Fájltípusok és alkalmazások társítása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 835605 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A cikket archiválták. A továbbiakban a tartalma már nem frissül, csak jelenlegi állapotában lesz elérhető.
A kép összecsukásaA kép kibontása
win98logo
Az összes kibontása | Az összes összecsukása
Olykor még a kisebb gondok is nagyon zavaróak lehetnek. Gyürkőzzünk neki, és tökéletesítsük a fájlok és alkalmazások társítását.

A kép összecsukásaA kép kibontása
niggles1

Tekintsünk át néhány példát azokra a problémákra, amelyek a Windows 98 rendszerben felmerülnek a fájlok és alkalmazások társításával kapcsolatban: „Ha rákattintok egy hangfájl ikonjára, meg kell várnom, amíg elindul a Windows Media Player, majd újra egyenként hozzá kell férnem a fájlokhoz, ami nagyon sok időt vesz igénybe.”

„Időnként frissítenem kell a programok némelyikét az internetről, és azt látom, hogy a fájlokhoz társított ikonok megváltoznak. Végül oda jutottam, hogy például egy csomó WAV-fájl már egyáltalán nem használható.”

Nagyon bosszantó, hogy néhány alkalmazás szó nélkül „eltéríti” bizonyos fájltípusok társítását. Lehetősége van azonban arra, hogy átvegye az irányítást, és beállítsa bármely problémás fájltípus társítását.
A kép összecsukásaA kép kibontása
niggles2

Ha a társítás a bűnös...

Idomítsa be a Windows 98 rendszert, hogy parancsainak megfelelően végezze a fájlok társítását.

1. Nyissa meg bármelyik mappát a Windows 98 operációs rendszerrel működő gépen, és a Windows Intézőben válassza a Nézet menü Mappa beállításai parancsát. Lépjen a Fájltípusok panellapra, ekkor megjelenik a fájltípusok és a társított programok teljes listája.

2. Jelölje ki a fájltípust, amelynek társítását módosítani szeretné, és kattintson a Szerkesztés gombra. A fájltípus megjelenítéséhez használt ikon megváltoztatásához kattintson az Ikoncsere gombra. Ez nem befolyásolja a fájltípus alkalmazáshoz való társítását.

3. Válassza ki a kívánt új ikont a megjelenő készletből, vagy más ikonfájlok kereséséhez kattintson a Tallózás gombra. Saját készítésű ikont is használhat, ha az megfelelő méretű bitkép, és ICO kiterjesztéssel mentette.

4. A módosítás jóváhagyásához kattintson az OK gombra mindkét párbeszédpanelen. Most példaképpen az egyszerű szövegfájlok társításán keresztül mutatjuk be a teljes fájltársítás módosítását. Ezek a fájlok általában a Jegyzettömbben nyílnak meg, de a társítást most a Word programra változtatjuk.

5. A Fájltípusok panellapon jelölje ki a Szöveges dokumentum típust, és kattintson a Szerkesztés gombra. A megjelenő Fájltípus szerkesztése párbeszédpanel Műveletek listáján jelölje ki az open elemet, majd kattintson a Szerkesztés gombra. Kattintson a Tallózás gombra, hogy megkeresse a társítani kívánt alkalmazást.

6. Keresse meg a megfelelő végrehajtható fájlt, legyen ez a példában a C:\Program Files\Microsoft Office\Office\Winword.exe. Kattintson az OK, majd a Bezárás gombra. Ezután az egyszerű szövegfájlok a Microsoft Word programban fognak megnyílni.
A cikk anyaga a Future Network plc csoport egy vállalatának, a Future Publishing Limited vállalatnak a szerzői jogi védelem alatt álló munkája, vagy e vállalat által licenc alapján használt anyag, Egyesült Királyság 2004. Minden jog fenntartva.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 835605 - Utolsó ellenőrzés: 2014. február 1. - Verziószám: 3.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 98 Standard Edition
  • Microsoft Windows 98 Second Edition
  • Microsoft Windows 98 Second Edition
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com