A processzor és a memória méretezhetősége az Exchange Server 2003 és Exchange 2000 Server rendszerekben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 827281 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk a processzor és a memória méretezhetőségét ismerteti a Microsoft Exchange 2000 Server és Microsoft Exchange Server 2003 rendszerekben. A cikk tartalma a Microsoft Windows Server 2003 rendszerre vonatkozik, nem a Microsoft Windows 2000 Server rendszerre.

További információ

A processzor méretezhetősége

Az újabb számítógépeken gyorsabb és nagyobb teljesítményű processzorok és nagyobb sebességű FSB-k használhatók. Az Exchange Server nagyteljesítményű processzorokkal és nagyobb sebességű buszokkal javítja az Exchange Server számítógépek teljesítményét.

Négyprocesszoros számítógépek

Az Exchange Server négy processzorral ellátott számítógépekkel is használható a teljesítmény növelése érdekében, amikor a számítógép BIOS rendszerében be van kapcsolva a többszálú feldolgozás. Ha a többszálú feldolgozást olyan számítógépen kapcsolja be, amely legalább 1,4 gigahertz (GHz) órajelű Xeon MP processzorral és 400 MHz-es állomásbusszal van ellátva, az Exchange Server akár 25 százalékkal jobb teljesítményt érhet el. A négy, egyenként legalább 1,4 GHz órajelű Xeon MP processzorral, valamint 400 MHz-es állomásbusszal ellátott számítógépek nagyfokú méretezési rugalmasságot biztosítanak a számítógépre fordított költségek függvényében. A Microsoft ilyen számítógépeket ajánl az Exchange 2000 és az Exchange 2003 futtatásához.

Nyolcprocesszoros számítógépek

Az Exchange Server a nyolc processzorral ellátott, legfeljebb 900 MHz processzorsebességet elérő számítógépeket is teljes mértékben támogatja. Ezek a számítógépek akár 75 százalékkal is nagyobb fokú méretezhetőséget biztosítanak, mint a négyprocesszoros, ugyanilyen processzorsebességű számítógépek. A nyolc, egyenként legalább 1,4 GHz órajelű Xeon MP processzorral, valamint 400 MHz-es állomásbusszal ellátott számítógépeken a magas (például 80 százalékos) processzorkihasználtság elérése előtt a rendszer egyéb korlátokba ütközik. Mivel a rendszer hamarabb ütközik ezekbe a korlátokba, az Exchange Server nem éri el a teljes processzorkihasználtságot. A Microsoft azt javasolja, hogy nyolcprocesszoros számítógépeket csak olyan programok futtatása esetén használjon, mint például a Context Indexing vagy a számítógép tárolási folyamatától független vírusellenőrzés.

Tíznél több processzorral rendelkező számítógépek

Az Exchange Server legfeljebb nyolc processzort tud hatékonyan használni egy számítógépen. A nyolcnál több processzorral rendelkező számítógépeken hardverparticionálással ossza fel a számítógépet több nyolcprocesszoros vagy négyprocesszoros számítógépre. A másik megoldás, hogy a Store.exe folyamat folyamataffinitását 8 processzorra állítja.

A memória méretezhetősége

Mivel az Exchange Server a méretezés során a /3GB kapcsolót használja, az Exchange Server számítógép 4 GB-nál nagyobb RAM memóriát nem képes hatékonyan használni. Az Exchange Server nem támogatja a példányosítást, a fizikai címek kiterjesztését (PAE) és a címtartomány-leképezési bővítményeket (AWE). Éppen ezért 4 GB az a maximális memóriaméret, amelyet az Exchange Server számítógép hatékonyan használni képes.

Az AMD kétmagos processzorok méretezhetősége

Kétmagos processzortechnológiákkal az újabb típusú számítógépekben találkozhat. Ez a technológia két processzormaggal szolgálja ki a rendszert, így több végrehajtási erőforrással rendelkezik. Kétmagos processzorok használata esetén a Microsoft Exchange Server teljesítménye bizonyos terheléseknél akár 90 százalékot meghaladó mértékben is nőhet. A két vagy több, legalább 2,2 GHz órajelű kétmagos AMD Opteron processzorral ellátott kiszolgálók nagyfokú méretezési rugalmasságot biztosítanak a számítógépre fordított költségek függvényében. Az Exchange 2000 és Exchange 2003 rendszerek futtatásához ilyen processzorok használatát javasoljuk.

A Windows-memória Exchange rendszerhez való optimalizálásáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
823440 A /3GB kapcsoló használata Windows Server 2003 alapú rendszeren telepített Exchange Server 2003 szoftverben
Megjegyzés: A Windows Server 2003 Service Pack 1 szervizcsomag telepítése után a /nopae kapcsoló nem működik megfelelően. A /nopae kapcsoló használatáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
900524 A PAE kernel betöltésének megakadályozása a Service Pack 1 szervizcsomaggal frissített Windows Server 2003 és a Service Pack 2 szervizcsomaggal frissített Windows XP rendszerekben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Hivatkozások

Az Exchange 2000 Enterprise Server támogatásáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
300573 Az Exchange 2000 Enterprise Server támogatása Windows 2000 Datacenter Server rendszerben (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A /3GB kapcsoló használatáról a Microsoft Tudásbázis következő cikkében tájékozódhat:
291988 A 4 GB-os memóriahangolási lehetőség és a fizikai címkiterjesztés kapcsolójának ismertetése
283037 Nagyméretű memória támogatása Windows Server 2003 és Windows 2000 rendszerben
328882 Az Exchange memóriahasználata és a /3GB kapcsoló (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
815372 A memóriahasználat optimalizálása Exchange Server 2003 rendszerben
823440 A /3GB kapcsoló használata Windows Server 2003 alapú rendszeren telepített Exchange Server 2003 szoftverben

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 827281 - Utolsó ellenőrzés: 2008. január 24. - Verziószám: 9.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Exchange Server 2003 Enterprise Edition
  • Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition
  • Microsoft Exchange 2000 Server Standard Edition a következő platformokon
    • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
    • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
Kulcsszavak: 
kbinfo kbperformance kbinterop kbmemory kbhardware kbsyssettings KB827281
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com