A Windows indítása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 835569 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A kép összecsukásaA kép kibontása
win98logo
Az összes kibontása | Az összes összecsukása
Hibaüzenetek jelennek meg a rendszer indításakor? A segítségünkkel megszabadulhat tőlük.

A kép összecsukásaA kép kibontása
107fixit1

Kevés lehangolóbb látvány létezik a Windows indításakor megjelenő hibaüzenetnél. Szerencsés esetben a Windows betöltése folytatódik, és a hibaüzenet csak apró bosszúságot okoz, a rendszer általános működése szempontjából azonban baljós előjelnek is tekinthető. Kevésbé szerencsés esetben a Windows leáll, és a számítógép újraindítását vagy rosszabb esetben a Windows újratelepítését javasolja.

Ez utóbbi megoldás az esetek többségében olyan, mintha az orvos a páciens nátháját guillotine-nal kezelné. Szerencsére azonban ennél vannak gyorsabb és kevésbé fájdalmas megoldások is. A következőkben a Windows indításával kapcsolatos leggyakoribb problémákat járjuk körül.

Nem árt azonban előre felkészülni a legrosszabbra. Amíg még működőképes a számítógépe, nyomtasson ki néhány hasznos internetes cikket a Microsoft Tudásbázisból. Ennek webes címe az alábbiakban található.

A Windows indításakor a következő hibaüzenet jelenik meg: „Hiba a Kernel betöltésekor. Újra kell telepítenie a Windowst”. Ha van rá mód, szeretném elkerülni az újratelepítést. Mitévő legyek?

A kernel32.dll fájl feltehetően törlődött vagy megsérült. Vissza kell állítania a fájlt a Windows CD-ről. Először is, ha még megvan a fájl, nevezze át. Indítsa el a rendszert egy rendszerindító lemez segítségével, és válassza a CD-ROM támogatását biztosító menüpontot. Írja be a parancssorba a következőket, minden sor után lenyomva az [Enter] billentyűt:

cd windows\system
ren kernel32.dll kernel32.xxx

Ezt követően ki kell bontania a kernel32.dll fájlt a Windows CD-n található CAB-fájlokból. A Windows 98 rendszerben írja be a következő két sort, a sorok végén lenyomva az [Enter] billentyűt, és ha szükséges, a „d” helyett megadva a CD-meghajtó megfelelő betűjelét:

d:\win98
extract /a win_28.cab kernel32.dll /l
c:\windows\system\ (a teljes parancsot egy sorba írva)

Vegye ki a meghajtóból a rendszerindító lemezt, és indítsa újra a számítógépet. A Windowsnak hibaüzenet nélkül kell indulnia.

A Windows rögtön az Asztal megjelenése után leáll egy hibaüzenettel, miszerint újra kell telepítenem a Windowst. A képernyő üres, nem tudok továbblépni. Mi lehet a hiba oka?

Ez a hibaüzenet gyakran előfordul olyan rendszerhéj-helyettesítő programok eltávolítását követően, mint például a Talisman vagy a Litestep. Indítsa el a számítógépet a Windows rendszerindító lemez segítségével, és válassza a CD-ROM támogatása nélküli indítási lehetőséget. Írja be az A:> vagy a C:> parancssorba a következő parancsot: c:\windows\system.ini, majd nyomja meg az [Enter] billentyűt. Megnyílik az MS-DOS Editor segédprogram a betöltött System.ini fájllal. Keresse meg a „shell=” kezdetű sort, és győződjön meg arról, hogy a sorban a következő bejegyzés szerepel: shell=explorer.exe. Az [Alt] + [F] billentyűkombináció segítségével lépjen a Fájl menübe, majd a kurzorbillentyűk és az [Enter] billentyű segítségével válassza a Mentés parancsot. Ezután ismételje meg a fenti műveletet, amelynek végén a Mentés helyett a Kilépés parancsot válassza. A rendszerindító lemez kivételét és a Windows újraindítását követően a rendszernek hiba nélkül kell betöltődnie.

A Windows betöltésekor a következő hibaüzenet jelenik meg Csökkentett módban is: „Hiba a User.exe betöltésekor. Újra kell telepítenie a Windowst”.
A hiba oka egy sérült vagy hiányzó dll-fájl. A kérdéses fájl a Ddeml.dll, amelyet a sérült Kernel fentiekben ismertetett kijavításával azonos módon állíthat vissza. Mindössze a kibontóeszköz használatában van némi eltérés:

Windows 98 esetén: extract win98_31.cab ddeml.dll c:\windows\system
Windows 98SE esetén: extract win98_28.cab ddeml.dll c:\windows\system

A Windows betöltésekor egy hibaüzenet hiányzó vagy sérült fájlokat jelez. Ennek ellenére a Windows a szokásos módon betöltődik. Miért jelenik meg ez a hibaüzenet?

Ennek alapvetően két oka lehet: nem megfelelően lett eltávolítva egy program, illetve fájlok törlődtek egy fontos mappából vagy sérültek meg. Windows 98 rendszerben válassza a Start menü Futtatás parancsát, majd írja be az sfc parancsot, és nyomja meg az [Enter] billentyűt. Válassza az Egy fájlt kicsomagolni a telepítő lemezről lehetőséget, írja be a hiányzó fájl nevét (a kiterjesztéssel együtt) a mezőbe, majd kattintson az Indítás gombra. Az OK gombra kattintva kövesse az utasításokat a fájl Windows\System vagy más felkínált mappába történő kibontásához.

Ha ez nem vezet eredményre, keressen rá a hiányzó fájlra a merevlemezen, előfordulhat, hogy talál másodpéldányt. Ha megtalálta, másolja a Windows\System mappába. Ha nem talál, és a fájl VXD kiterjesztésű, a probléma illesztőprogrammal kapcsolatos. Keressen az interneten olyan utalásokat vagy hivatkozásokat, amelyek segítségével azonosítható az illesztőprogram származási helye. Ha ez sikerült, távolítsa el a kérdéses eszközt az Eszközkezelőben, és bízza a Windowsra az eszköz újrafelismerését és újratelepítését az illesztőprogram eredeti helyéről (feltehetően az illesztőprogramot tartalmazó CD-ről).

Ha a fájl DLL, látogasson el a www.easy-files.com webhelyre, ahol megkeresheti, majd letöltheti a fájlt. Töltse le, majd másolja a c:\windows\system mappába. Ez feltehetően megoldja a problémát.

Keresés a Microsoft Tudásbázisban

A Windows indításával kapcsolatos problémák megoldásához leggyorsabban a Microsoft Tudásbázisban kaphat segítséget. Keresse fel a http://support.microsoft.com webhelyet, kattintson a Keressen Terméktámogatási cikkeink között hivatkozásra, majd adja meg a számítógépén használt Windows-verziót a Válassza ki a terméket legördülő lista segítségével. Adja meg a kívánt kulcsszavakat a Keresett szavak mezőben, és válassza a Minden beírt szó lehetőséget a Keresés módja legördülő listában. Jelölje be a Teljes szöveg választógombot, majd kattintson a Mehet gombra. Ha ezek a lehetőségek nem elérhetők a weblap első megtekintésekor, kattintson a Beállítások megmutatása hivatkozásra.

A keresést a hibaüzenetben szereplő pontos fájlnév megadásával kezdje. Ha ez nem vezet eredményre, bővítse a keresést olyan szavak megadásával, mint például „hiba”, „indítás”, „hiányzó fájlok” és így tovább. Ha ezen a webhelyen nem talál megfelelő megoldást, kedvenc keresőprogramjának segítségével folytassa a keresést a teljes interneten.

Milyen hibaüzenetről van szó?

Ha egy adott hibaüzenetről — legyen az érvénytelen laphiba, Windows védelmi hiba vagy végzetes kivételhiba — további információkat szeretne kapni, keresse meg a Tudásbázis következő cikkét: 315854.

Windows védelmi hibákkal kapcsolatos hibaüzenetek

A kép összecsukásaA kép kibontása
107fixit2

Igen gyakori indítási probléma a Windows védelmi hibát jelző hibaüzenet. Feltűnik a rettegett „kék halál” képernyő, majd tíz esetben kilencszer megjelenik újra, hiába hagyja jóvá a felhasználó a rendszer újraindítási kérelmét. A hibát a nem túl sokatmondó „Windows védelmi hiba”, vagy a némileg informatívabb „Az [eszköznév] inicializálása során Windows védelmi hiba” üzenet jelzi.

Számos oka lehet a Windows védelmi hibáknak, és bár némelyikük igen riasztóan hangzik, mégsem kell azonnal pánikba esni.

A hibát gyakran a valós módú és a védett módú illesztőprogramok ütközése okozza, ami hardverproblémára utal. Általában ilyen jellegű hibák okozzák a VXD-fájlokra hivatkozó hibaüzenetek megjelenését. Ha a rendszer csökkentett módban sem indul el, a hibát feltehetően a rendszerleíró adatbázis sérülése okozza, míg ha a hibát megelőzően új hardvereszközt vagy programot telepített, valószínűleg az lehet a bűnös.

Kevésbé gyakori ok lehet a Win.com vagy Command.com fájl megsérülése, illetve súlyosabb esetekben a különböző hardverproblémák (memóriaütközések, hibás alkatrészek stb.).

Mi a megoldás?

A legfontosabb, hogy egy másik számítógépen internetkapcsolattal rendelkezzen a szükséges információk megkereséséhez. Ha ez nem lehetséges, előfordulhat. hogy egy teljesen új Windows rendszert kell telepíteni a számítógépen (ennek az a legcélszerűbb, adatvesztést elkerülő módja, ha a Windowst a jelenlegitől eltérő mappába telepíti). Ezt megelőzően azonban végezze el az alábbi lépéseket.

Próbálja meg csökkentett módban elindítani a rendszert. Ha sikerül, bányássza elő a Microsoft webhelyéről származó rendszerindítási problémákkal kapcsolatos hibaelhárítási útmutatót a hiba okának kiderítéséhez. Ha nem fogadta meg tanácsunkat, és nem nyomtatta ki az útmutatót, próbáljon meg kapcsolódni az internethez egy másik számítógépen.

A nehezebbik megoldás

Ha a fenti módszer nem hoz eredményt, a nehezebbik megoldást kell választania. Először a rendszerleíró adatbázist kell ellenőriznie, mert nagy valószínűséggel sérült lehet. Indítsa el a rendszert egy rendszerindító lemez segítségével, és válassza a CD-ROM támogatása nélküli indítási lehetőséget. Írja be a parancssorba a cd\windows\, majd az [Enter] billentyű lenyomását követően a scanreg /restore parancsot, amelyet szintén az [Enter] billentyű lenyomásával futtasson. Jelölje ki az „Elindítva” felirat melletti legutóbbi biztonsági másolatot, majd nyomja meg az [Enter] billentyűt. A működő rendszerleíró adatbázis visszaállításáról tudósító üzenet megjelenése után vegye ki a rendszerindító lemezt a meghajtóból, és indítsa újra a számítógépet.
A cikk anyaga a Future Network plc csoport egy vállalatának, a Future Publishing Limited vállalatnak a szerzői jogi védelem alatt álló munkája, vagy e vállalat által licenc alapján használt anyag, Egyesült Királyság 2004. Minden jog fenntartva.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 835569 - Utolsó ellenőrzés: 2004. május 10. - Verziószám: 5.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 98 Standard Edition
  • Microsoft Windows 98 Second Edition
  • Microsoft Windows 98 Second Edition
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com