijd back-up maken is ingeschakeld, volg deze stappen om de back-up van het verloren document:
 1. Zoek de map waarin u het ontbrekende document laatst opgeslagen.
 2. Zoeken naar bestanden met de extensie .wbk.

  Als er geen bestanden met de extensie in de oorspronkelijke map, gaat u als volgt te werk om de computer zoeken naar alle bestanden met de extensie:
  1. Klik op Starten klik vervolgens op Zoeken.
  2. Klik in de linkerbenedenhoek van het venster van Windows Desktop Search op Klik hier om Zoekassistent te gebruiken.
  3. Klik in het deelvenster Zoekassistent op alle bestanden en mappen.
  4. In de of een deel van de bestandsnaam: vak, kopieer en plak (of typ) de volgende tekst:
   *.wbk
  5. Klik op Deze Computerin het vak Zoeken in en klik vervolgens op Zoeken.
 3. Als u alle bestanden met de naam "back-up van' gevolgd door de naam van het document ontbreekt, volg deze stappen om de back-up openen:
  1. Start Word.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
   • Als u Word 2007: klik op de Microsoft Office-knop, klik op openen, alle bestanden (*. *) in het vak type, zoek en selecteer het bestand en klik op openen.
   • Als u Word 2003: klik op openen in het menu bestand , klikt u op alle bestanden (*. *) in het vak type Zoek en selecteer het bestand en klik vervolgens op openen.

Methode 3: Force Word te herstellen van een bestand

Als u een back-up van het document niet in Word hebt gemaakt, kunt u mogelijk de functie AutoHerstel gebruikt het verloren document te herstellen.

Opmerking De AutoHerstel-functie in Word wordt een reservekopie van geopende documenten uitgevoerd wanneer een fout optreedt. Sommige fouten kunnen verstoren een AutoHerstel-bestand maken. De functie AutoHerstel is geen vervanging voor het opslaan van het document.

Als het AutoHerstel-informatie opslaan elke [] minuten optie is geselecteerd, maakt Word een tijdelijk AutoHerstel-bestand waarin de meest recente wijzigingen in het document. Elke keer dat Word wordt gestart, wordt het zoeken naar AutoHerstel-bestanden. Als Word AutoHerstel-bestanden vindt, worden de bestanden die worden aangetroffen in het taakvenster Documentherstel weergegeven.

Ten eerste om te zien of de AutoHerstel-informatie opslaan elke [] minuten optie is geselecteerd, gebruikt u een van de volgende stappen uit:
 • Als u Word 2007: klik op de Microsoft Office-knop, klik op Opties voor Worden klik vervolgens op Opslaan. De AutoHerstel-informatie opslaan elke [] minuten -optie is in de sectie documenten opslaan .
 • Als u Word 2003: klik op Opties in het menu Extra . De AutoHerstel-informatie opslaan elke [] minuten optie bevindt zich op het tabblad Opslaan .
Als de optie AutoHerstel-informatie opslaan elke minuten [] is geselecteerd, probeer Word te sluiten en opnieuw te openen. Als het taakvenster AutoHerstel op de linkerkant van het scherm wordt weergegeven, klikt u op het verloren document te herstellen.

Als de optie AutoHerstel-informatie opslaan elke [] minuten niet is ingeschakeld, kunt u proberen het document te herstellen met Word.

Gebruik een van de volgende stappen met Word het document te herstellen:
 • Als u Word 2007: klikt u op de Microsoft Office-knop, klik op openen, selecteer het Word-document, klikt u op de pijl-omlaag op de knop openen in de rechterbenedenhoek van het scherm openen en klik vervolgens op openen en herstellen.
 • Als u Word 2003: klik op openen in het menu bestand , selecteer het Word-document, klikt u op de pijl-omlaag op de knop openen in de rechterbenedenhoek van het scherm openen en klik vervolgens op openen en herstellen.

Methode 4: Handmatig AutoHerstel-bestanden herstellen

Als het AutoHerstel-bestand kan niet worden geopend automatisch of via de optie openen en herstellen , kan het AutoHerstel-bestand in een niet-standaard locatie worden opgeslagen. Mogelijk moet handmatig het AutoHerstel-bestand zoekt.

Ga als volgt te werk om te zoeken naar AutoHerstel-bestanden handmatig:
 1. Klik op Starten klik vervolgens op Zoeken.
 2. Klik in de linkerbenedenhoek van het venster van Windows Desktop Search op Klik hier om Zoekassistent te gebruiken, als die optie wordt weergegeven.
 3. Klik in het deelvenster Zoekassistent op alle bestanden en mappen.
 4. In de of een deel van de bestandsnaam: vak, kopieer en plak (of typ) de volgende tekst:
  *.ASD
 5. Klik in het vak Zoeken in op Mijn Computer.
 6. Klik op Zoeken.
Als er een bestand met de naam DocumentnaamASD in het detailvenster wordt weergegeven, gaat u als volgt te werk om het document te openen:
 1. Start Word.
 2. Voer een van de volgende stappen uit:
  • Als u Word 2007: op de Microsoft Office-knopen klik vervolgens op openen.
  • Als u Word 2003: klik op openen in het menu bestand .
 3. Klik in de lijst bestandstype op alle bestanden (*. *).
 4. Zoek en selecteer de ASD -bestand.
 5. Klik op openen.
 6. Start de computer opnieuw op.
 7. Start Word.
Als wordt gezocht naar het AutoHerstel-bestand, het taakvenster documenten herstellen geopend aan de linkerkant van het scherm en het verloren document wordt weergegeven alsDocumentnaam [Oorspronkelijk] of asDocumentnaam [Hersteld]. Als dit gebeurt, een van de volgende acties uitvoeren:
 • In Word 2007, dubbelklik op het bestand in het taakvenster Documenten herstellen , vervolgens klikt u op de Microsoft Office-knop, klikt u op OpslaanAlsen sla het document op als een DOCX-bestand.
 • Dubbelklik op het bestand in het taakvenster Document herstellen in Word 2003, vervolgens klikt u op OpslaanAls in het menu bestand en slaat u het document op als een doc-bestand.
Opmerking Als het taakvenster een AutoHerstel-bestand niet correct wordt geopend, gaat u naar de sectie 'Problemen met beschadigde documenten oplossen' voor meer informatie over het openen van beschadigde bestanden.

Methode 5: Zoeken naar tijdelijke bestanden

Als u een AutoHerstel-bestand of een back-up van het verloren document niet vinden kan, kunt u mogelijk het document uit de tijdelijke bestanden te herstellen.

Als u wilt zoeken naar het verloren document in uw tijdelijke bestanden, volg deze stappen:
 1. Klik op Starten klik vervolgens op Zoeken.
 2. Klik in de linkerbenedenhoek van het venster van Windows Desktop Search op Klik hier om Zoekassistent te gebruiken.
 3. Klik in het deelvenster Zoekassistent op alle bestanden en mappen.
 4. In de of een deel van de bestandsnaam: vak, kopieer en plak (of typ) de volgende tekst:
  *.TMP
 5. Klik in het vak Zoeken in op Mijn Computer.
 6. Klik op de dubbele punthaken naast laatste wijziging?.
 7. Klik op datums opgevenen typ vervolgens de datums van en naar de periode opnemen nadat u het bestand voor het laatst hebt geopend.
 8. Klik op Zoeken.
 9. Klik in het menu Beeld op Details.
 10. Klik op Pictogrammen schikkenin het menu Beeld en klik vervolgens op aangepast.
 11. Blader door de bestanden, zoeken naar bestanden die overeenkomen met de laatste datums en tijden die u hebt het document bewerkt.
Als u het document dat u zoekt hebt gevonden, gaat u naar de sectie 'Problemen met beschadigde documenten oplossen' voor meer informatie over het herstellen van gegevens uit het document.

Methode 6: Zoeken naar ~ bestanden

Sommige namen van tijdelijke bestanden beginnen met het symbool voor tilde (~). Deze bestanden worden mogelijk niet weergegeven in de lijst met tijdelijke bestanden die u hebt gevonden in methode 5: 'Zoeken naar tijdelijke bestanden'.

Ga als volgt te werk om te zoeken naar alle bestanden die met beginnen ~:
 1. Klik op Starten klik vervolgens op Zoeken.
 2. Klik in de linkerbenedenhoek van het venster van Windows Desktop Search op Klik hier om Zoekassistent te gebruiken, als die optie wordt weergegeven.
 3. Klik in het deelvenster Zoekassistent op alle bestanden en mappen.
 4. In de of een deel van de bestandsnaam: vak, kopieer en plak (of typ) de volgende tekst:
  ~*.*
 5. Klik in het vak Zoeken in op Mijn Computer.
 6. Klik op de dubbele punthaken naast laatste wijziging?.
 7. Klik op datums opgevenen typ vervolgens de datums van en naar de periode opnemen nadat u het bestand voor het laatst hebt geopend.
 8. Klik op Zoeken.
 9. Klik in het menu Beeld op Details.
 10. Klik op Pictogrammen schikkenin het menu Beeld en klik vervolgens op aangepast.
 11. Blader door de bestanden, zoeken naar bestanden die overeenkomen met de laatste datums en tijden die u hebt het document bewerkt.
Als u het document dat u zoekt hebt gevonden, gaat u naar de sectie 'Problemen met beschadigde documenten oplossen' voor meer informatie over het herstellen van gegevens uit het document.

Problemen met beschadigde documenten oplossen

Word probeert automatisch een beschadigd document te herstellen als er een probleem met het document wordt gedetecteerd. U kunt ook Word dwingen te proberen een document te herstellen wanneer u het opent.

Ga als volgt te werk als u wilt dat Word het document te herstellen:
 1. Voer een van de volgende stappen uit, afhankelijk van de versie van Word die u gebruikt:
  • Als u Word 2007: op de Microsoft Office-knopen klik vervolgens op openen.
  • Als u Word 2003: klik op openen in het menu bestand .
 2. Klik in de bestanden van het type lijstop alle bestanden (*. *).
 3. Selecteer het document in het dialoogvenster openen .
 4. Klik op de pijl-omlaag op de knop openen in de rechterbenedenhoek van het scherm openen en klik op openen en herstellen.

VOLGENDE STAPPEN

Als u deze methoden gebruikt en u nog steeds problemen ondervindt, een verloren document te herstellen, kunt u de website van Microsoft Customer Support Services om te zoeken naar andere oplossingen voor het probleem. Sommige services die de websites van Microsoft Customer Support services aanbieden zijn:
 • Doorzoekbare Knowledge Base: zoeken naar technische ondersteuning en zelfhulpmiddelen voor Microsoft-producten.
 • Solution Centers: Productspecifieke veelgestelde vragen en veelvoorkomende problemen bekijken.
 • Andere ondersteuningsopties: Stel via het Web een vraag, neem contact op met Microsoft Customer Support Services of geef feedback.
Als u nog steeds problemen hebt nadat u deze bronnen gebruikt, kunt u contact opnemen met ondersteuning:
http://support.Microsoft.com/contactus

Referenties

Voor meer informatie het oplossen van problemen met die beschadigd zijn of niet wordt geopend bestanden, klikt u op de volgende artikelnummers om de artikelen in de Microsoft Knowledge Base:
826864 Problemen met beschadigde Word-documenten
290946 Tekst uit bestanden herstellen met het conversieprogramma 'Tekst uit een willekeurig bestand herstellen' van Word 2002 en Word 2003

Eigenschappen

Artikel ID: 827099 - Laatste beoordeling: dinsdag 19 november 2013 - Wijziging: 8.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Office Word 2003
Trefwoorden: 
kbexpertisebeginner kbbackup kbhowtomaster kbmt KB827099 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 827099

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com