Usein kysyttyjä kysymyksiä Microsoftin Protect Your PC -verkkosivuston automatisoidusta osasta

Artikkeleiden käännökset Artikkeleiden käännökset
Artikkelin tunnus: 828931 - Näytä tuotteet, joita tämä artikkeli koskee.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

Yhteenveto

Tässä artikkelissa on luettelo vastauksista usein kysyttyihin kysymyksiin Microsoftin Protect Your PC -verkkosivuston automatisoidusta osasta.

Kysymys 1: Mikä Protect Your PC -verkkosivusto on?

Vastaus 1: Protect Your PC -verkkosivusto on Microsoftin verkkosivuston, jonka avulla voit tehostaa tietokoneen tietoturvaa. Protect Your PC -verkkosivusto sisältää kolme vaihetta, joiden avulla voit suojata ja päivittää tietokoneen.

Voit käydä Protect Your PC -verkkosivuston englanninkielisessä versiossa käymällä seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
http://www.microsoft.com/uk/security/protect/alert.mspx
Windows XP -tietokoneessa Protect Your PC -verkkosivusto voi automaattisesti tunnistaa ja määrittää Internet-yhteyden palomuurin, Windowsin palomuurin ja Automaattiset päivitykset -toiminnon asetukset. Tämä ominaisuus on Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitu osa. Verkkosivusto kertoo, miten voit ottaa Automaattiset päivitykset -toiminnon käyttöön tulevia päivityksiä varten. Seuraavissa vaiheissa kuvataan, mitä Protect Your PC -verkkosivuston automatisoidulla osalla voi tehdä:
 • Vaihe 1: Internet-palomuurin käyttäminen
 • Vaihe 2: Tietokonepäivitysten hankkiminen
 • Vaihe 3: Ajan tasalla olevan virustentorjuntaohjelmiston käyttäminen

Kysymys 2: Miten Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitua osaa voi käyttää Windows XP:ssä?

Vastaus 2: Voit käyttää Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitua käymällä seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa: Voit tehdä tämän seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
http://www.microsoft.com/uk/athome/security/protect/windowsxp/Default.mspx

Kysymys 3: Mitä Windowsin versioita Protect Your PC -verkkosivusto tukee?

Vastaus 3: Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitu osa pystyy määrittämään tietyt Windows XP Professional- tai Windows XP Home Edition -tietokoneen suojausparannukset automaattisesti. Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitu osa toimii Microsoft Internet Explorerissa. Jos käytät jotakin kolmannen osapuolen selainta, Protect Your PC -verkkosivusto ohjaa sinut verkkosivulle, joka sisältää ohjeet siitä, miten voit tehostaa tietokoneesi suojausta määrittämällä asetukset manuaalisesti.

Jos käyttöjärjestelmä on Microsoft Windows 2000, Windows Millennium Edition, Windows NT 4.0, Windows 98 tai Windows 95, Protect Your PC -verkkosivusto voi antaa ehdotuksia tietokoneen tietoturvan tehostamiseen.

Kysymys 4: Kenen tulisi käyttää Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitua osaa?

Vastaus 4: Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitu osa on tarkoitettu kotikäyttäjille. Jos tietokoneesi on verkossa, Microsoft suosittelee, että et käytä Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitua osaa.

Kysymys 5: Mitä käyttäjätietoja tilillä on oltava, jotta Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitua osaa voi käyttää?

Vastaus 5: Jotta voit käyttää Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitua osaa, sinun on kirjauduttava tietokoneeseen tilillä, jolla on järjestelmänvalvojan oikeudet.

Kysymys 6: Miten Protect Your PC -verkkosivuston automatisoitu osa toimii?

Vastaus 6: Kun olet valinnut Get Started -ruudussa Windows XP, valinnut Go ja valinnut sitten Let us do it for you, Protect your PC -verkkosivusto ohjaa sinut Protect Your PC -verkkosivuston automatisoituun osaan. Kun napsautat Start Here, näyttöön tulee suojausvaroituksen valintaikkuna ja sinua kehotetaan asentamaan ja suorittamaan Windows Security Advisorin ActiveX-komponentti. Kun valitset suojausvaroituksen valintaikkunassa Kyllä, ActiveX-komponentti tekee seuraavat toimet:
 • tarkistaa, onko tietokoneen Internet-yhteyden palomuuri tai Windowsin palomuuri määritetty parhaalla mahdollisella tavalla
 • tarkistaa, ovatko Automaattiset päivitykset -toiminnon asetukset käytössä ja määritetty käyttämään Lataa päivitykset automaattisesti ja asenna ne määrittämäni aikataulun mukaisesti -asetusta
 • näyttää tietoja siitä, mistä löydät virustentorjuntaohjelmiston lisätietoja ja resursseja.
Ilmoitus
Vaiheet ovat erilaiset, jos käyttöjärjestelmä on Windows XP Service Pack 2.

Kysymys 7: Mitä kukin Protect Your PC -verkkosivuston automatisoidun osan vaihe tekee?

Vastaus 7: Seuraavassa luettelossa kuvataan Windows Security Advisor -ActiveX-komponentin toimet:
 • Internet-yhteyden palomuuri ja Windowsin palomuuri:

  ActiveX-komponentti tunnistaa Windows XP -tietokoneen Internet-yhteyden palomuurin ja Windowsin palomuurin nykyisen määrityksen ja suosittelee sitten, että otat Internet-yhteyden palomuurin tai Windowsin palomuurin käyttöön niille verkkoyhteyksille, jotka sitä eivät käytä. Voit ottaa Internet-yhteyden palomuurin tai Windowsin palomuurin käyttöön valitsemalla Turn on Internet Connection Firewall.
 • Automaattiset päivitykset:
  • ActiveX-komponentti suosittelee, että suoritat Windows Updaten (jos et jo ole tehnyt niin), jotta saat uusimmat päivitykset tietokoneellesi.
  • ActiveX-komponentti havaitsee, onko tietokoneesi määritetty saamaan Windows-päivitykset automaattisesti. Jos tietokoneesi ei ole määritetty saamaan Windows-päivityksiä automaattisesti, voit ottaa Automaattiset päivitykset -toiminnon käyttöön. Voit tehdä tämän valitsemalla Turn on Automatic Updates. Tämän tuloksena Automaattiset päivitykset -toiminto on määritetty käyttämään Lataa päivitykset automaattisesti ja asenna ne määrittämäni aikataulun mukaisesti -asetusta. Oletusarvon mukaan aikataulun asetus on Every day ja 3:00 AM.

   Jos päivitys edellyttää tietokoneen käynnistämisen uudelleen, näyttöön tulee kehote tehdä niin. Lisäksi jos suljet tietokoneen, Automaattiset päivitykset -toiminto kehottaa asentamaan päivitykset, kun seuraavan kerran käynnistät tietokoneen uudelleen.

   Kun olet ottanut Automaattiset päivitykset -toiminnon käyttöön ja määrittänyt sen Protect Your PC -verkkosivuston avulla, voit muuttaa aikatauluasetuksia halutessasi. Saat lisätietoja aikatauluasetusten muuttamisesta napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
   306525 Automaattiset päivitykset -toiminnon määrittäminen ja käyttäminen Windows XP:ssä
 • Virustentorjuntaohjelmiston tiedot:

  Protect Your PC -verkkosivusto sisältää tietoja virustentorjuntaohjelmistosta. Lisäksi se sisältää tietoja siitä, miten virustentorjuntaohjelmistosta voi löytää lisätietoja. ActiveX-komponentti ei tunnista, onko tietokoneessa asennettuna virustentorjuntaohjelma, eikä se asenna tietokoneeseen mitään virustentorjuntaohjelmaa.

Kysymys 8: Kun Internet-yhteyden palomuuri tai Windowsin palomuuri on otettu käyttöön, jotkin pelit ja muut ohjelmat eivät toimi oikein. Miten tämän ongelman voi kiertää?

Vastaus 8: Jotta jotkin ohjelmat ja pelit toimisivat oikein, niiden on vastaanotettava tietoja verkosta. Tiedot saapuvat tietokoneeseesi saapuvan portin kautta. Oikeiden saapuvien porttien on oltava avoinna tietokoneessasi, jotta Internet-yhteyden palomuuri tai Windowsin palomuuri sallii näiden tietojen läpikulun. Lisätietoja Internet-yhteyden palomuurin tai Windowsin palomuurin porttien avaamisesta on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
http://support.microsoft.com/kb/308127/fi
Saat lisätietoja napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
308127 Porttien avaaminen manuaalisesti Windows XP:n Internet-yhteyden palomuurissa


Kysymys 9: Mistä saa lisätietoja Protect Your PC -verkkosivuston automatisoidusta osasta?

Vastaus 9: Seuraavissa osissa on linkkejä verkkosivustoihin ja Microsoft Knowledge Base -tietokannan artikkeleihin, joissa on lisätietoja Protect Your PC -verkkosivuston automatisoidusta osasta, Internet-yhteyden palomuurista, Windowsin palomuurista, Windows Update -sivustosta, Automaattiset päivitykset -toiminnosta ja virustentorjuntaohjelmistosta.

Protect Your PC -verkkosivusto

Lisätietoja Protect Your PC -verkkosivustosta saat käymällä jossakin seuraavista Microsoftin verkkosivustoista tilanteesi mukaisesti:

Internet-yhteyden palomuuri ja Windowsin palomuuri

Lisätietoja Internet-yhteyden palomuurista ja Windowsin palomuurista sekä niiden määrittämisestä saat käymällä jossakin seuraavista Microsoftin verkkosivustoista tilanteesi mukaisesti: Saat lisätietoja Internet-yhteyden palomuurin ja Windowsin palomuurin yhteensopivuusongelmista napsauttamalla seuraavia artikkelien numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
307754 Windows XP -tietokoneesta ei voi tulostaa Windows 95 -tietokoneessa olevaan jaettuun tulostimeen (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)
308127 Porttien avaaminen manuaalisesti Windows XP:n Internet-yhteyden palomuurissa

Windows Update

Lisätietoja Windows Update -sivustosta saat käymällä jossakin seuraavista Microsoftin verkkosivustoissa tilanteesi mukaisesti:

Automaattiset päivitykset

Saat lisätietoja Automaattiset päivitykset -toiminnosta napsauttamalla seuraavia artikkelien numeroita, jolloin pääset lukemaan artikkelit Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
294871 Windowsin Automaattiset päivitykset -toiminnon kuvaus
306525 Automaattiset päivitykset -toiminnon määrittäminen ja käyttäminen Windows XP:ssä
327838 Automaattisten päivitysten ajoittaminen Windows Server 2003:ssa, Windows XP:ssä ja Windows 2000:ssa

Virustentorjuntaohjelmisto

Lisätietoja virustentorjuntaohjelmistosta on seuraavassa Microsoftin verkkosivustossa:
http://www.microsoft.com/security/antivirus/default.mspx
Tässä artikkelissa käsitellyt kolmansien osapuolten tuotteet ovat Microsoftista riippumattomien yritysten valmistamia. Microsoft ei anna näiden tuotteiden suorituskykyä tai luotettavuutta koskevaa takuuta.


Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 828931 - Viimeisin tarkistus: 20. maaliskuuta 2007 - Versio: 8.1
Artikkelin tiedot koskevat seuraavia tuotteita:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
Hakusanat: 
kbdownload kbfirewall kbinfo KB828931

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com