Cikk azonosítója: 830335 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

Amikor a Microsoft Update webhelyen vagy a Windows Update alkalmazásban frissítéseket keres a Microsoft Office-programokhoz, a Microsoft Update vagy a Windows Update olyan programokhoz is ajánlhat frissítéseket, amelyek nincsenek telepítve a számítógépen.

Előfordulhat például, hogy egy olyan Office-termékhez kapcsolódó frissítést ajánl fel a rendszer, amelyik nincs telepítve a számítógépén.

Emellett annak ellenére is megjelenhetnek az Office egyes biztonsági frissítései, hogy az azt taglaló biztonsági közlemény szerint a számítógépen telepített Office-termék nem érintett a javított problémában.

Az Office frissítéseinek kereséséhez hajtsa végre az alábbiak egyikét:
 • Windows 7, Windows Vista vagy Windows Server 2008 rendszer esetén mutasson a Start menü Minden program pontjára, és kattintson a Windows Update parancsra.
 • Windows XP vagy Windows Server 2003 rendszer esetén látogasson el a Microsoft alábbi webhelyére:
  http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu

Oka

1. eset

A probléma egyik lehetséges oka a Microsoft Office-programok verziófrissítése.

Ebben az esetben előfordulhat, hogy a korábbi verzió egyes összetevői a számítógépen maradtak. Ha például telepíti a Microsoft Office 2003 Professional Enterprise programcsomagot, a telepítőprogram alapértelmezés szerint a Microsoft InfoPath alkalmazást is telepíti.

Ha ezután a 2007-es Microsoft Office Professional rendszerre frissít, a Microsoft InfoPath korábbi verziója a számítógépen maradhat, mivel az InfoPath alkalmazást a 2007-es Office Professional rendszer nem frissíti, és a frissítési művelet nem jár az InfoPath program eltávolításával.

Tehát egyes Microsoft Office-összetevők a számítógépen maradnak. Amikor ezután a Microsoft Update webhelyen vagy a Windows Update alkalmazással frissítéseket keres, a rendszer megtalálhatja a korábbi verzióból származó összetevőket, és frissítéseket ajánl fel azokhoz.

2. eset

Ebben az esetben egy nem telepített összetevőhöz jelennek meg frissítések. Emellett a probléma akkor is felléphet, ha a felhasználók bizonyos összetevők telepítésének mellőzését választják.

A Microsoft Update vagy a Windows Update észlelőprogramja ellenőrzi a telepített termékeket. A program a telepített Office-termékek összes részéhez ajánl fel frissítéseket. Példa: a Microsoft Office angol nyelvű verziója például csak az angol nyelvi ellenőrző eszközöket telepíti, hacsak nem szabja testre a telepítést.

Amikor azonban ellátogat a Microsoft Update webhelyre vagy megnyitja a Windows Update alkalmazást, és frissítéseket keres, a rendszer a francia nyelvi ellenőrző eszközökhöz is ajánl frissítést (ha érhető el frissítés). Ez független attól, hogy a francia nyelvi ellenőrző eszközök telepítve vannak-e.

3. eset

Ez az eset akkor fordulhat elő, ha megosztott (közös) összetevőket használó Microsoft Office-termékeket telepít.

Ilyen eset az, ha telepíti a Project 2007 alkalmazást, de a teljes 2007-es Microsoft Office rendszert nem, és mégis megjelenik a 2007-es Microsoft Office rendszerhez kiadott frissítések némelyike. Ennek az az oka, hogy az Office-frissítések minden olyan termékre vonatkoznak, melyek tartalmazzák az Office valamelyik összetevőjét, így biztosítható ugyanis, hogy a több Office-termék által használt megosztott fájlok konzisztensek maradjanak. Az Office verziójától függően az MSO.DLL vagy az OGL.DLL fájl például az Office-termékek közös összetevője. Ha egy frissítés érinti az MSO.DLL vagy az OGL.DLL fájlt, az ezt a két megosztott összetevőt használó Office-termékek mindegyikéhez megjelenik a frissítés. A biztonsági frissítések esetén előfordulhat, hogy a felhasználó számítógépén nincs telepítve a vonatkozó biztonsági közleményben érintettként megnevezett termékek egyike sem, a frissítést mégis felajánlja a rendszer, mert a telepített termék része az egyik érintett megosztott összetevő.

A megoldás

Az 1. eset megoldása

Az 1. esetben leírt probléma megoldásához távolítsa el a korábbi, feleslegessé vált Office-összetevőket. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:
 1. Lépjen ki minden Office-programból.
 2. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
 3. Kattintson a Programok telepítése és törlése hivatkozásra.
 4. A Jelenleg telepített programok listában jelölje ki az Office-program korábbi, feleslegessé vált verzióját, majd kattintson az Eltávolítás gombra.

A 2. és a 3. eset megoldása

A 2. és a 3. esetben vázolt problémára kétféle megoldás közül választhat.

1. módszer: Az ajánlott frissítés telepítése


Telepítse az ajánlott frissítést, még ha az érintett szolgáltatást nem is használja.

2. módszer: Csak a kívánt frissítések telepítése


A nemkívánatos frissítés telepítésének mellőzéséhez törölje a frissítés jelölőnégyzetét a Microsoft Update webhely vagy a Windows Update alkalmazás ajánlott frissítéseket tartalmazó listájában. Ezután telepítse csak a kívánt frissítéseket. A Microsoft Update webhely vagy a Windows Update alkalmazás következő használatakor a frissítést, amelynek mellőzését választotta, ismét felajánlja a rendszer.

Megjegyzés: Ha egy olyan összetevőhöz telepít biztonsági frissítést, mely ugyan nincs telepítve, de a Microsoft Office csomag vagy valamelyik Microsoft Office-termék részét képezi, azzal nem csökkenti a számítógép biztonságát és teljesítményét.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 830335 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 17. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Professional Edition 2003
 • Microsoft Office Small Business Edition 2003
 • Microsoft Office Basic Edition 2003
 • Microsoft Office Access 2003
 • Microsoft Office Outlook 2003
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office Publisher 2003
 • Microsoft Office Basic 2007
 • Microsoft Office Enterprise 2007
 • Microsoft Office Home and Student 2007
 • Microsoft Office Professional 2007
 • Microsoft Office Professional Plus 2007
 • Microsoft Office Standard 2007
 • Microsoft Office Ultimate 2007
 • Microsoft Office Access 2007
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office InfoPath 2007
 • Microsoft Office OneNote 2007
 • Microsoft Office Outlook 2007
 • Microsoft Office PowerPoint 2007
 • Microsoft Office Project Professional 2007
 • Microsoft Office Project Standard 2007
 • Microsoft Office Publisher 2007
 • Microsoft Office SharePoint Designer 2007
 • Microsoft Office Visio Professional 2007
 • Microsoft Office Visio Standard 2007
 • Microsoft Office Word 2007
Kulcsszavak: 
kbsetup kbupdate kbprb KB830335
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com