Een Office-programma is traag of lijkt niet meer reageert (vastloopt) wanneer u een bestand vanaf een netwerklocatie opent

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 833041 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u probeert een bestand te openen vanaf een netwerklocatie in een van de Microsoft Office-programma's die worden vermeld in de sectie 'Van toepassing op' van dit artikel, wordt het Office-programma zeer traag of lijkt niet meer reageert (vastloopt).

Voor meer informatie over een vergelijkbare situatie klikt u op het volgende artikel in de Microsoft Knowledge Base:
2570623 Excel 2003 Office bestand validatie (Bestandsvalidatie) wordt langzamer werkmappen geopend via het netwerk

Oorzaak

Dit probleem kan optreden als de verbinding met de netwerklocatie verbroken gedurende de tijd wordt dat het Office-programma van het bestand openen.

Workaround

Belangrijk Deze sectie, methode of taak bevat stappen voor het wijzigen van het register. Echter, kunnen ernstige problemen optreden als u het register onjuist bewerkt. Zorg er daarom voor dat u deze stappen zorgvuldig uitvoert. Maak een reservekopie van het register voordat u het wijzigt voor extra bescherming. Dan kunt u het register herstellen als er een probleem optreedt. Voor meer informatie over het maken van een back-up en terugzetten van het register, klikt u op het volgende artikelnummer om het artikel in de Microsoft Knowledge Base te bekijken:
322756 Een back-up van het register maken en het register terugzetten in Windows
Als u ons dit probleem omzeilen voor u, gaat u naar de "Repareer het probleem voor mij.'. Als u dit probleem zelf wilt oplossen, gaat u naar de sectie 'Probleem zelf oplossen'.

Repareer het probleem voor mij.

U kunt dit probleem automatisch, klikt u op de doen knop of koppeling. Klik op uitvoeren in het dialoogvenster Bestand downloaden en volg de stappen in de deze Wizard.

Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
assets fixit1
Dit probleem oplossen
Microsoft Fix it 50637
Deze afbeelding samenvouwenDeze afbeelding uitklappen
assets fixit2


Opmerkingen
 • Deze wizard kan alleen in het Engels zijn. De automatische correctie werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.
 • Als u niet aan de computer met het probleem zit, sla dan de oplossing van het probleem op op een flash-station of een CD en voer het uit op de computer waarop het probleem zich voordoet.

Ga vervolgens naar de "Is het probleem opgelost?'.

Probleem zelf oplossen


Om dit probleem te omzeilen, toevoegen de waarde EnableShellDataCaching aan het Windows-register.

Voer de volgende stappen uit:
 1. Sluit uw Office-programma's.
 2. Klik op Starten klik vervolgens opuitvoeren.
 3. Typ in het vak openenRegedit, en klik vervolgens op OK.
 4. Zoek en selecteer de volgende registrykey:

  Office 2003

  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\11.0\Common\Open Find

  Office 2007

  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\12.0\Common\Open Find
 5. Nadat u de sleutel die is opgegeven in stap 4, pointto Nieuw in het menu bewerken en klik vervolgens opDWORD-waarde.
 6. Type EnableShellDataCaching, andthen druk op ENTER.
 7. Klik met de rechtermuisknop EnableShellDataCaching, andthen Klik op wijzigen.
 8. Typ in het vak Waardegegevens1, en klik vervolgens op OK.

  Opmerking Elk getal dan nul in het willturn van het vak Waardegegevens op in de cache opslaan. Een nul-nummer of leeg (standaard) schakelt het offcaching.
 9. Klik in het menu bestand opAfsluiten om de Register-Editor af te sluiten.

Is het probleem opgelost?

 • Controleer of het probleem is verholpen. Als het probleem is opgelost, bent u klaar met deze sectie. Als het probleem niet is verholpen, kunt u Neem contact op met ondersteuning.
 • We stellen uw feedback op prijs. Feedback te geven of te rapporteren van problemen met deze oplossing, laat een reactie op de "Repareer het probleem voor mij."blog of stuur ons een e-mailadres .

Meer informatie

Deze situatie doet zich voor nadat u op openen in het dialoogvenster openen (Klik in het menu bestand op openen) een bestand openen vanaf een netwerklocatie (bijvoorbeeld een netwerkserver). Tijdens het openen van het bestand u de netwerkverbinding verliest of de netwerklocatie met het bestand dat u probeert te openen wordt afgesloten. Tijdens het proces van het openen van het bestand, wordt het Office-programma probeert toe te voegen de bestandsnaam en de informatie over het pad van het bestand dat u probeert te openen aan de lijst recente Windows. Omdat de locatie (pad) nu niet bestaat, wordt het Office-programma traag en lijkt niet meer reageert (vastloopt).

Opmerking Deze situatie kan ook optreden als de verbinding met uw netwerk traag is doordat het Office-programma meerdere query's maken met het netwerk te verkrijgen van de juiste gegevens heeft.

Eigenschappen

Artikel ID: 833041 - Laatste beoordeling: maandag 3 maart 2014 - Wijziging: 4.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
 • Microsoft Office PowerPoint 2003
 • Microsoft Office Excel 2007
 • Microsoft Office Word 2007
 • Microsoft Office Publisher 2007
Trefwoorden: 
kbregistry kbnetwork kbopenfile kbprb kbmsifixme kbfixme kbmt KB833041 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door middel van automatische vertalingssoftware van Microsoft en is mogelijk nabewerkt door de Microsoft Community via CTF-technologie (Community Translation Framework) of door een menselijke vertaler. Microsoft biedt zowel automatisch vertaalde, door mensen vertaalde en door de community nabewerkte artikelen aan, zodat er in meerdere talen toegang is tot alle artikelen in onze Knowledge Base. Een vertaald of bewerkt artikel kan fouten bevatten in vocabulaire, syntaxis of grammatica.. Microsoft is niet verantwoordelijk voor eventuele onjuistheden, fouten of schade ten gevolge van een foute vertaling van de inhoud van een bericht of het gebruik van deze vertaalde berichten door onze klanten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende: 833041

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com