Nem lehet kijelentkezni a Windows XP rendszerből, illetve nem indítható újra és nem állítható le a számítógép

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 831431 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos! A cikkben szereplő információ segítségével alacsonyabb szintű biztonsági beállításokat állíthat be, illetve kikapcsolhatja a biztonsági szolgáltatásokat. Ezeket a módosításokat egy adott probléma megoldása érdekében végezheti el. A módosítások elvégzése előtt azonban ajánlott mérlegelni a probléma ilyen módon történő megoldásával járó kockázatokat az adott környezetben. Amennyiben alkalmazza a megoldást, tegyen meg minden szükséges lépést a rendszer védelmének érdekében.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Ha a felhasználó megpróbál kijelentkezni a Microsoft Windows XP rendszerből, illetve ha újra szeretné indítani vagy le szeretné állítani a számítógépet, a képernyő esetleg villogni kezd, és egyik műveletet sem hajtja végre a rendszer.

Oka

Ez a probléma akkor fordul elő, ha a számítógépre telepítve van a Norton AntiVirus 2003 alkalmazás hibásan működő verziója, amelynek ccApp.exe fájlja hibát idéz elő. Ezt a fájlt rendszerindításkor tölti be a rendszer.

A megoldás

Figyelem! Ez a helyettesítő megoldás számítógépét vagy hálózatát sebezhetőbbé teheti a rossz szándékú felhasználók és szoftverek, például a vírusok támadásaival szemben. A lépés végrehajtása ugyan nem javasolt, de az információt rendelkezésére bocsátjuk, hogy belátása szerint dönthessen. A műveletet csak saját felelősségére hajtsa végre.

Megjegyzés: A víruskereső programok feladata a számítógép vírusok elleni védelme. Törekedjen arra, hogy nem tölt le és nem nyit meg nem megbízható helyekről származó fájlokat. Kerülje az ilyen webhelyeket, és ne nyisson meg levélmellékleteket abban az esetben, ha víruskereső alkalmazása le van tiltva.

A számítógépvírusokról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
129972Számítógépvírusok: ismertetés, megelőzés és helyreállítás
A probléma megoldásához frissítse a Symantec Common Client programot és a Norton AntiVirus programot a Symantec LiveUpdate szolgáltatással.

A problémáról a Symantec cég webhelyén talál további információt:
http://service1.symantec.com/SUPPORT/nav.nsf/8d071816eedd7cac88256c0e005a96e5/4426212a09087d5c88256cc50066f6e7?OpenDocument&prod=&ver=&src=sg&pcode=&svy=&csm=no

Kerülő megoldás

A problémát a gyors felhasználóváltás alkalmazásával oldhatja meg nem tartománytagként működő, Windows XP rendszerű számítógépeken és Windows XP Home rendszerű számítógépeken. Amennyiben engedélyezve van ez a szolgáltatás, hajtsa végre az alábbi műveleteket.
  1. Kattintson a Start menü Kijelentkezés parancsára.
  2. Kattintson a Felhasználó váltása gombra.
  3. Kattintson a Számítógépnév kikapcsolása lehetőségre.
  4. Válassza a Kikapcsolás vagy az Újraindítás lehetőséget.
  5. A más felhasználók aktív munkamenetére figyelmeztető párbeszédpanelen kattintson az Igen gombra.

További információ

A Windows XP rendszer gyors felhasználóváltási szolgáltatásáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
279765 Útmutató: A Windows XP rendszer gyors felhasználóváltási szolgáltatásának használata (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)


A Microsoft a külső felek elérhetőségi adatait a technikai támogatás eléréséhez szánt segítségnyújtásként teszi közzé. Az elérhetőségi információ értesítés nélkül változhat. A Microsoft nem garantálja ezen felek elérhetőségi adatainak pontosságát.

A cikkben említett, harmadik féltől származó termékek a Microsoft vállalattól független gyártók termékei. A Microsoft sem közvetve, sem más módon nem vállal szavatosságot ezen termékek teljesítményére és megbízhatóságára vonatkozóan.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 831431 - Utolsó ellenőrzés: 2005. június 15. - Verziószám: 2.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbenv kbprb KB831431
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com