Generalized Oplosser gebruikt minder verloop algoritme

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 82890 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Op deze pagina

Samenvatting

Microsoft Excel Oplosser maakt gebruik van de Generalized Reduced Gradient (GRG2) Algoritme voor het optimaliseren van niet-lineaire problemen. Dit algoritme werd ontwikkeld. door Leon Lasdon van de University of Texas in Austin en Allan Waren van Cleveland State University.

Voor lineaire en gebruik de simplexmethode met grenzen op de variabelen en de filialen gebonden methode, geïmplementeerd door John Watson en Dan Fylstra van Front line Systems, Inc.

Meer informatie

Microsoft Excel Oplosser maakt gebruik van iteratieve numerieke methoden waarbij "aansluiten van" proef waarden voor de aanpascellen en naleving van de berekend door de beperkings cellen en de cel optimale resultaten. Elke test heet een "herhaling". Omdat een zuivere "trial and error"-benadering een zeer lange tijd (vooral voor problemen waarbij veel zou duren aanpasbare cellen en beperkingen), voert Microsoft Excel Oplosser uitgebreide analyse van de waar genomen resultaten en hun tarieven wijzigen Als de invoer worden gevarieerd, om de selectie van nieuwe evaluatie waarden.

In een typisch probleem zijn de beperkingen en de optimale cel functies van (dat wil zeggen, ze afhankelijk) de aanpascellen. De eerste afgeleide ( meet de snelheid van de wijziging van een functie als de invoer is gevarieerd. Wanneer Er zijn verschillende waarden die worden ingevoerd, heeft de functie meerdere gedeeltelijke derivaten meet de snelheid van de wijziging met betrekking tot elk van de invoer waarden; samen vormen van een vector genoemd in de gedeeltelijke afgeleiden het verloop van de functie.

Derivaten (en kleur overgangen) spelen een cruciale rol in iteratieve methoden in Microsoft Excel Oplosser. Ze bieden aangeven hoe de aanpasbare cellen dienen te worden gedifferentieerd. Bijvoorbeeld, als de optimale cel wordt gemaximaliseerd en de gedeeltelijke afgeleide met betrekking tot een aanpasbare cel is een groot positief getal, terwijl een andere gedeeltelijke afgeleide bijna nul, Microsoft is Excel Oplosser zal waarschijnlijk toenemen eerste instelbare waarde van de cel de volgende iteratie. Een negatieve gedeeltelijke afgeleide wordt voorgesteld dat de Verwante aanpasbare cel waarde moet worden aangepast in het tegenovergestelde richting.

Vooruit en centraal differentiëren

Microsoft Excel Oplosser benadert de derivaten numeriek te verplaatsen elke aanpasbare cel waarde iets en naleving van de snelheid van de wijziging van elke cel beperking en de optimale cel. Dit proces heet een beperkte Schatting verschil van derivaten. Microsoft Excel Oplosser kan gebruiken voorwaarts differentiëren of centraal differentiëren, zoals bepaald door de Derivaten keuze in het dialoog venster Opties Oplosser.

Een enkele punt (die is ingesteld van aanpasbare cellen voorwaarts differentiëren gebruikt waarden) die verschilt enigszins van het huidige punt voor het berekenen van de afgeleide, terwijl twee punten centraal differentiëren gebruikt in tegenovergestelde richtingen. Centraal differentiëren is nauwkeuriger als derivaten snel wijzigen op het huidige moment, vereist maar meer herberekeningen. De standaard keuze is voorwaarts differentiëren, dat is prima in de meeste situaties.

Lineaire problemen kunnen worden opgelost met veel minder werk dan het niet-lineaire problemen; Microsoft Excel Oplosser hoeft niet te herb ere kenen veranderende derivaten en dit kan langs rechte lijnen in plaats van herb ere kenen van de werk blad. Deze tijds besparing in het spel worden gebracht wanneer u de Uitgaan van lineair Model selectie vakje in het dialoog venster Opties Oplosser. Als u dit vakje niet inschakelt, Microsoft Excel Oplosser kan nog steeds het probleem oplossen. maar het doet extra tijd kwijt.

Wanneer u weet dat er een probleem is volledig lineair het uitgaan kiezen Lineaire Model optie zal het oplossings proces versnellen door een factor van twee tot twintig keer (afhankelijk van de grootte van het werk blad). Het nadeel dat is het echte werk blad formules zijn niet-lineaire als deze optie is geselecteerd, u het verkeerde probleem opgelost.

Hoewel Microsoft Excel Oplosser de uiteindelijke oplossing controleert wanneer uitgaan Met behulp van een volledig werk blad herb ere kenen van lineair Model is ingeschakeld, is dit niet een absolute garantie dat het probleem echt lineair is. U kunt altijd de oplossing door te voeren hetzelfde probleem met het selectie vakje controleren gewist.

Veel werkbladen bevatten meestal lineaire formules plus een paar sleutel niet-lineaire relaties. Deze problemen zijn die zich lenen voor het methoden van lineaire programmering of de optie uitgaan van lineair Model. Zij eisen dat de volledige kracht van niet-lineaire programmering. De algemene Verminderde Gradient, methode die wordt gebruikt door Microsoft Excel Oplosser is behoorlijk efficiënte voor dit soort problemen, omdat het gebruikmaakt van lineaire benaderingen voor de functies van het probleem bij een aantal fasen in de oplossings proces; Als de werkelijke functies lineair zijn, deze benaderingen zijn exacte.

Aan voorwaarden

Omdat de eerste afgeleide of verloop van de optimale cel maatregelen de snelheid van de wijziging met betrekking tot (elk van) de aanpasbare cellen, wanneer de gedeeltelijke afgeleiden van de optimale cel nul zijn (dat wil zeggen het verloop wordt de nul vector), de voorwaarden voor de eerste orde voldaan aan (sommige extra seconde bestel voorwaarden moet ook worden gecontroleerd) hebben de hoogste (of laagste) mogelijke gevonden de waarde voor de optimale cel.

Meerdere lokaal optimale punten

Sommige problemen hebben veel lokaal optimale punten waar de gedeeltelijke derivaten van de optimale cel zijn nul. Een grafiek van de optimale cel functie in dergelijke gevallen zou geven veel pieken en dalen van verschillende hoogten en diepten. Wanneer bij een bepaalde set van aanpasbare cellen gestart waarden, de methoden die worden gebruikt door Microsoft Excel Oplosser wordt vaak komen tot een enkel hilltop of dal vloer dicht bij het starten punt. Maar Microsoft Excel Oplosser heeft niet zeker kunt weten of Er is een groter hilltop, bijvoorbeeld sommige afstand weg.

De enige manier om te zoeken naar de optimale algemene is externe kennis van toepassing het probleem. Via verstand redenaar over het probleem of door te experimenteren ontdekt, moet u het algemene gebied waarin bepalen de optimale algemene ligt en Microsoft Excel Oplosser starten met verstelbare cel waarden die binnen dat gebied. U kunt ook starten Microsoft Excel Oplosser uit meerdere verschillende, veel punten gescheiden en ontdek welke oplossing best.

Voor meer informatie over het interne oplossings proces van het Oplosser contact opnemen met:

   Frontline Systems
   P.O. Box 4288
   Incline Village, Nevada  89450-4288
   (702) 831-0300
				


Mogelijk vindt u ook informatiehttp://www.frontsys.com/

De contact gegevens van andere leveranciers opgenomen in dit artikel wordt verstrekt. om u te helpen de benodigde technische ondersteuning. Deze contact informatie is onderworpen aan wijziging zonder voorafgaande kennisgeving. Microsoft kan geen manier waarborgen de de juistheid van deze contact informatie van derden.

De programma code van Microsoft Excel Oplosser is copyright 1990, 1991, 1992 door Delen van Front line Systems, Inc. copyright van 1989 bij Optimal Methods, Inc.

Referenties

"Microsoft Excel Oplosser User's Guide' voor Macintosh, versie 3. 0 pagina 2

"Microsoft Excel Oplosser User's Guide' voor Windows, versie 3. 0, pagina 2

Eigenschappen

Artikel ID: 82890 - Laatste beoordeling: dinsdag 20 september 2011 - Wijziging: 3.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Excel 2000 Standard Edition
  • Microsoft Excel 97 Standard Edition
  • Microsoft Excel 95 Standard Edition
  • Microsoft Excel 5.0 Standard Edition
  • Microsoft Excel 98 voor Macintosh
Trefwoorden: 
kbinfo kbmt KB82890 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:82890

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com