A Word 2003, a Word 2002 és a Word 2000 alkalmazás optimalizálása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 827101 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a részletes útmutató a Microsoft Office Word 2003, a Microsoft Word 2002 és a Microsoft Word 2000 alkalmazás teljesítményének optimalizálását mutatja be.
Megjegyzés: Ha nem ismeri a cikkben szereplő kifejezések valamelyikét, keresse meg a jelen cikk végén található szószedetben.

A Word követelményei

Győződjön meg arról, hogy a számítógép teljesíti a Word alkalmazás használatához szükséges minimális követelményeket. A Word rendszerkövetelményei a Microsoft alábbi webhelyein tekinthetők meg:

Word 2003
http://office.microsoft.com/en-us/word/HA102127131033.aspx
Word 2002
http://office.microsoft.com/en-us/word/HA102126751033.aspx
Word 2000
http://office.microsoft.com/en-us/word/HA102132321033.aspx

A RAM memória bővítése

A Word optimális sebességgel való futtatásához szükséges memória több tényezőtől függ, például a párhuzamosan futtatott programok számától, illetve attól, hogy milyen műveleteket hajt végre a programban.

A hatékonyabb működés érdekében, illetve ha más programokat is szeretne a Word alkalmazás mellett futtatni, a memória bővítésével javíthatja a teljesítményt.

Ha rendszeresen dolgozik nagyméretű (több mint 50 oldalas) dokumentumokkal, illetve ha képeket vagy beágyazott objektumokat használ a dokumentumokban, akkor a memória bővítésével érheti el a leglátványosabb sebességnövekedést.
Megjegyzés: Annak érdekében, hogy az összes RAM memória az operációs rendszer és a programok rendelkezésére álljon, ne használjon RAM-meghajtót.

A merevlemez töredezettségmentesítése

Időnként töredezettségmentesítse a merevlemezt valamely erre szolgáló segédprogrammal, például a Windows Lemeztöredezettség-mentesítő eszközével. A Lemeztöredezettség-mentesítő megvizsgálja a helyi köteteket, és egyesíti a töredezett fájlokat és mappákat annak érdekében, hogy azok összefüggő területet foglaljanak el a köteten, és ezáltal gyorsabbá váljon a fájlok és a mappák elérése. A Lemeztöredezettség-mentesítő és a külső gyártóktól származó lemezoptimalizáló szoftverek segítségével csökkenthető az a lemezterület, amelyen a Microsoft Windows rendszer az adatokat keresi.

A Lemeztöredezettség-mentesítő eszköz használatához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Mutasson a Start menü Minden program, Kellékek, majd Rendszereszközök pontjára, és kattintson a Lemeztöredezettség-mentesítő parancsra.
 2. Jelölje ki a töredezettségmentesíteni kívánt kötetet, majd kattintson a Töredezettségmentesítés gombra.
 3. A töredezettségmentesítés befejezése utána a Lemeztöredezettség-mentesítő a Töredezettségmentesítés csoportban megjeleníti a művelet eredményét. A Jelentés megtekintése gombra kattintva megtekintheti a töredezettségmentesített kötet részletes adatait megjelenítő jelentést.
Megjegyzés: A töredezettségmentesítés végrehajtása előtt készítsen biztonsági másolatot a fontos fájlokról.

A virtuálismemória-használat optimalizálása

A virtuális memória lehetővé teszi, hogy a háttértáron (például egy merevlemezen) erre a célra lefoglalt területek nagyméretű, összefüggő elsődlegesmemória- (RAM-) blokkokként jelenjenek meg a programok számára. A RAM memória átmeneti felszabadítása érdekében a rendszer a RAM memóriában lévő adatblokkokat (lapokat) egy, a merevlemezen található lapozófájlba másolja, majd szükség esetén visszatölti azokat a RAM memóriába.

A Windows rendszer alapértelmezés szerint dinamikus lapozófájlt használ, azaz a fájl mérete a rendelkezésre álló lemezterülettől és a rendszer által végrehajtott műveletektől függően változhat. A lapozófájl töredezett területet is elfoglalhat a merevlemezen anélkül, hogy ez jelentősen hátráltatná a rendszer teljesítményét. Az esetek többségében a dinamikus lapozófájl biztosítja az erőforrások leghatékonyabb használatát. A virtuális memória teljesítményének optimalizálása érdekében biztosítsa, hogy a lapozófájlt tartalmazó lemezen elegendő szabad hely legyen ahhoz, hogy a rendszer a szükséges mértékben növelhesse a fájl méretét.

Mivel a Windows dinamikus lapozófájlt használ, a virtuális memória beállításainak módosítása általában nem szükséges, bizonyos esetekben ugyanakkor javítható a teljesítmény. Ha a szükségtelen fájlok törlésével elegendő helyet szabadított fel a merevlemezen, de a teljesítményprobléma továbbra is fennáll, akkor módosítsa a virtuális memória alapértelmezett beállításait.

Amennyiben a számítógép több meghajtót tartalmaz, az alábbi feltételek teljesülése esetén javíthatja a teljesítményt, ha az alapértelmezett meghajtóról egy másik meghajtóra helyezi át a lapozófájlt:
 • Az alapértelmezett meghajtón nagyon kevés a szabad lemezterület, egy másik helyi meghajtón ugyanakkor ennél több hely áll rendelkezésre.
 • A másik helyi meghajtó gyorsabb és ritkábban van használatban, mint az aktuálisan használt meghajtó.
A teljesítményt azzal is javíthatja, ha a virtuális memória minimális méretét legalább a számítógépben lévő RAM memória kétszeresére állítja be, 64 MB RAM esetén például 128 MB méretűre.

Megjegyzés: A Microsoft csak tapasztalt felhasználóknak javasolja a virtuális memória beállításainak módosítását. Lehetőség szerint tanácsos az alapértelmezett beállítások megtartása. A virtuális memória beállításairól további tudnivalókat a Windows súgójában talál.

Kevesebb betűtípus használata

A sok betűtípus használata káros hatással lehet a teljesítményre, például ha először nyomtat ki egy dokumentumot vagy tekinti meg annak nyomtatási képét. Ezenfelül a Betűtípus, a Szimbólum és más párbeszédpanelek az első alkalommal a szokásosnál lassabban jelenhetnek meg. Több betűtípus használata esetén előfordulhat, hogy a Word több memóriát és erőforrásfájlt használ fel egyes bonyolult műveletekhez.

Kisebb képernyőfelbontás és színmélység használata

A lehető leggyorsabb megjelenítés érdekében konfigurálja a megjelenítési beállításokat a megfelelő videokártya-illesztőprogram használatához. Nem szükséges feltétlenül a videokártya-illesztőprogram által támogatott maximális képernyőfelbontást és színmélységet használnia. A nagyobb színmélység alkalmazása jelentősen lassíthatja a képernyőfrissítést a képek görgetésekor vagy frissítésekor.

Bizonyos tevékenységekhez – például jelentések írásához vagy táblázatokkal való munkához – érdemes a képernyőbeállításokat alacsonyabb felbontásra és színmélységre (például 256 szín használatára) konfigurálni.

Ha ez nem javítja a teljesítményt, illetve ha fejlettebb megjelenítési funkciókra van szükség, bármikor visszatérhet egy nagyobb felbontás és színmélység használatához.

Dokumentumok tárolása tömörítetlen meghajtókon

Bár a merevlemezek tömörítésével további hely szabadítható fel a fájlok számára, a tömörített meghajtókról futtatott programok teljesítménye csökkenhet.

Külső gyártóktól származó lemeztömörítő programok használata esetén a teljesítménycsökkenés legfőbb oka az, hogy minden írási és olvasási műveletkor az adatok kibontására, illetve tömörítésére van szükség, ami tovább növeli a processzor terhelését.

Gyors processzorral rendelkező számítógépek esetén előfordulhat, hogy a tömörítőszoftver telepítése nem rontja észrevehetően a teljesítményt.

Dokumentumok tárolása a helyi merevlemezen

A Word alkalmazás hajlékonylemezről vagy hálózati meghajtóról futtatva lassabban működik, mint a helyi merevlemezen tárolt fájlok futtatása esetén. Emellett az ilyen helyeken tárolt fájlokkal való munka is lassabb, mint ha a helyi merevlemezről dolgozna.

Lehetőleg ne dolgozzon hajlékonylemezen lévő fájlokkal, hanem másolja azokat a helyi merevlemezre, és azután ezt a másolatot használja.

Amikor elkészült a fájllal, mentse a módosításokat és zárja be a fájlt, mielőtt az eredeti helyére másolná azt.

„A nyomtató szélességtáblájának használata” beállítás kikapcsolása

Amikor a Microsoft Word 6.0 vagy a Microsoft Word for Windows 95 alkalmazással készült dokumentumokkal dolgozik, kapcsolja ki A nyomtató szélességtáblájának használata beállítást.

Ebben az esetben a Word nem ellenőrzi a nyomtatóbeállításokat a formázás és az elrendezés kiszámításakor, ezért a dokumentum gyorsabban görgethető.

Megjegyzés: A beállítás a Word for Windows 95, illetve a Word 6.0 for Windows programban megadott formázás megőrzése érdekében alapértelmezés szerint engedélyezve van a konvertált dokumentumokban. A beállítás letiltása kismértékben módosíthatja a sortöréseket és a dokumentum tördelését. A nyomtató szélességtáblájának használata beállítás letiltásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Nyisson meg egy, a Microsoft Word 6.0 vagy a Microsoft Word for Windows 95 programmal készült dokumentumot a Word 2003 alkalmazásban.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Kompatibilitás fülére.
 3. Törölje A nyomtató szélességtáblájának használata jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson az OK gombra.

A háttérbeli mentés használata

A Mentés a háttérben beállítás alapértelmezés szerint engedélyezve van, így a dokumentumok mentése közben zavartalanul folytathatja munkáját a Word programban.

A beállítás növeli a felhasznált rendszermemória mennyiségét. Ha takarékoskodni kíván a rendszererőforrásokkal, kapcsolja ki a beállítást. A Mentés a háttérben beállítás letiltásához vagy engedélyezéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a Word programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Mentés fülére.
 3. Törölje a jelölést a Mentés a háttérben jelölőnégyzetből, vagy jelölje be azt, majd kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: Amikor a Word a háttérben ment egy dokumentumot, az állapotsorban egy villogó lemezikon jelenik meg. Ha a dokumentum háttérbeli mentése sikertelen, a Word előtérben menti azt. Ez például olyankor fordulhat elő, ha nincs elegendő szabad lemezterület, vagy ha hajlékonylemezre menti a dokumentumot.

Az automatikus helyesírás- és nyelvhelyesség-ellenőrzés kikapcsolása

A Word alapértelmezés szerint beíráskor ellenőrzi a helyesírást és a nyelvhelyességet. A helyesírási hibákat piros hullámvonallal, a nyelvtani hibákat pedig zöld hullámvonallal jelzi a program. Egyes számítógépeken ezek a beállítások a teljesítmény csökkenéséhez vezethetnek.

Az automatikus helyesírás- és nyelvhelyesség-ellenőrzés kikapcsolásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a Word programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Helyesírás fülére.
 3. Törölje a jelölést a Helyesírás-ellenőrzés beíráskor és a Nyelvhelyesség ellenőrzése beíráskor jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.

Más nézetbeállítások használata

A dokumentumok megjelenítésének optimalizálására az alábbi lehetőségek kínálkoznak a Word programban.
 • Amennyiben mód van rá, használja a Normál nézetet a Nyomtatási elrendezés nézet helyett. Nyomtatási elrendezés nézetben a Word ablakának újrarajzolása és a dokumentum lapjainak újraszámozása hosszabb időt vesz igénybe. A Normál nézetre való váltáshoz kattintson a Nézet menü Normál parancsára.
 • Ha a dokumentum nagyszámú, illetve nagyméretű képet tartalmaz, használja a Kép helye beállítást. Ekkor a dokumentumban a képek helyén üres téglalap látható, és ily módon gyorsabbá válik a sok képet tartalmazó dokumentumok görgetése és megjelenítése. A Kép helye beállítás engedélyezéséhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Indítsa el a Word programot.
  2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Megjelenítés fülére.
  3. A Megjelenítés csoportban jelölje be a Kép helye jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
 • A nagyszámú formázási beállítást és képet tartalmazó dokumentumok gyorsabb megjelenítéséhez engedélyezze a Gépírás beállítást. Ekkor a Word A Vázlat és a Normál nézet beállításai csoportban kijelölt betűtípussal és betűmérettel jeleníti meg a karaktereket. A Gépírás beállítás bekapcsolása:
  1. Indítsa el a Word programot.
  2. Kattintson a Nézet menü Normál parancsára.
  3. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Megjelenítés fülére.
  4. A Vázlat és a Normál nézet beállításai csoportban jelölje be a Gépírás jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.

A nyomtatóbeállítások módosítása a gyorsabb nyomtatás érdekében

A nyomtatás optimalizálásához alkalmazza az alábbi módszerek egyikét.
 • Nagyméretű dokumentumok nyomtatásának optimalizálása
  A nagyméretű dokumentumok nyomtatásának optimalizálása érdekében a nyomtatási feladat végrehajtása során tiltsa le a képernyőkímélőket, vagy váltson üres képernyőt megjelenítő képernyőkímélőre. Az animációkat tartalmazó képernyőkímélő programok értékes processzoridőt vehetnek el a nyomtatási feladat feldolgozása elől. A képernyőkímélő beállításainak módosításáról további tudnivalókat a Windows súgójában talál.
 • Levonatok gyors nyomtatása
  Amennyiben engedélyezi a Formázás nélkül beállítást, a Word minimális formázással nyomtatja ki a dokumentumot, ami gyorsabbá teheti a nyomtatást. Ez a beállítás különösen levonatok nyomtatásakor előnyös. A Formázás nélkül beállítás bekapcsolása:

  Megjegyzés: Előfordulhat, hogy a nyomtató nem támogatja ezt a lehetőséget.
  1. Indítsa el a Word programot.
  2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Nyomtatás fülére.
  3. A Nyomtatási beállítások csoportban jelölje be a Formázás nélkül jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
 • Az igényeknek leginkább megfelelő háttérbeni nyomtatási beállítás használata: A háttérbeni nyomtatás engedélyezése esetén a dokumentum nyomtatása közben zavartalanul folytathatja munkáját a Word programban. A háttérben történő nyomtatás több memóriát igényel, és lassabbá teheti a nyomtatást. Amennyiben letiltja a háttérbeni nyomtatást, a dokumentum nyomtatása gyorsabban befejeződik, közben azonban nem dolgozhat a Word programban. Ha a nyomtatás során nem kívánja folytatni a munkát, érdemes kikapcsolnia a háttérben történő nyomtatást. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Indítsa el a Word programot.
  2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Nyomtatás fülére.
  3. Törölje a jelölést a Nyomtatás a háttérben jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.
 • A nyomtatásisor-kezelő beállításainak módosítása: A nyomtatás sebessége az alkalmazásba való visszatérés gyorsaságával (return to application, RTA) és a nyomtató lapdobási sebességével egyaránt jellemezhető. Az RTA a Nyomtatás parancsra kattintás és az alkalmazás feletti irányítás visszaszerzése között eltelt időt, a nyomtató lapdobási sebessége pedig a Nyomtatás parancsra kattintástól a nyomtatási feladat befejezéséig eltelt időt mutatja. A nyomtatásisor-kezelő beállításainak módosítása az RTA és a lapdobási sebesség értékét is befolyásolhatja. A nyomtatásisor-kezelő beállításainak módosításához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Nyomtatók és faxok parancsára.
  2. Kattintson a jobb gombbal a használni kívánt nyomtatóra, majd kattintson a Tulajdonságok parancsra.
  3. Kattintson a Speciális fülre.
  4. Az alábbi lehetőségek közül választhat:
   • Az alkalmazáshoz való gyorsabb visszatéréshez jelölje be a Nyomtatás megkezdése azonnal választógombot, ha az még nincs bejelölve.
   • Gyorsabb lapdobási sebesség érdekében jelölje be a Nyomtatás közvetlenül a nyomtatóra választógombot.
   Megjegyzés: Megosztott helyi nyomtató esetén a Nyomtatás közvetlenül a nyomtatóra beállítás nem használható. Ez a beállítás bizonyos esetekben meggátolja a lézernyomtatók be- és kikapcsolását nyomtatási feladatok közben.
  5. Kattintson az OK gombra.

Az Outlook naplózási beállításainak kikapcsolása

A Microsoft Outlook Napló szolgáltatásában megadható bizonyos események – például a dokumentumok megnyitása, bezárása és mentése – időpontjának rögzítése. Egyes számítógépeken ezek a beállítások észrevehető késést okozhatnak a megnyitási, bezárási és mentési műveletek közben. Az Outlook naplózási beállításait a következőképpen kapcsolhatja ki:
 1. Indítsa el az Outlook alkalmazást.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára.
 3. A Névjegyalbum csoportban kattintson a Napló beállításai gombra.
 4. Törölje a jelölést A következő elemek automatikus naplózása csoport összes jelölőnégyzetéből, majd kattintson az OK gombra.
 5. A Beállítások párbeszédpanel bezárásához kattintson az OK gombra.

Másik asztali téma használata

A Windows asztali témájának váltásával javíthatja egyes számítógépek teljesítményét. Az asztali téma módosításának lépései:
 1. Kattintson a jobb gombbal az asztal egy üres területére, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
 2. Kattintson a Témák fülre.
 3. A Téma legördülő listában kattintson a használni kívánt témára (például Klasszikus Windows), majd kattintson az OK gombra. Megjegyzés: Ne válasszon nagy grafikai igényű témát. Minél egyszerűbb témát választ, annál több memóriát takaríthat meg.

Az egérséma kikapcsolása

Az animált egérsémák letiltásával gyorsabbá teheti a rendszer működését. Ez a teljesítménynövekedés elsősorban a lassabb működésű számítógépeken észlelhető. Az egérséma kikapcsolásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 2. Kattintson duplán az Egér ikonra.
 3. Kattintson a Mutatók fülre.
 4. A Séma legördülő listában kattintson a Nincs elemre, majd kattintson az OK gombra.

A weblapok letöltésének gyorsítása a képek létrehozásának letiltásával

Ha a dokumentumot weblapokként menti, és a Vector Markup Language (VML) nyelvet támogató webböngészőben – például a Microsoft Internet Explorer 5.0-s vagy újabb verziójában – jeleníti meg, az alábbi eljárás használatával csökkentheti a weblapok letöltésére és megjelenítésére fordított időt, illetve a lemezterületet azáltal, hogy a program nem fogja a lap minden egyes megnyitásakor újból letölteni a képeket. A dokumentum webböngészőben való megjelenítésének lépései:
 1. Indítsa el a Word programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, válassza az Általános lapot, és kattintson a Webes beállítások gombra, majd a Böngészők fülre.
 3. A Támogatott böngészők csoportban kattintson a használni kívánt böngészőre A weblapot a következő böngészőkkel lehet megtekinteni legördülő listában.
 4. A Beállítások csoportban jelölje be a Grafikus elemek megjelenítése VML alapján jelölőnégyzetet.
 5. Kattintson az OK gombra.

Dokumentumok mentése az aktuális formátumban

A más fájlformátumban mentett dokumentumok megnyitásakor elindul egy konverziós motor. Emiatt előfordulhat, hogy a dokumentum lassabban nyílik meg. Az alkalmazás teljesítményének javítása érdekében mentse a dokumentumot az aktuális formátumban, Word 2003 használata esetén például Word-dokumentumként (.doc).

A „Csatolás automatikus frissítése megnyitáskor” beállítás kikapcsolása

A Csatolás automatikus frissítése megnyitáskor beállítás kikapcsolásával bizonyos esetekben gyorsabbá teheti a dokumentumok megnyitását. A csatolásokat később manuálisan frissítheti. A Csatolás automatikus frissítése megnyitáskor beállítás letiltásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a Word programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Általános fülére.
 3. Törölje a Csatolás automatikus frissítése megnyitáskor jelölőnégyzet jelölését, majd kattintson az OK gombra.
A csatolások manuális frissítéshez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a Word programot.
 2. Kattintson a Szerkesztés menü Csatolások parancsára.
 3. Kattintson a frissíteni kívánt forrásfájlra, majd a Frissítés gombra.

„A legutóbb használt” beállítás kikapcsolása

A legutóbb használt beállítás kikapcsolásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a Word programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Általános fülére.
 3. Törölje a jelölést A legutóbb használt jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.

A kivágási és beillesztési beállítások kikapcsolása

A Kivágásnál és beillesztésnél figyel a szóközre és a Beillesztési lehetőségek megjelenítése beállítás kikapcsolásával javíthatja a Word alkalmazás teljesítményét. A beállítások kikapcsolásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a Word programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a megjelenő párbeszédpanel Szerkesztés fülére.
 3. Törölje a jelölést a Beillesztési lehetőségek megjelenítése és a Kivágásnál és beillesztésnél figyel a szóközre jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.

Az indításkor megjelenő munkaablak letiltása

Az indításkor megjelenő munkaablak letiltásához hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a Word programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a Megjelenítés fülre.
 3. Törölje a jelölést az Indítás munkaablakkal jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.

Elemleírások letiltása

A Word alkalmazásban bizonyos elemeknél – például megjegyzéseknél, korrektúráknál és hivatkozásoknál – az egérmutatót az objektum fölé helyezve megjelenik azok rövid leírása, amelyet elemleírásnak nevezünk. Az elemleírások letiltásával javíthatja a Word alkalmazás teljesítményét.

Az elemleírások letiltásához kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Indítsa el a Word programot.
 2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a Megjelenítés fülre.
 3. Törölje a jelölést az Elemleírás jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.

Helyi mappák használata az átirányított mappák helyett nagytávolságú hálózaton (WAN) keresztüli adatelérés esetén

Nagytávolságú hálózat használata esetén ronthatja a Word alkalmazás teljesítményét, ha az adatokat tartalmazó mappákat egy hálózati kiszolgálóra irányítja át.

Megjegyzés: Ilyen mappa például az Application Data mappa.

Az alkalmazás teljesítményének javítása érdekében célszerű az alábbi módszerek egyikét használni:
 • Helyi mappák használata az átirányított mappák helyett
 • Központi profilok használata a rendszermappák átirányítása helyett

Szószedet

 • Tömörítetlen meghajtó
  Olyan meghajtó, amelyen az adatok nincsenek tömörítve annak érdekében, hogy kevesebb helyet foglaljanak.
 • Illesztőprogram
  Olyan programok, melyek lehetővé teszik az operációs rendszer számára a hardvereszközökkel (például videokártyákkal és nyomtatókkal) való kommunikációt. A Windows általában csak akkor képes használni egy, a számítógépben található vagy ahhoz csatlakoztatott eszközt, ha telepítette és konfigurálta a megfelelő illesztőprogramot.
 • Tördelés
  A dokumentum elrendezésének beállításai, különösen oldaltöréseket tartalmazó dokumentumok esetén.
 • Lapozófájl
  A merevlemezen található rejtett fájl, amelyben a Windows operációs rendszer azon programrészeket és adatfájlokat tárolja, amelyek nem férnek el a memóriában. A virtuális memória a lapozófájl és a fizikai memória (más néven RAM) együttese. A Windows folyamatosan mozgatja az adatokat a lapozófájl és a memória között, hogy helyet biztosítson az új adatoknak. A lapozófájl „ideiglenes fájl” néven is ismert.
 • Virtuális memória
  A számítógép által a rendelkezésre álló RAM méreténél több memóriát igénylő programok futtatásához használt ideiglenes tároló. Így például akár 4 gigabájt (GB) virtuális memória is elérhető lehet a programok számára a merevlemezen, még akkor is, ha a számítógép csak 32 MB RAM memóriával rendelkezik. A rendszer a lapozófájlokba menti a programok azon adatait, amelyek az adott időpontban nem férnek el a számítógép memóriájában.

Hivatkozások

Az alkalmazások teljesítményének javítására használható egyéb módszerekről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkeiben tájékozódhat:
328237 Egyes programok nem a várt módon viselkednek nagyméretű fájlok megnyitásakor (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
313937 Az Office 2002, az Office 2003 vagy az Office 2007 valamely alkalmazásában fájl megnyitásakor vagy mentésekor a program nem válaszol (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
280821 A Word lassan indul el, illetve lassan nyomtatja vagy tölti be a dokumentumokat (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Word programmal és a többi Microsoft Office 2003-alkalmazással kapcsolatos további tudnivalókért keresse fel a Microsoft Office 2003 terméktámogatási központját a következő webhelyen:
http://support.microsoft.com/ph/2488

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 827101 - Utolsó ellenőrzés: 2008. március 27. - Verziószám: 6.6
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Word 2003
 • Microsoft Word 2002 Standard Edition
 • Microsoft Word 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbhowtomaster KB827101
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com