A terminálszolgáltatásokból való kijelentkezéskor „A Windows nem tudja eltávolítani a rendszerleíró osztályfájlt a memóriából" hibaüzenet jelenik meg

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 827825 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A terminálszolgáltatásokból való kijelentkezéskor a következő, 1000-es eseményazonosítójú eseményüzenet jelenik meg:

Esemény típusa: Hiba
Forrás: Userenv
Kategória: Nincs
Eseményazonosító: 1000
Leírás:
A Windows nem tudja eltávolítani a rendszerleíró osztályfájlt a memóriából. Ha központi profillal rendelkezik, a beállítások nem replikálódnak. Vegye fel a kapcsolatot a rendszergazdával.
Részletek:
------------------------------
A hozzáférés megtagadva

Ez a probléma akkor jelentkezhet, ha a Microsoft Windows Installer alkalmazással telepített valamilyen alkalmazást a számítógépen.

Oka

A problémát egy beállításjegyzékben (korábbi nevén rendszerleíró adatbázis) bekövetkező kezelővesztés okozza a Windows Installer működése közben. A problémára először az MS03-026-os biztonsági frissítés telepítése után derült fény.

A megoldás

Gyorsjavítási információk

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

Előfeltételek

A telepítésnek nincsenek előfeltételei.

Az újraindítás szükségessége

A gyorsjavítás telepítését követően újra kell indítani a számítógépet.

Gyorsjavítások helyettesítése

Ez a gyorsjavítás nem helyettesít más gyorsjavítást.

Fájlinformációk

A javítás angol verziójában található fájlok a következő táblázatban ismertetett (vagy azoknál újabb) fájlattribútumokkal rendelkeznek. A fájlok dátuma és időpontja az egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva, ám a fájlinformációk megtekintése során ezen adatok helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió      Méret  Fájlnév
  ----------------------------------------------------------
  2004.12.29. 13:22 2.0.2600.1534  2 018 304 Msi.dll
  2003.09.20. 19:23 2.0.2600.1267   64 512 Msiexec.exe
  2004.12.29. 13:22 2.0.2600.1183   305 664 Msihnd.dll
  2004.12.29. 13:22 2.0.2600.1183   847 872 Msimsg.dll
  2003.09.20. 19:23 2.0.2600.1183   39 936 Msisip.dll  

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

Az MS03-26-os biztonsági frissítésről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
823980 MS03-026: Az RPC-felület puffertúlcsordulása programkód végrehajtására adhat lehetőséget
A gyorsjavítások névadási módjáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
816915 A Microsoft Windows rendszer szoftverfrissítési csomagjainak új névadási sémája
További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 827825 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 7.8
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows 2000 Server
 • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
 • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbwin2000presp5fix kbautohotfix KB827825
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com