Frissítés a Windows Media Player URL-címekkel kapcsolatos parancsaihoz

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 828026 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft kiadott egy frissítést a Microsoft Windows Media Player e cikk elején felsorolt verzióihoz. A Microsoft a frissítés telepítését javasolja annak érdekében, hogy könnyebben kezelhesse a Windows Media audio- és videofájlokba (.asf), valamint -adatfolyamokba ágyazott URL-parancsfájlutasítások viselkedését. Ez a cikk bemutatja a frissítéssel biztosított új szolgáltatásokat, valamint tájékoztat a frissítés beszerzési módjáról.

További információ

Amikor egy tartalomtulajdonos létrehoz egy audio- vagy video-adatfolyamot, hozzáadhat az adatfolyamba ágyazott parancsfájl-utasításokat (URL-parancsfájlutasításokat és egyéni parancsfájl-utasításokat). Az adatfolyam lejátszásakor a parancsfájl utasításai eseményeket indíthatnak el egy beágyazott lejátszóprogramban, vagy a böngészőt elindítva kapcsolódhatnak egy adott weblaphoz. Ez szándékosan van így.

A 828026-os frissítés megváltoztatja azt a módot, ahogyan a Windows Media Player az adatfolyamokba ágyazott URL-parancsfájlutasításokat kezeli. A frissítés pontosabban meghatározva úgy módosítja a Windows Media Player programot, hogy az felismerjen három olyan új beállításértéket (korábbi nevén rendszerleíró érték), amely lehetővé teszi a felhasználók és rendszergazdák számára az adatfolyamba ágyazott parancsfájl-utasításokat magukba foglaló forgatókönyvek vezérlését.

A Windows Media Player jelenleg három duplaszó típusú beállításértéket ismer fel. Ezek a duplaszavak az alábbi beállításkulcson (korábbi nevén rendszerleíró kulcs) belül találhatók, és 0 (letiltva) vagy 1 (engedélyezve) értékkel rendelkeznek:
HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\MediaPlayer\Preferences
Ez a frissítés nem hozza létre az alább felsorolt beállításértékeket.

Megjegyzés: Ha egy bejegyzés nem létezik, az alapértelmezett érték használatos.
 • PlayerScriptCommandsEnabled
  : Engedélyezi vagy letiltja az URL-parancsfájlutasításokat az önállóan futó lejátszóban. Az alapértelmezett érték 0 (letiltva).
 • WebScriptCommandsEnabled
  : Engedélyezi vagy letiltja az URL-parancsfájlutasításokat a beágyazott lejátszóban. Az alapértelmezett érték 1 (engedélyezve).
 • URLAndExitCommandsEnabled
  : Engedélyezi vagy letiltja az URLAndExit parancsfájl-utasításokat. Az alapértelmezett érték 1 (engedélyezve).
Ezenfelül a frissítés olyan logikát tartalmaz, amely megakadályozza, hogy ha a Windows Media Player futtat URL-parancsfájlutasításokat, a parancsfájl a felhasználót egy kevésbé megbízható biztonsági zónából egy megbízhatóbb biztonsági zónába juttathassa. Az alábbi táblázat azokat a forgatókönyveket sorolja fel, ahol a parancsfájl-utasítások futtatása a frissítés telepítését követően engedélyezve van (I), illetve nincsen engedélyezve (N).

Megjegyzés: A származási zóna a kevésbé megbízható a lejátszott tartalom zónája és azon weblap zónája közül, amelyikbe a lejátszó be van ágyazva. A célzóna azon tartalom zónája, amelyre az URL-parancsfájlutasítás mutat.
A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
CélzónaSajátgép Helyi intranet Megbízható helyekInternetTiltott helyek
Származási zóna
SajátgépI **IIII
Helyi intranet NIIII
Megbízható helyekNNIII
InternetNNNII
TiltottNNNNN


** Biztonsági okokból a Sajátgép zónából a Sajátgép zónába irányuló URL-parancsfájlutasítások csak olyan helyen használhatók, ahol az URL-cím az alábbi protokollok egyikét használja: http://, https:// vagy wmhtml://.

Letöltési információ

A frissítés letöltéséhez és telepítéséhez látogassa meg a Microsoft Windows Update webhelyet, és telepítse a 828026. számú frissítést:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
A rendszergazdák a frissítést a Microsoft letöltőközpontból vagy a Microsoft Windows Update katalógusból tölthetik le több számítógépre való telepítés céljából. Ha a frissítést később szeretné telepíteni egy vagy több számítógépre, keresse meg e cikk számát a Windows Update katalógus speciális keresési beállításai segítségével. További információt a frissítések Windows Update katalógusból történő letöltéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
323166 Frissítések és illesztőprogramok letöltése a Windows Update katalógusból
A következő fájlok letölthetők a Microsoft letöltőközpontjából:

Windows Media Player (minden verzió) a következő operációs rendszerekhez: Microsoft Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003

Ha a Windows Media Player 7.0-s verzióját használja, a frissítés alkalmazása előtt frissítsen a Windows Media Player 7.1-es vagy későbbi változatára. A Windows Media Player frissítésével kapcsolatos tudnivalók a Microsoft következő webhelyén érhetők el:
http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/download/default.asp?displang=hu&qstechnology=
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 828026. számú csomag letöltése

Windows Media Player 6.4, Windows Media Player 7.1 vagy Windows Media Player 9 Series Microsoft Windows Millennium Edition rendszerhez

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 828026. számú csomag letöltése

Windows Media Player 6.4 Microsoft Windows NT 4.0 Server rendszerhez

A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
A 828026. számú csomag letöltése
A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzésére a kiadás napján rendelkezésre álló legfrissebb vírusellenőrző szoftvert használta. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva annak jogosulatlan módosítását.

Telepítési információ

A frissítés telepítéséhez rendszergazdaként kell bejelentkezve lenni. A frissítés letöltéséhez és telepítéséhez keresse fel a következő Windows Update webhelyet, majd telepítse a 828026-os fontos frissítést:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
A frissítés letöltött verziójának telepítéséhez futtassa a 828026-os frissítőcsomagot a megfelelő telepítési kapcsolók használatával. A rendszergazdák központilag telepíthetik a frissítést a Microsoft Software Update Services (SUS) eszköz segítségével. További információt a SUS eszközről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
810796 Dokumentáció: Áttekintő dokumentáció a Software Update Services szolgáltatásról (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Újraindítási követelmény

A frissítés telepítésének befejezéséhez újra kell indítani a számítógépet.

Telepítési kapcsolók

A frissítés Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP és Microsoft Windows Server 2003 rendszerhez készült verziói az alábbi telepítési kapcsolók használatát támogatják:
 • /? – A telepítési kapcsolók listájának megjelenítése
 • /u – Felügyelet nélküli mód használata
 • /f – A számítógép leállítása érdekében más programok bezárásának kényszerítése
 • /n – A frissítés eltávolításához a fájlokról készítendő biztonsági másolatok készítésének kihagyása
 • /o – Az OEM-fájlok automatikus felülírása
 • /z – A számítógép újraindításának kihagyása a telepítés befejeztével
 • /q – Csendes mód használata (nincs felhasználói beavatkozás)
 • /l – A telepített gyorsjavítások felsorolása
 • /x – A fájlok kicsomagolása a telepítő futtatása nélkül
A frissítés felhasználói beavatkozás nélküli telepítéséhez például használja a következő parancsot:
windowsmedia-q828026-x86-hun.exe /u /q
A biztonsági javítás újraindítás nélküli telepítéséhez a következő parancsot használja:
windowsmedia-q828026-x86-hun.exe /z
Megjegyzés: Ezeket a kapcsolókat egy parancson belül is megadhatja.

Ha többet szeretne tudni a parancssori kapcsolókról és az e csomagra való hatásukról, kattintson az alábbi cikk számára, és olvassa el a Microsoft Tudásbázis ezzel kapcsolatos cikkét:
824687 A Microsoft szoftverfrissítési csomagjainak parancssori kapcsolói (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Windows Media Player 6.4 (Microsoft Windows NT 4.0 Server rendszerhez) és a Windows Media Player 6.4, 7.1 vagy 9 (Microsoft Windows Millennium Edition rendszerhez) verziókhoz készült frissítőcsomag az alábbi telepítési kapcsolók használatát támogatja:
 • /q – Csendes mód használata vagy az üzenetek elrejtése a fájlok kibontása közben
 • /q:u – Felhasználói csendes mód megadása A felhasználói csendes mód során egyes párbeszédpanelek megjelennek a felhasználónak.
 • /q:u – Rendszergazdai csendes mód megadása A rendszergazdai csendes mód megadása esetén egyetlen párbeszédpanel sem jelenik meg a felhasználónak.
 • /t: elérési_út – A telepítő által használt ideiglenes mappa, illetve (a /c kapcsoló használata esetén) a fájlok kicsomagolásához használt célmappa megadása.
 • /c – A fájlok kibontása telepítés nélkül Ha nem adja meg a /t: elérési_út kapcsolót, a program kérni fogja a célmappa megadását.
 • /c: elérési_út – A telepítőhöz tartozó .inf fájl, illetve az .exe fájl elérési útjának és nevének megadása
 • /r:n – Soha ne indítsa újra a számítógépet telepítés után
 • /r:i – Újraindítás szükségessége esetén rákérdez az újraindításra, kivéve, ha a kapcsolót a /q:a kapcsolóval együtt adták meg
 • /r:n – Mindig indítsa újra a számítógépet telepítés után
 • /r:s – A számítógép újraindítása telepítés után a felhasználó megkérdezése nélkül
Például a felhasználói beavatkozást nem igénylő, a telepítés végeztével a számítógép újraindítását mellőző telepítéshez az alábbi parancsok egyikét használja:
WindowsMedia-Q828026-x86-HUN.exe /q:a /r:n
WindowsMedia64-Q828026-x86-HUN.exe /q:a /r:n

Fájlinformáció

A frissítés angol nyelvű változata a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformációk megtekintése során ezek helyi időre konvertálódnak. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
Windows Media Player 9 Series
  Dátum    Idő  Verzió    Méret  Fájlnév  Operációs rendszer
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------
  2003.09.17. 16:01 6.4.9.1128  844 048 Msdxm.ocx Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003
  2003.09.17. 05:25 9.0.0.3075 4 706 304 Wmp.dll  Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003
  2003.09.24. 21:18 6.4.7.1128  845 072 Msdxm.ocx Windows Millennium Edition
  2003.09.24. 21:18 9.0.0.3075 4 706 304 Wmp.dll  Windows Millennium Edition
Windows Media Player for Windows XP
  Dátum    Idő  Verzió    Méret  Fájlnév   Operációs rendszer
  --------------------------------------------------------------------------
  2003.09.17. 16:01 6.4.9.1128  844 048 Msdxm.ocx  Windows XP
  2003.09.18. 11:53 8.0.0.4491 1 302 528 Wmpcore.dll Windows XP
Windows Media Player 7.1
  Dátum    Idő  Verzió     Méret  Fájlnév   Operációs rendszer
  ----------------------------------------------------------------------------------
  2003.09.17. 16:01 6.4.9.1128  844 048 Msdxm.ocx  Windows 2000   
  2003.09.17. 22:13 7.10.0.3075  815 104 Wmpcore.dll Windows 2000  
  2003.09.24. 21:18 6.4.7.1128  845 072 Msdxm.ocx  Windows Millennium Edition
  2003.09.24. 21:18 7.10.0.3075  815 104 Wmpcore.dll Windows Millennium Edition
Windows Media Player 6.4
  Dátum    Idő  Verzió    Méret  Fájlnév  Operációs rendszer
  --------------------------------------------------------------------------
  2003.09.17. 16:55 6.4.7.1128  845 072 Msdxm.ocx Windows NT 4.0 Server

Eltávolítási információ

A frissítés eltávolításához Microsoft Windows 2000, Microsoft Windows XP és Microsoft Windows Server 2003 rendszerben használja a Vezérlőpult Programok telepítése és törlése (vagy Programok telepítése/törlése) segédprogramját. Kattintson a Windows Media Player gyorsjavítás [További információ: wm828026] elemre, majd az Eltávolítás gombra (vagy kattintson a Hozzáadás/Eltávolítás elemre).

Windows 2000, Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszerben a rendszergazdák a Spunist.exe segédprogramot használhatják a frissítés eltávolítására. A Spuninst.exe segédprogram a %Windir%\$NTUninstallq828026$\Spuninst mappában található. A segédprogram a következő telepítési kapcsolók használatát támogatja:
 • /?: A telepítési kapcsolók listájának megjelenítése.
 • /u: Felügyelet nélküli mód használata.
 • /f: A számítógép leállítása érdekében más programok bezárásának kényszerítése.
 • /z: Újraindítás mellőzése a telepítés végén.
 • /q: Csendes mód használata (nincs felhasználói beavatkozás).
Megjegyzés: A Microsoft Windows Millennium Edition és Windows NT 4.0 Server rendszerhez készült frissítések nem támogatják az eltávolítást.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 828026 - Utolsó ellenőrzés: 2007. december 6. - Verziószám: 10.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Media Player 9 Series
 • Microsoft Windows Media Player 8.01
 • Microsoft Windows Media Player 8.01
 • Microsoft Windows Media Player 7.1
 • Microsoft Windows Media Player 6.4
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe atdownload KB828026
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com