ÚTMUTATÓ: Több Office-termék telepítése az Office 2003 telepítőjének egyszeri futtatásával

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 828947 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

Ez a cikk ismerteti, hogy miként telepíthetők (láncolhatók) további .msi csomagok és végrehajtható (.exe) fájlok a Microsoft Office 2003 telepítése során. Alapértelmezés szerint egy Microsoft Office CD-ROM tartalma nem telepíthető egy másik Office CD-ROM tartalmával egyazon telepítésen belül.

Ugyanakkor a Microsoft Office 2003 Resource Kit csomag ismerteti, miként módosítható a telepítő konfigurációs fájlja (a Setup.ini fájl) annak érdekében, hogy több Microsoft Windows Installer telepítővel csomagolt termék láncolt telepítését lehessen végrehajtani egyetlen telepítésen belül.

Windows Installer telepítővel csomagolt termékek láncolt telepítése

A Windows Installer programot használó termékek láncolt telepítéséhez kövesse a következő rész utasításait. Ha nem Windows Installer terméket – például a Notepad.exe fájlt – szeretne hozzáadni, szintén felhasználhatja az ebben a részben szereplő információkat, de követheti a „Nem Windows Installer telepítővel csomagolt termékek láncolt telepítése” című rész lépéseit is.

A telepítő beolvassa a Setup.ini fájlt a telepítés kezdetekor, és egy feladatkészletet ír a Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisába a [ChainedInstall_1], ..., [ChainedInstall_n] szakaszokban meghatározott termékek telepítéséhez. Alapértelmezés szerint a telepítő az Office 2003 alapcsomaghoz definiált parancssori paramétereket és tulajdonságokat átadja a láncolt telepítéseknek. A telepítő ezután átadja a láncolt telepítéseket a Windows Installer programnak. A láncolt telepítésekhez azonban egyedi tulajdonságokat is beállíthat a Setup.ini fájlban. A beállítások szintaxisa:
 
[ChainedInstall_1]
TaskType=msi
Path=\\kiszolgáló\megosztás\adminisztratív_telepítési_pont\[MSI-fájl]
Display=None
MST=[MST-fájl]
Cmdline=tulajdonság=érték
Ha további információkat szeretne kapni a Setup.ini fájl [ChainedInstall_n] szakaszáról, tekintse meg a Microsoft alábbi webhelyén található dokumentum „Specifying chained installations in Setup.ini” (Láncolt telepítések beállítása a Setup.ini fájlban) című szakaszát:
http://www.microsoft.com/office/ork/2003/two/ch5/DepD02.htm#sub_1

Láncolt csomagok testreszabása

A Setup.ini fájl legtöbb szakaszában, így az [Options] szakaszban is a tulajdonság=érték szintaxis segítségével adhatók meg az egyéni tulajdonságértékek. A [ChainedInstall_n] szakaszokban mind a Display, mind az MST értékek a tulajdonság=érték szintaxis szerint határozhatók meg, valamint a telepítési folyamat testreszabására alkalmas számos további beállítás is megadható. A telepítő által a Windows Installer programnak a láncolt telepítéssel kapcsolatban átadott parancssorban használni kívánt tulajdonságok a Cmdline beállításban adhatók meg.

A következő beállításokat adhatja meg a láncolt telepítésekhez a Setup.ini fájlban:

A táblázat összecsukásaA táblázat kibontása
BeállításLeírás
TaskName=feladat_neveRövid név hozzárendelése a telepítéshez. A telepítő a telepítési naplófájlban használja ezt a nevet. Nem kötelező.
TaskType=feladat_típusaAnnak megadása, hogy a láncolt telepítés .msi fájl vagy végrehajtható fájl-e (például .exe vagy .bat fájl). Kötelező.
Path=elérési_útAz .msi vagy a végrehajtható fájl relatív vagy teljes elérési útvonalának megadása. Kötelező.
Display=beállításA láncolt telepítés felhasználói felületének megjelenítési beállítása.

A basic beállítás használatakor csak a folyamatjelzők jelennek meg; a none beállítás megjelenítés nélküli telepítést jelent. A megjelenítési beállításokkal kapcsolatos további tudnivalókért tekintse meg a „Hivatkozások” részben említett Office 2003 Resource Kit csomagban található „Setup Setting File” (Telepítési beállításokat tartalmazó fájl) című témakör [Display] bejegyzésről szóló részét.

Megjegyzés: Alapértelmezés szerint a láncolt telepítések öröklik az Office alapcsomaghoz megadott megjelenítési beállításokat. Ennek a beállításnak a segítségével felülírható az alapértelmezett beállítás.
MST=MST-fájlA láncolt csomagra (.msi fájlra) alkalmazandó átalakító csomag (MST-fájl) elérési útvonala és fájlneve. Nem kötelező.

Megjegyzés: Az MST beállítás segítségével csak egy átalakító csomag adható meg; több átalakító csomag megadásához hozzá kell adni a TRANSFORMS tulajdonságot a Cmdline bejegyzéshez.
Cmdline=beállításokTovábbi tulajdonság=érték párok vagy parancssori beállítások megadása, amelyeket a telepítő átad a Windows Installer vagy egy végrehajtható programnak a láncolt csomag vagy program telepítésére irányuló hívás során.
IgnoreReturnValue=[0|1]Láncolt telepítések egymás utáni folyamatos telepítéséhez ennek a tulajdonságnak az értékét 1-re kell beállítani (a telepítés az aktuális telepítés sikertelensége esetén is folytatódik). Az alapértelmezett beállítás a 0.

Megjegyzés: Ha véletlenül helytelen nevet vagy elérési utat ad meg az .msi fájlhoz, és a telepítő leállítja a telepítést, további láncolt telepítésre nem kerül sor (akkor sem, ha az IgnoreReturnValue tulajdonság értéke 1).
Reboot=[0|1]A számítógép telepítés utáni újraindításához az 1 értéket kell megadni. A telepítő újraindítja a számítógépet, majd folytatja a telepítést.


Nem Windows Installer telepítővel csomagolt termékek láncolt telepítése

Ha végrehajtható (.exe) vagy kötegfájllal szeretné kibővíteni az Office 2003 telepítését, a Custom Installation Wizard (CIW) varázslóval létrehozott átalakítócsomagot is használhat.

Megjegyzés: Egy Windows Installer .msi csomagot e módszerrel használó végrehajtható fájlok láncolt telepítése nem lehetséges.
 1. Telepítse a Microsoft Office 2003 Resource Kit Tools eszközkészletet az Office 2003 Resource Kit csomagból.
 2. Mutasson a Start menü Minden program, Microsoft Office Tools, Microsoft Office 2003 Resource Kit Tools pontjára, majd kattintson a Custom Installation Wizard parancsra.
 3. Az Open the MSI File (Az MSI-fájl megnyitása) párbeszédpanelen jelölje ki az Office adminisztratív telepítésének gyökérkönyvtárában található .msi fájlt. Kattintson a Tovább gombra.
 4. Az Add Installations and Run Programs (Telepítések hozzáadása és programok futtatása) párbeszédpanelen kattintson a Hozzáadás gombra.
 5. Az Add Program Entry (Programbejegyzés hozzáadása) párbeszédpanelen írja be a Target (Hely) mezőbe annak az .exe fájlnak az elérési útvonalát, amelyet az Office telepítését követően kíván futtatni.

  Megjegyzés: A Browse (Tallózás) gomb segítségével is megadhatja az .exe fájl helyét.
 6. Kattintson a Help (Súgó) elemre annak meghatározásához, hogy az Add Program Entry párbeszédpanel alján felsorolt négy beállítás közül melyiket célszerű használni.
 7. Miután megadta a beállításokat az Add Program Entry párbeszédpanelen, kattintson az OK gombra.
 8. Végezze el a szükséges beállításokat a varázsló többi párbeszédpanelén is, majd kattintson a Finish (Befejezés) gombra.
 9. Tekintse meg a varázsló utolsó párbeszédpanelén példaként szereplő parancssort, majd kattintson az Exit (Kilépés) gombra.

Hivatkozások

További információért olvassa el az Office 2003 Resource Kit csomagot ismertető dokumentumot a Microsoft következő webhelyén:
http://www.microsoft.com/office/ork/2003/two/default.htm

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 828947 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 27. - Verziószám: 1.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office 2003, All Editions
Kulcsszavak: 
kbnosurvey kbarchive kbhowtomaster KB828947
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com