Gyakori kérdések Microsoft Protect Your PC webhely automatizált részével kapcsolatban

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 828931 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk a Protect Your PC webhely automatizált részével kapcsolatos gyakori kérdésekre adott válaszokat tartalmazza.

1. kérdés: Mi a Protect Your PC webhely automatizált része?

1. válasz: A Protect Your PC webhely a számítógép biztonságosabbá tételében segítséget nyújtó Microsoft-webhely. A Protect Your PC webhely három, a számítógép védelmét és frissítését megkönnyítő lépést tartalmaz.

A számítógép védelme webhely megtekintéséhez látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
http://www.microsoft.com/uk/security/protect/alert.mspx
A Windows XP rendszerű számítógépeken a Protect Your PC webhely automatikusan felismeri és beállítja az Internetkapcsolat tűzfala vagy a Windows tűzfal (ICF/WF) szolgáltatást, és konfigurálja az automatikus frissítési beállításokat. Ez a szolgáltatás a Protect Your PC webhely automatizált része. A webhelyen megtudhatja, hogy miként kapcsolhatja be az Automatikus frissítések szolgáltatást a jövőbeli frissítések letöltéséhez. A következő lépésekből megtudhatja, hogy mikkel kapcsolatban nyújt segítséget a Protect Your PC webhely automatizált része:
 • 1. lépés: Internetes tűzfal használata
 • 2. lépés: Frissítések beszerzése
 • 3. lépés: Naprakész víruskereső szoftver használata

2. kérdés: Hogyan érhető el a Protect Your PC webhely automatizált része?

2. válasz: A Protect Your PC webhely automatizált részének eléréséhez látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/hun/athome/security/protect/windowsxp/Default.mspx

3. kérdés: A Windows mely verzióihoz kínál támogatást a Protect Your PC webhely?

3. válasz: A Protect Your PC webhely automatizált része a Windows XP Professional vagy Windows XP Home Edition operációs rendszert futtató számítógépeken a számítógép biztonságát növelő lépések egy részét automatikusan is képes elvégezni. A Protect Your PC webhely automatizált része csak Microsoft Internet Explorer böngészőben működik. Külső gyártótól származó webböngésző használata esetén a Protect Your PC webhely átirányítja a felhasználót egy, a számítógép biztonságát növelő beállítások manuális konfigurálását ismertető weblapra.

A Protect Your PC webhely Microsoft Windows 2000, Windows Millennium Edition, Windows NT 4.0, Windows 98 vagy Windows 95 rendszert futtató számítógépek esetében képes segíteni a rendszer biztonságosabbá tételében.

4. kérdés: Kiknek szól a Protect Your PC webhely automatizált része?

4. válasz: A Protect Your PC webhely automatizált része az otthoni felhasználók számára készült. Ha a számítógép egy hálózat része, a Microsoft nem javasolja a Protect Your PC webhely automatizált részének használatát.

5. kérdés: Milyen szintű jogosultságokkal kell a fiókoknak rendelkeznie a Protect Your PC webhely automatizált részének használatához?

5. válasz: A Protect Your PC webhely automatizált részének használatához a számítógépre rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókkal kell bejelentkezni.

6. kérdés: Hogyan működik a Protect Your PC webhely automatizált része?

6. válasz: Válassza a Get Started (Első lépések) legördülő listában a Windows XP lehetőséget, kattintson a Go (Indítás), majd a Let us do it for you (Automatikus végrehajtás) elemre, melynek hatására a Protect Your PC webhely a webhely automatizált részére irányítja. Ha a Start Here (Kezdés itt) lehetőséget választja, megjelenik egy Biztonsági figyelmeztetés párbeszédpanel, amely felajánlja a Windows Security Advisor ActiveX-vezérlő telepítését és futtatását. A Biztonsági figyelmeztetés párbeszédpanel Igen gombjára kattintva az ActiveX-vezérlő a következő műveleteket hajtja végre:
 • Ellenőrzi, hogy optimálisak-e az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás vagy a Windows tűzfal beállításai.
 • Ellenőrzi, hogy az automatikus frissítési beállítások engedélyezve vannak-e, és hogy az Automatikusan töltse le és telepítse a frissítéseket az általam megadott ütemezés szerint beállítás használatára vannak-e konfigurálva.
 • Tájékoztatást nyújt arról, hogy hol találhatók további információk a víruskereső programokkal kapcsolatban.
Figyelem
Windows XP Service Pack 2 rendszerben a lépések némileg különböznek az előbbiektől.

7. kérdés: Mi történik a Protect Your PC webhely automatizált része egyes lépéseinek végrehajtása hatására?

7. válasz: Az alábbi lista felsorolja a Windows Security Advisor ActiveX-vezérlő által elvégzett műveleteket:
 • Az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás és a Windows tűzfal:

  Az ActiveX-vezérlő észleli a Windows XP-alapú számítógépen az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás vagy a Windows tűzfal aktuális beállításait, majd ha valamely hálózati kapcsolat nem használ tűzfalat, javasolja annak bekapcsolását. Az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás vagy a Windows tűzfal aktiválásához válassza az internetkapcsolat tűzfalának bekapcsolására szolgáló lehetőséget.
 • Automatikus frissítések:
  • Az ActiveX-vezérlő javasolja a Windows Update szolgáltatás futtatását (ha ez még nem történt meg) a legújabb frissítések letöltéséhez.
  • Az ActiveX-vezérlő megállapítja, hogy a számítógép a Windows-frissítések automatikus letöltésére van-e konfigurálva. Ha a számítógép nincs a Windows-frissítések automatikus letöltésére konfigurálva, akkor bekapcsolhatja az Automatikus frissítések szolgáltatást. Ehhez válassza az automatikus frissítések bekapcsolására szolgáló lehetőséget. Ennek hatására az Automatikus frissítések szolgáltatás az Automatikusan töltse le és telepítse a frissítéseket az általam megadott ütemezés szerint beállítást fogja használni. A frissítés alapértelmezés szerint minden nap éjjel három órára van ütemezve.

   Ha egy frissítéshez újra kell indítani a számítógépet, a rendszer felajánlja ezt a lehetőséget, a számítógép kikapcsolásakor pedig az Automatikus frissítések szolgáltatás felajánlja, hogy a rendszer a frissítéseket a számítógép következő újraindításakor telepítse.

   Miután a Protect Your PC webhely automatikus részének segítségével bekapcsolta az Automatikus frissítések szolgáltatást, és elvégezte annak konfigurálását, módosíthatja az ütemezési beállításokat. Az ütemezési beállítások módosításáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
   306525 Az Automatikus frissítések szolgáltatás beállítása és használata Windows XP rendszerben

 • Víruskereső programokkal kapcsolatos információk:

  A Protect Your PC webhely a víruskereső szoftverekkel kapcsolatos információkat is tartalmaz, és segítséget nyújt abban, hogy a víruskereső szoftverekkel kapcsolatban további információkhoz juthasson. Az ActiveX-vezérlő nem képes annak észlelésére, hogy a számítógépen van-e víruskereső program telepítve, és nem is telepít ilyen programot.

8. kérdés: Az Internetkapcsolat tűzfala vagy a Windows tűzfal bekapcsolása után egyes játékok és más programok nem működnek megfelelően. Hogyan kerülhető meg ez a probléma?

8. válasz: Egyes programoknak és játékoknak a megfelelő működéshez információkat kell kapniuk a hálózatról. Ezek az adatok egy bemeneti porton keresztül jutnak a számítógépre. Ahhoz, hogy az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás vagy a Windows tűzfal átengedje az adatokat, a megfelelő bemeneti portoknak nyitva kell lenniük. Az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás vagy a Windows tűzfal portjainak megnyitásáról a Microsoft következő webhelyén találhat részletes információt:
http://support.microsoft.com/kb/308127
A Microsoft Tudásbázis kapcsolódó cikke:
308127 Portok manuális megnyitása az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatásban Windows XP rendszerben


9. kérdés: Hol található további információ a Protect Your PC webhely automatizált részével kapcsolatban?

9. válasz: A következő szakaszok olyan webhelyekre és Microsoft Tudásbázis-cikkekre mutató hivatkozásokat tartalmaznak, amelyekből további információkhoz juthat a Protect Your PC webhely automatizált részével, az internetkapcsolat tűzfalával, a Windows tűzfallal, a Windows Update szolgáltatással, az Automatikus frissítések szolgáltatással és a víruskereső szoftverekkel kapcsolatban.

Protect Your PC webhely

A Protect Your PC webhellyel kapcsolatos további információkért az adott helyzettől függően látogasson el a következő Microsoft-webhelyek valamelyikére:

Az internetkapcsolat tűzfala és a Windows tűzfal

Az internetkapcsolat tűzfalával és a Windows tűzfallal, valamint ezek telepítésével kapcsolatos további információkért az adott helyzettől függően látogasson el a következő Microsoft-webhelyek valamelyikére: Az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás és a Windows tűzfal kompatibilitási problémáiról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
307754 Nem sikerül a nyomtatás egy Windows XP-alapú számítógépről egy Windows 95-alapú számítógép megosztott nyomtatójára (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
308127 Portok manuális megnyitása az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatásban Windows XP rendszerben

Windows Update

A Windows Update szolgáltatással kapcsolatos további információkért az adott helyzettől függően látogasson el a következő Microsoft-webhelyek valamelyikét:

Automatikus frissítések

Az Automatikus frissítések szolgáltatásról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
294871 A Windows rendszer Automatikus frissítések nevű szolgáltatásának ismertetése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
306525 Az Automatikus frissítések szolgáltatás beállítása és használata Windows XP rendszerben
327838 Útmutató: Automatikus frissítések ütemezése Windows XP, Windows 2000 vagy Windows Server 2003 rendszerben

Víruskereső szoftverek

A víruskereső szoftverekkel kapcsolatos további információkért keresse fel az alábbi Microsoft-webhelyet:
http://www.microsoft.com/security/antivirus/default.mspx
A cikkben említett, külső gyártóktól származó termékek a Microsofttól független gyártók termékei, melyek teljesítményére és megbízhatóságára a Microsoft sem törvényi, sem másféle garanciát nem vállal.


Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 828931 - Utolsó ellenőrzés: 2011. május 15. - Verziószám: 9.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
 • Microsoft Windows XP Home Edition
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
Kulcsszavak: 
kbdownload kbfirewall kbinfo KB828931
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com