Depozitul cutiei poștale Exchange Server 2003 nu se montează când baza de date a depozitului cutiei poștale atinge limita de 16 GO

Traduceri articole Traduceri articole
ID articol: 828070 - View products that this article applies to.
Important Acest articol conține informații despre modificarea valorilor din registry. Înainte de a face modificări în registry, asigurați-vă că ați realizat o copie de rezervă. Asigurați-vă că știți să restaurați registry dacă apare o problemă. Pentru mai multe informații despre modul în care se efectuează copierea de rezervă, restaurarea și modificarea registry, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
256986 Descrierea Registry din Microsoft Windows
Măriți totul | Reduceți totul

În această pagină

SIMPTOME

Când baza de date a depozitului cutiei poștale din Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition atinge limita de 16 gigaocteți (GO), depozitul cutiei poștale nu se montează. În plus, pot fi înregistrate următoarele ID-uri de eveniment în jurnalul de evenimente de aplicație:

Event Type: Error
Event Source: MSExchangeIS
Event Category: General
Event ID: 1112
Description: The database "Mailbox Store (nume server)" has reached the maximum allowed size. Attempting to unmount the database.

Event Type: Warning
Event Source: ESE
Event Category: Space Management
Event ID: 445
Description: Information Store (3160) The database D:\Program Files\Exchsrvr\MDBDATA\priv1.edb has reached its maximum size of 16383 MB. If the database cannot be restarted, an offline defragmentation may be performed to reduce its size.

Notă Deși descrierea ID-ul de eveniment 445 afirmă că fișierul Priv1.edb a atins dimensiunea de 16.383 megaocteți (MO), este posibil ca acest lucru să nu fie adevărat. ID-ul de eveniment 445 se declanșează dacă dimensiunea combinată a fișierului Priv1.edb și Priv1.stm atinge 16.383 MO. Fișierul Priv1.edb în sine poate fi mai mic decât 16.383 MO.

Pentru mai multe informații despre evenimentul 1112 MSExchangeIS și evenimentul 445 ESE, vizitați următorul site Microsoft Web:
http://go.microsoft.com/?linkid=4190138
Pentru mai multe informații despre îmbunătățirile din configurarea și gestionarea limitării dimensiunii bazei de date când se utilizează Microsoft Exchange Server 2003 Service Pack 2 (SP2), consultați subiectul Database Size Limit Configuration and Management în Technical Reference Guide for Exchange Server 2003.

CAUZĂ

Această problemă se poate produce dacă baza de date a depozitului cutiei poștale Exchange din Exchange Server 2003 Standard Edition a atins limita de dimensiune de 16 GO. Baza de date de mesagerie (MDB) se închide automat atunci când baza de date a depozitului cutiei poștale a atins limita maximă de dimensiune. În plus, MDB nu va reporni când baza de date a depozitului cutiei poștale a atins limita maximă de dimensiune. Acest comportament este proiectat pentru a împiedica sistemul să încerce să introducă în baza de date a depozitului cutiei poștale Exchange Server 2003 Standard Edition mai multe date decât a fost proiectată să gestioneze.

Pentru informații suplimentare despre cum se determină versiunea de Exchange instalată pe server, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
820270 Cum se vizualizează tipul, ediția și versiunea de server a serverelor Exchange în firma dvs. (articolul poate să fie în limba engleză)

REZOLUȚIE

Pentru a rezolva problema, utilizați una dintre următoarele metode.

Metoda 1

Pentru a rezolva permanent această problemă, faceți upgrade la Exchange Server 2003 SP2.

Pentru mai multe informații privind noua limită de dimensiune a bazei de date cu Windows Server 2003 Service Pack 2, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul din Baza de cunoștințe Microsoft:
912375 Cum se mărește limita de dimensiune de 16 gigaocteți a bazei de date în Microsoft Exchange Server 2003 Service Pack 2 (articolul poate să fie în limba engleză)
Pentru mai multe informații despre cum se obțin cele mai recente pachete service pack pentru Exchange Server 2003, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
836993 Cum se obține cel mai recent pachet service pack pentru Exchange Server 2003

Metoda 2

Dacă sunteți administrator, trebuie să efectuați următoarele activități:
 • Creșteți temporar limita dimensiunii bazei de date cu 1 GO.
 • Eliminați selectiv conținutul nenecesar din baza de date.
 • Defragmentați baza de date pentru a o reduce la un nivel care se află în limitările definite ale dimensiunii bazei de date.
În Exchange Server 2003 Standard Edition, funcționalitatea de creștere temporară a limitei de dimensiune a bazei de date cu 1 GO este încorporată în produs. Însă, pentru a activa această funcționalitate, administratorul trebuie să creeze intrarea registry
Temporary DB Size Limit Extension
.

După ce creați intrarea registry
Temporary DB Size Limit Extension
, montați temporar un depozit de cutie poștală care depășește limita de 16 GO. Însă, aceasta este doar o soluție temporară. La următoarea pornire a Exchange Server 2003, limita de dimensiune revine la 16 GO. Trebuie să reduceți dimensiunea bazei de date înainte ca limita să revină la 16 GO. Pentru a reduce dimensiunea bazei de date, urmați acești pași:


Avertisment Pot apărea probleme grave dacă modificați incorect registry utilizând Registry Editor sau altă metodă. Aceste probleme pot necesita reinstalarea sistemului de operare. Microsoft nu poate garanta că aceste probleme pot fi remediate. Modificați registry pe propriul risc.
Notă Valoarea registry din această procedură este proiectată să permită o creștere temporară a limitei de dimensiune a bazei de date a depozitului cutiei poștale. Valoarea registry nu este proiectată pentru operațiuni zilnice.
 1. Adăugați intrarea registry
  Temporary DB Size Limit Extension
  la computerul care execută Exchange 2003 Standard Edition sau Exchange 2000 Standard Edition. Pentru aceasta, urmați acești pași:
  1. Faceți clic pe Start, pe Run (Executare), tastați regedit în caseta Open (Deschidere), apoi faceți clic pe OK.
  2. Identificați următoarea cheie din registry, apoi faceți clic pe aceasta:
   HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\MSExchangeIS\<Exchange Server Name>\Private-<long hexadecimal string>
  3. În meniul Edit, indicați spre New, apoi faceți clic pe DWORD Value.
  4. Tastați Temporary DB Size Limit Extension, apoi apăsați ENTER.
  5. Faceți dublu clic pe Temporary DB Size Limit Extension.
  6. Tastați 1 în caseta Value data, faceți clic pe Decimal în caseta Base, apoi faceți clic pe OK.
  7. Închideți Registry Editor.
 2. Pentru a împiedica adăugarea de conținut nou de poștă electronică la depozitul cutiei poștale peste limita temporară de 17 GO în timpul procesului de recuperare, se recomandă insistent să opriți serviciul SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) și serviciul Microsoft Exchange MTA Stacks înainte să montați depozitul cutiei poștale.
 3. Montați depozitul cutiei poștale.
 4. Eliminați date din depozitul cutiei poștale. Pentru aceasta, utilizați una dintre următoarele metode.
  • Utilizați Microsoft Outlook pentru a șterge elementele de poștă electronică nenecesare din inboxuri și alte foldere.
  • Utilizați Outlook pentru a șterge elementele nenecesare din folderul Sent Items.
  • Utilizați Outlook pentru a goli folderul Deleted Items.
  • Dacă s-a setat păstrarea elementelor șterse, reduceți temporar durata de păstrare la zero (0) zile:
   1. Faceți clic pe Start, indicați spre Programs (Programe), spre Microsoft Exchange, apoi faceți clic pe System Manager.
   2. Faceți clic cu butonul din dreapta pe Mailbox Store, apoi faceți clic pe Properties.
   3. Faceți clic pe fila Limits, apoi tastați 0 în caseta Keep deleted items for days.
  • Ștergeți cutiile poștale care nu se mai utilizează.
  • Utilizați instrumentul Move Mailbox pentru a muta mai multe cutii poștale într-un depozit de cutie poștală care se află pe alt server pe care se execută Microsoft Exchange Server.
  • Instruiți utilizatorii să creeze fișiere foldere personale (.pst) pe unitățile lor locale de hard disk. Apoi, instruiți-i să arhiveze conținutul din baza de date a depozitului cutiei poștale pe unitățile lor locale de hard disk.
  • Utilizați instrumentul Mailbox Merge Wizard (ExMerge) pentru a arhiva conținut din baza de date a depozitului cutiei poștale în fișiere foldere personale (.pst).

   Notă Instrumentul ExMerge poate arhiva conținutul în funcție de folderul cutiei poștale sau după intervalul de date.

   Pentru mai multe informații despre utilizarea instrumentului ExMerge, consultați Mailbox Merge Wizard (ExMerge.doc) inclus cu descărcarea instrumentului ExMerge. Pentru a obține instrumentul ExMerge, vizitați următorul site Web Microsoft:
   http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=429163ec-dcdf-47dc-96da-1c12d67327d5&DisplayLang=en
   Pentru informații suplimentare despre permisiunile necesare pentru instrumentul ExMerge, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
   273642 ExMerge nu funcționează dacă nu vi se acordă permisiunile As și Send As pentru depozit (articolul poate să fie în limba engleză)
 5. După ce eliminați date din depozitul cutiei poștale, trebuie să permiteți executarea întreținerii online pentru a fi marcate elementele pentru ștergere permanentă, înainte să executați o defragmentare offline.

  Implicit, întreținerea online este programată să se execute în fiecare noapte de la 1:00 AM la 5:00 AM. Pentru a impune executarea imediată a întreținerii online, urmați pașii:
  1. Faceți clic pe Start, indicați spre Programs (Programe), spre Microsoft Exchange, apoi faceți clic pe System Manager pentru a deschide Exchange System Manager.
  2. Faceți dublu clic pe serverul Microsoft Exchange Server, apoi dublu clic pe Storage Group.
  3. Faceți clic cu butonul din dreapta pe Mailbox Store, apoi faceți clic pe Properties.
  4. Faceți clic pe fila Database, apoi pe Customize pentru a modifica programarea pentru a se executa imediat.

   Notă Poate dura 30 de minute pentru a porni întreținerea online, iar aceasta poate dura câteva ore. Când a început întreținerea online, se înregistrează în jurnalul de evenimente de aplicații următorul mesaj de ID eveniment:

   Event Type: Information
   Event Source: ESE
   Event Category: Online Defragmentation
   Event ID: 700
   Description: MSExchangeIS (170) Online Defragmentation is beginning a full pass on database 'C:\exchsrvr\mdbdata\priv1.edb'.

 6. Vizualizați jurnalul cu evenimente de aplicații pentru a verifica că s-a terminat întreținerea online a depozitului cutiei poștale. ID-ul de eveniment 1221 arată că s-a terminat întreținerea online. Acest mesaj ID de eveniment indică și cât spațiu disponibil va exista în depozitul cutiei poștale după defragmentarea offline. ID-ul de eveniment 1221 pare similar cu următorul ID de eveniment:

  Event Type: Information
  Event Source: MSExchangeIS Mailbox Store
  Event Category: General
  Event ID: 1221
  Description: The database Nume grup stocare\Mailbox Store has 565 megabytes of free space after online defragmentation has terminated.

 7. Executați o defragmentare offline a depozitului cutiei poștale utilizând instrumentul Eseutil (Eseutil.exe).

  Trebuie să demontați depozitul cutiei poștale înainte să executați o defragmentare offline. În plus, trebuie să aveți spațiu de disc liber egal cu cel puțin 110 la sută (%) din dimensiunea bazei de date pentru a executa eseutil /d. Dacă nu atribuiți o locație temporară pentru fișierul bazei de date utilizând comanda t, locația temporară se setează automat la folderul Exchsrvr/Bin.

  În exemplul din acest pas, X este o locație de literă de unitate temporară pentru baza de date defragmentată de pe unitatea de hard disk sau de pe o unitate de rețea. După ce executați comanda eseutil /d în depozitul cutiei poștale, trebuie să demontați toate depozitele din grupul de stocare și să eliminați orice fișiere de jurnal din folderul Mdbdata înainte să remontați baza de date. Durata unei defragmentări offline depinde de factori cum ar fi componentele hardware implicate sau redirecționarea bazei de date temporare la o unitate din rețea. Următoarea comandă este un exemplu de linie de comandă pe care o utilizați pentru a executa instrumentul Eseutil:
  exchsrvr\bin\eseutil /d „locația fișierului .edb” /tX:\tempdfg.edb
  Notă Când defragmentați un fișier din baza de date .edb, fișierul asociat .stm se defragmentează de asemenea.

  Pentru informații suplimentare privind utilizarea instrumentului Eseutil, faceți clic pe următoarele numere de articole pentru a vedea articolele în Baza de cunoștințe Microsoft:
  328804 Defragmentarea bazelor de date Exchange (articolul poate să fie în limba engleză)
  254132 Eseutil /d defragmentează baza de date și fișierul de flux (articolul poate să fie în limba engleză)
  192185 Defragmentarea cu utilitarul Eseutil (Eseutil.exe) (articolul poate să fie în limba engleză)
 8. Montați bazele de date și creați copii de rezervă.

  Avertisment Trebuie să efectuați o operațiune de copiere de rezervă completă a bazelor de date după ce utilizați Eseutil.exe pentru defragmentarea bazei de date. Copierea de rezervă completă este necesară deoarece defragmentarea bazei de date creează fișiere noi de bază de date care au semnături noi de bază de date. Reluarea fișierului jurnal după restabilire se produce dacă semnăturile bazei de date se potrivesc cu valorile așteptate înregistrate în fișierele jurnalului de tranzacție. Orice copii de rezervă ale bazei de date care sunt luate înainte de defragmentare vor conține fișiere de bază de date cu semnături diferite de cele ale bazei de date nouă, fragmentată. Dacă se restabilește o bază de date mai veche, jurnalele de tranzacție noi care sunt legate la fișierele bazei de date noi, defragmentate, nu se vor relua.
Dacă nu este posibil upgrade-ul serverului Exchange Server la Exchange Server 2003 SP2, implementați limitări pentru cutiile poștale pentru a împiedica baza de date să atingă limita maximă de dimensiune. Aveți posibilitatea să implementați limite pentru cutia poștală pe depozitul cutiei poștale. Dacă aveți cutii poștale care necesită limite de stocare mai mari, aveți, de asemenea, posibilitatea să implementați limite individuale pentru fiecare cutie poștală.

Pentru mai multe informații, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a-l vedea în Baza de cunoștințe Microsoft:
319583 Configurarea limitelor de stocare pentru cutiile poștale în Exchange 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)

Metoda 3

Utilizând caracteristica nouă Recovery Storage Group în Exchange Server 2003, aveți posibilitatea să montați baza de date într-un grup de stocare de recuperare și să utilizați versiunea Exchange Server 2003 a Microsoft Exchange Merge Wizard (Exmerge.exe) pentru a extrage cutiile poștale din baza de date.

Aceeași funcționalitate Exmerge.exe care este disponibilă pentru bazele de date din grupurile de stocare obișnuite este disponibilă pentru bazele de date dintr-un grup de stocare de recuperare. Însă, notați următoarele diferențe care se aplică atunci când utilizați instrumentul Exmerge.exe cu o grupă de stocare de recuperare:
 • Nu este nevoie să înlocuiți setarea Deny care este configurată pentru permisiunea Receive As pentru membrii grupului administrativ atunci când extrageți date din grupul de stocare de recuperare. Însă, când îmbinați datele la loc în grupul de stocare obișnuit, trebuie să adăugați contul de utilizator potrivit la depozitul cutiei poștale. În plus, trebuie să atribuiți contului permisiunea Receive As.
 • Cutia poștală originală trebuie să fie în continuare prezentă în baza de originală și conectată la un cont de utilizator Active Directory.
Pentru mai multe informații despre utilizarea Recovery Storage Groups în Exchange Server 2003, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
824126 Utilizarea Recovery Storage Groups în Exchange Server 2003 (articolul poate să fie în limba engleză)

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Limita de dimensiune de 16 GO pentru baza de date a depozitului cutiei poștale private Exchange și limita de dimensiune de 16 GO a bazei de date a depozitului cutiei poștale publice este suma dimensiunii fișierelor Priv.edb și Priv.stm. Când vizualizați spațiul pe care îl utilizează o cutie poștală în Exchange System Manager, cantitatea de spațiu include numai spațiul utilizat de Priv.edb. Aceasta nu include spațiul utilizat de fișierul Priv.stm.

Când puneți o limită pentru o cutie poștală, limitați numai stocarea în fișierul Priv.edb. Nu limitați stocarea în fișierul Priv.stm. De exemplu, o cutie poștală poate părea că utilizează numai 250 MO de spațiu în Exchange System Manager, dar spațiul total utilizat de aceasta poate fi de 450 MO. Diferența se produce din cauză că cei 200 MO de spațiu utilizați de fișierul Priv.stm nu apare în Exchange System Manager.

Pentru informații suplimentare despre pentru Microsoft Exchange 2000 Server, faceți clic pe următorul număr de articol pentru a vedea articolul în Baza de cunoștințe Microsoft:
813051 Cum se mărește temporar limita de dimensiune de 16 gigaocteți în Exchange 2000 (articolul poate să fie în limba engleză)

Pentru mai multe informații despre Exchange Server 2003 Service Pack 2, vizitați următorul site Web Microsoft:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/exchange/downloads/2003/sp2/download.mspx

REFERINȚE

Pentru mai multe informații, vizitați următorul site Web Microsoft TechNet:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/exchange/Analyzer/792dea29-08bd-4b2e-9c2f-cc2056994cdd.mspx?mfr=true

Proprietă?i

ID articol: 828070 - Ultima examinare: 21 noiembrie 2007 - Revizie: 11.1
SE APLICĂ LA
 • Microsoft Exchange Server 2003 Standard Edition
 • Microsoft Exchange Server 2003 Service Pack 1
Cuvinte cheie: 
kberrmsg kbtshoot kbexchtechbulletin KB828070

Trimite?i feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com