Gyorsító trükkök

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 835821 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
A kép összecsukásaA kép kibontása
win98logo
Az összes kibontása | Az összes összecsukása
Teljesítménynövelő trükkök és egyszerű, de kevesek által ismert technikák segítenek takarékoskodni az idővel és az energiával.
A kép összecsukásaA kép kibontása
120speedup5


A számítógépek teljesítménye napról napra növekszik, és minden hónapban újabb és újabb technológiai fejlesztésekről és forradalmi megoldásokról olvashatunk. A jövőt tervezgetni kétségkívül izgalmas lehet, de az ember, természeténél fogva, mindig szeretné az aktuális dolgokat a magáénak tudni. Például az ADSL kapcsolattal nem rendelkezők számára bosszantó lehet hallani, hogy mások milyen nagy sebességgel érhetik el az internetet. Könnyű elfogadni, hogy a szomszéd kertje mindig zöldebb, de ez a hozzáállás nem visz sehová.

Hasznosabb, ha az ember szemügyre veszi a rendelkezésére álló eszközöket, és megpróbálja a legtöbbet kihozni belőlük. A számítógépek teljesítménye növelhető, és ehhez nem is kell feltétlenül hatalmas összegeket költeni rájuk, vagy a belsejükben kotorászni. Számos olyan megoldást gyűjtöttünk össze, melyek segítségével a legtöbbet tudja kihozni a számítógépéből. Ezek kivitelezése csak minimális időt vesz igénybe (vagy még annyit sem), és közülük csak egy pár mondható technikailag bonyolultnak.

Mivel a bonyolultabbakat szándékosan nem említjük meg, a módosítások gyorsan és egyszerűen végezhetőek el. Az ismertetett fogásokkal nem csak a számítógép teljesítményét lehet növelni, néhány tipp a hatékonyabb munkát segíti elő. Akár a processzorról, akár a felhasználóról van szó, időt megtakarítani mindig kifizetődő.

Automatikusan induló programok ellenőrzése

A Rendszerkonfigurációs segédprogrammal szűrje ki azokat a programokat, amelyek rendszerindításkor automatikusan elindulnak, bár nincs rájuk szükség.

Válassza a Start menü Futtatás parancsát, írja be az msconfig parancsot, majd kattintson az OK gombra. Jelölje be a Szelektív indítás választókapcsolót, lépjen az Automatikus indítás panellapra, és nézze végig az automatikusan induló programokat tartalmazó listát.

Ha a listán szerepelnek feleslegesnek tűnő programok, jegyezze fel azokat, majd kapcsolja ki a betöltésüket. Kattintson az Alkalmaz gombra, és indítsa újra a számítógépet. Ki fog derülni, melyik elemek szükségesek a sikeres rendszerindításhoz.

Probléma esetén térjen vissza az MSConfig programba, és jelölje be újra az elemeket. Ha minden rendben ment, keresse meg az indításért felelős beállítást, távolítsa el az indítási beállítást a szülőprogramból, vagy törölje a bejegyzést a rendszerleíró adatbázisból, illetve a parancsikont az Indítópult mappából.

Gyorsítsa fel a lemezelérést

Ha gyorsabb a lemezelérés, akkor gyorsabb a számítógép is. Olajozza meg a fogaskerekeket.
A kép összecsukásaA kép kibontása
120speedup1


Mivel a Windows alapértelmezés szerint ritkán optimalizálja a lemezek beállításait, az Eszközkezelő megfelelő beállításaival sok lehetőség nyílik a sebesség növelésére. A Windows 98 rendszerben kattintson az egér jobb oldali gombjával a Sajátgép ikonra, válassza a Tulajdonságok parancsot, és lépjen az Eszközkezelő panellapra.

A DMA (közvetlen memóriaelérés) lehetővé teszi az adatok gyorsabb átvitelét a lemezeken. A kompatibilis meghajtókon célszerű bekapcsolni, de előbb ellenőrizze, hogy a meghajtó alkalmas-e a DMA kezelésére. Ehhez olvassa el az eszköz kézikönyvét vagy a gyártó webhelyén található leírását. Ha olyan meghajtón engedélyezi a közvetlen memóriaelérést, amely nem kezeli azt, elindíthatatlanná válhat a Windows. Ha a meghajtó kezeli a közvetlen memóriaelérést, kattintson az egér jobb oldali gombjával a Sajátgépre, válassza a Tulajdonságok parancsot, és lépjen az Eszközkezelő panellapra. A Lemezkezelő alkalmazásban kattintson duplán a kérdéses meghajtóra, majd a Beállítások lapon válassza a közvetlen memóriaelérés (DMA) beállítását. Ha a beállítás nem érhető el, ellenőrizze a BIOS beállításait.

Végezze el ugyanezt a DVD- és a CD-meghajtóknál is, de jelölje be a Szinkron adatátvitel négyzetet is.

Ha Windows 98-at használ, érdemes ellenőrizni, hogy a meghajtó 32 bites módban működik-e. Kattintson az egér jobb oldali gombjával a Sajátgép ikonra, válassza a Tulajdonságok parancsot, és lépjen a Teljesítmény panellapra. Ha a fájlrendszer és a virtuális memória 32 bites, akkor minden rendben, de ha 16 bites, akkor némileg javíthat a dolgon.

A meghajtó 16 bitesről 32 bitesre való átállításához kattintson a Rendszer tulajdonságai panel ugyanezen panellapján a Fájlrendszer gombra. Lépjen a Hibaelhárítás panellapra, és törölje a 32 bites védett módú lemez-illesztőprogramok tiltása négyzet jelölését. Kattintson az OK gombra.

Windows 98 rendszerben a CD-ROM számára beállítható a kiegészítő merevlemezes gyorsítótár mérete. Kattintson az egér jobb oldali gombjával a Sajátgép ikonra, válassza a Tulajdonságok parancsot, majd lépjen a Teljesítmény panellapra, kattintson a Fájlrendszer gombra, végül lépjen a CD-ROM panellapra, és állítsa be a kiegészítő gyorsítótárat megfelelően nagy méretűre.

Az alaplap BIOS-ához hasonlóan a CD- és DVD-meghajtók BIOS-a is frissíthető. Nézzen körül a meghajtó gyártójának webhelyén, vagy keressen a weben a firmware-eket tartalmazó lapra, melynek URL-címe időről időre változhat. Töltse le a frissítéseket és frissítse a BIOS-okat, de legyen ugyanolyan elővigyázatos, mint az alaplapi BIOS frissítésekor.

A merevlemezek hatékonyságát leginkább az adatok töredezettsége csökkenti. A töredezettség kialakulása ellen nincs mit tenni, de rendszeres töredezettségmentesítéssel felszámolható a probléma.

A Lemeztöredezettség-mentesítő program a Windows 98 része, és havonta legalább egyszer futtatni kell. A művelet több órát is igénybe vehet, ezért olyan időpontra ütemezze, amikor nem használja a számítógépet.

A Scandisk rendszeres futtatásával ellenőrizze, hogy nincsenek-e adatszerkezet-hibák a meghajtókon, mert ezek később adatvesztést okozhatnak.

A www.ontrack.co.uk webhelyről letölthető Data Advisor próbaverziójával ellenőrizze a merevlemezek teljesítményét. A program számos tesztet végez el, többek között írási és olvasási tesztet is.

A Windows optimalizálása

Néhány trükkös fogás bevetése után a Windows szárnyalni fog.
A kép összecsukásaA kép kibontása
120speedup2

A fájlok az egér jobb oldali gombjával is húzhatók. Engedje fel a gombot a célpont felett. Ekkor megjelenik egy menü, ahol kiválaszthatja, hogy az adott fájlt másolni vagy áthelyezni szeretné-e, illetve rá mutató hivatkozást kíván-e létrehozni.

A navigáció megkönnyítése céljából állítsa betűrendbe a Start menü elemeit. Kattintson az egér jobb oldali gombjával egy tetszőleges elemre, és válassza a Név szerinti rendezés parancsot.

Rendezze a Start menü elemeit az Intézőhöz hasonló felületen. Kattintson az egér jobb oldali gombjával a Start gombra, és válassza az Intéző parancsot.

Ha gyorsan szeretne fájlokat vagy mappákat hajlékonylemezre másolni, kattintson az egér jobb oldali gombjával a fájlra, válassza a Küldés, majd a 3,5 lemez (A) parancsot.

A Tálcán lévő Asztal megjelenítése ikonra kattintva kis méretűre állítható az összes megnyitott ablak.

Az alkalmazások gyors bezárásához kattintson az egér jobb oldali gombjával a Tálcán az alkalmazáshoz tartozó gombra, és válassza a Bezárás parancsot.

A parancsikonnal rendelkező programok gyors elindításához hozzon létre billentyűparancsokat. Kattintson az egér jobb oldali gombjával a parancsikonra, és válassza a Tulajdonságok parancsot. Kattintson a Billentyűparancs mezőre, és nyomjon meg egy billentyűt, például a [G] billentyűt. Kattintson az OK gombra. Ezután a [Ctrl] + [Alt] + [G] kombináció elindítja az alkalmazást.

Gyorsan módosíthatja az internetbeállításokat, ha az egér jobb oldali gombjával az Internet Explorer parancsikonjára kattint, és a Tulajdonságok parancsot választja.

Nyissa meg a Vezérlőpult Billentyűzet elemét, és csökkentse a billentyűzet reakcióidejét. Állítsa be az ismétlési sebességet és a késleltetést.

A karbantartó segédprogramok, mint például a Scandisk vagy a Lemeztöredezettség-mentesítő, gyorsabbá tehetik a számítógépet, de nagyon hosszú idő alatt végzik el a munkájukat. Az Ütemezett feladatok segítségével állítsa be, hogy ezek akkor fussanak, amikor senki sem használja a számítógépet. Ez az eszköz a Rendszereszközök csoportjában, a Kellékek menüben található.

Kapcsolja ki az új hajlékonylemezes meghajtók keresését indításkor, csökkentve ezzel a Windows 98 indítására fordított időt. Kattintson az egér jobb oldali gombjával a Sajátgép ikonra, válassza a Tulajdonságok parancsot, majd lépjen a Teljesítmény panellapra, kattintson a Fájlrendszer gombra, és lépjen a Hajlékonylemez panellapra. Törölje az Új hajlékonylemezes meghajtó keresése minden indításkor négyzet jelölését.

Az MS-DOS parancssor megnyitásának leggyorsabb módja a Windows bármely verziójában az, ha a Start menü Futtatás parancsát választja, majd a Megnyitás mezőbe beírja a Command parancsot, és végül az OK gombra kattint.

Ha a Start menü Leállítás, majd Újraindítás parancsát választja, a számítógép az alapoktól kezdve indul újra. Ha az újraindítást a hardvervizsgálatok kihagyásával szeretné végrehajtani, a Start menü Leállítás parancsát a [Shift] billentyű lenyomva tartása közben válassza. A művelet sikeres végrehajtását „A Windows újraindítása” üzenet jelzi.

A Windows telepítésekor a megfelelő fájlrendszer kiválasztásával jelentősen befolyásolható a teljesítmény. Windows 98 esetén mindig válassza a FAT 32 fájlrendszert a lassabb FAT 16 helyett.

Lefagy a Windows 98 leállítás közben? Úgy tűnik, szüksége van a Windows 98 SE rendszerleállítási kiegészítésére (Shutdown supplement). Ez kijavítja a Windows 98 SE és bizonyos hardverkonfigurációk esetén fellépő problémákat. A kiegészítés letölthető a www.microsoft.com/ windows98/downloads/contents/WURecommended/S_WUFeatured/Win98SE/Default.asp webhelyről, de olvassa át ezt a dokumentumot, mielőtt letöltené és alkalmazná a javítást. A javítás nem működik a Windows 98 eredeti kiadásával.

A virtuális memória olyan terület a merevlemezen, amelyet a rendszer RAM-ként kezel. Ezt a Windows általában automatikusan foglalja le, de a teljesítmény fokozásának érdekében megváltoztathatók a beállításai. A Windows 98 rendszerben kattintson az egér jobb oldali gombjával a Sajátgép ikonra, válassza a Tulajdonságok parancsot, és lépjen a Teljesítmény panellapra. Kattintson a Virtuális memória gombra, és adja meg saját beállításait. A RAM gyorsabb, mint a merevlemez, tehát ha sok a számítógépben a RAM, csökkentse a virtuális memória méretét.

Karbantartási feladatok

Rendszeres karbantartással legtöbbször igen nagy mértékben fokozható a teljesítmény, de ezt sem szabad túlzásba vinni. A Lemeztöredezettség-mentesítő mindennapi futtatásával az adatok rendezetten tarthatók, de túl sok időt kell erre a műveletre fordítani. Az alábbiakban összefoglaljuk a javasolt karbantartási lépéseket, kivéve a biztonsági másolatok készítését, hiszen ezeknek a gyakoriságát a gyakorlat határozza meg.

Minden nap törölje azokat az e-maileket, amelyekre nincs már szüksége, és ürítse ki a levelezőprogram Törölt elemek mappáját.

Minden héten végezzen nagytakarítást az Asztalon, törölje a felesleges fájlokat és parancsikonokat. Ürítse a Lomtárat.

Minden második héten futtassa a Scandisk vagy a Check disk programot, teljes felületellenőrzés nélkül. Törölje a webböngésző gyorsítótárát.

Végezzen havonta teljes lemezellenőrzést. Vizsgálja át az e-maileket, és törölje azokat a régi üzeneteket, amelyekre már nincs szüksége.

Havonta töredezettségmentesítse a merevlemezt, mert az adatok rendezettségével növelhető a rendszer teljesítménye.

Töredezettségmentesítést csak akkor szabad végezni, ha nem futnak programok a háttérben, tehát célszerű Csökkentett módban futtatni a Lemeztöredezettség-mentesítőt.

Szolgáltatások és a rendszerleíró adatbázis

A rendszerleíró adatbázis beállításaival is fokozható a teljesítmény.

A Windows 98 rendszerleíró adatbázisa egy terjedelmes fájl, amely a Windows beállításainak nagy részét tartalmazza. Itt minden információ megtalálható, de ha hiba csúszik bele, akkor nagy a baj. Mielőtt módosítaná, készítsen róla biztonsági másolatot.

Válassza a Start menü Futtatás parancsát, és a Megnyitás mezőbe írja be a Regedit parancsot. Ezután kattintson az OK gombra. Válassza a Rendszerleíró adatbázis menü Rendszerleíró adatbázis exportálása parancsát, nevezze el a fájlt, és kattintson az OK gombra.

A rendszerleíró adatbázis visszaállításához a Windows 98 rendszerben válassza a Start menü Futtatás parancsát, és a Megnyitás mezőbe írja be a scanreg/restore parancsot. Kattintson az OK gombra, majd az Igen gombra, és válassza ki a visszaállítani kívánt rendszerleíró adatbázist tartalmazó fájlt. Kattintson az OK gombra, és indítsa újra a számítógépet.

Ha a Windows nem indul el, indítsa újra a számítógépet egy MS-DOS indítólemezzel, majd az A:\ parancssorba írja be a scanreg /restore parancsot.

A rendszerleíró adatbázis kulcsaiban előforduló karakterláncok kereséséhez válassza a Szerkesztés menü Továbbkeresés parancsát. Ezzel a módszerrel meg lehet keresni a már eltávolított programok maradványait.

Keressen rá az flt.dll fájlra. Ez egy olyan kémprogram része, amely lefoglalja a rendszer erőforrásait.

Állítsa be, hogy rendszerindításkor egy teljesítménynövelő program is elinduljon, például a MaxMem. Ehhez azonban ne használja az Indítópult mappát. Lépjen a HKEY_CURRENT_ USER\Software\Microsoft\ Windows\CurrentVersion\Run rendszerleíró kulcsra. Kattintson az egér jobb oldali gombjával a bal oldali ablaktáblára, és válassza az Új, majd a Karakterlánc parancsot.

Kattintson duplán az új bejegyzésre, és az érték neveként adja meg a megfelelő program nevét. Adatértékként írja be a program végrehajtandó fájljának elérési útvonalát.

A gyorsabb működés érdekében kapcsolja ki az animált menüket. Nyissa meg a HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop kulcsot, és hozza létre a MinAnimate karakterláncértéket. Állítsa be nullára.

Növelje az egy webhelyről lehetséges maximális párhuzamos letöltések számát. Nyissa meg a Regedit programban a következő kulcsot: HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Internet Settings. Két 32 bites értéket kell itt létrehozni, kivéve, ha már léteznek. Ezek a következők: MaxConnectionsPerServer és MaxConnectionsPer1_0Server.

Ezután állítsa be a kívánt értékeket. Alapértelmezés szerint a MaxConnectionsPerServer értéke 2, ami két párhuzamos letöltést engedélyez ugyanazon webhelyről. A MaxConnectionsPer1_0Server alapértéke 4, ami a különböző webhelyekről összesen legfeljebb négy párhuzamos letöltést engedélyez. Növelje ezeket az értékeket tetszése szerint.

Az előző értékek módosítása hatással lehet a HTTP protokoll stabilitására. Ha a böngészés során instabilitást tapasztal, állítsa vissza a korábbi értékeket.

Windows 98 rendszerben az adatok írásához használható folytonos szabad hely legkisebb értékének beállításával csökkenthető a töredezettség. Ez a HKEY_LOCAL_MACHINE\ System\CurrentControlSet\ Control\FileSystem módosításával érhető el.

A fenti kulcsnál hozza létre a ContigFileAlloc Size 32 bites értéket, ha az még nem létezik. Az érték a terület méretét adja meg kilobájtban. Minél nagyobb ez az érték, a töredezettség annál kisebb, de a lemez kihasználtsága is annál előnytelenebb.

Rakjon rendet

A RegCleaner program segítségével kitakaríthatja a rendszerleíró adatbázist.
A kép összecsukásaA kép kibontása
120speedup4

Telepítse és futtassa a RegCleaner programot. Először a Software (Szoftver) panellap jelenik meg, ez az alkalmazásokat és a rendszerleíró adatbázisban hozzájuk tartózó bejegyzéseket mutatja. Jelölje ki a már eltávolított elemeket, és kattintson a Remove Selected (Kijelöltek eltávolítása) gombra.

Lépjen az Uninstall Menu (Eltávolítási menü) panellapra, és jelölje ki azokat a programokat, amelyeket már eltávolított, de még mindig a listán vannak. Kattintson a Remove Selected gombra. Az alkalmazásokat úgy is el lehet távolítani, hogy kijelöli őket, majd az Uninstall (Eltávolítás) gombra kattint.

A File types (Fájltípusok) panellapon keresse meg azokat a kiterjesztéseket, ahol a leírásban „N/A” szerepel. Mivel ezeket nem használja a rendszer, jelölje ki őket, és kattintson a Remove Selected gombra. Ezzel is felszabadít egy kis helyet.

Gyorsítsa fel az Internet Explorert

Az Internet Explorer 6 felgyorsítása után kevesebb időt kell a hálózaton töltenie.

A webböngésző által használt gyorsítótár méretének megváltoztatásához lépjen az Internetbeállítások párbeszédpanel Általános lapjára, és kattintson a Beállítások gombra. A csúszka mozgatásával növelheti vagy csökkentheti a gyorsítótárfájl méretét.

Másik megoldásként a Mappa áthelyezése gombra kattintva át is helyezheti valahova.

A böngésző gyorsítótárának mérete befolyásolja a böngészés sebességét. Ha telefonos kapcsolattal rendelkezik, akkor gyorsabb az adatokat a gyorsítótárból betölteni, ezért érdemes nagyobb méretű mappát használni.

Ha szélessávú kapcsolatot használ, a nagy mennyiségű helyben tárolt fájl csak lelassítja a böngészést, mivel az Internet Explorer a gyorsítótárban keresi először a fájlokat. A gyorsabb böngészés érdekében csökkentse a gyorsítótár méretét kb. 80 MB-ra.

A helyben tárolt fájlok törléséhez vagy megtekintéséhez kattintson az Internetbeállítások párbeszédpanel Általános lapján a Beállítások gombra. Miután a Fájlok megtekintése gombra kattint, az Intéző megnyíló ablakában szemügyre veheti a gyorsítótár tartalmát. Ezeket a fájlokat a megszokott módon törölheti, megnézheti, rendezheti stb.

Akadályozza meg a helyben tárolt fájlok elévülését: az Internetbeállítások párbeszédpanel Általános lapján kattintson a Beállítások gombra. A tárolt lapok újabb verzióinak keresése felirat alatt jelölje be az Automatikusan vagy A lap minden megtekintésekor választókapcsolót. Ha Az Internet Explorer minden indításakor lehetőséget választja, az Internet Explorer szükségtelenül fog kapcsolatot létesíteni.

Ha gyorsan szeretne böngészni, kapcsoljon ki minden multimédiás összetevőt. Ekkor a képek helye ugyan üresen marad, de a webhely szöveges része igen gyorsan letöltődik. Lépjen az Internetbeállítások párbeszédpanel Speciális lapjára, és a görgethető listában keresse meg a Multimédia csoportot. Törölje a Képek megjelenítése, az Animációk lejátszása, a Videók lejátszása és a Hangok lejátszása négyzetek jelölését.

Ha csak egy webhelyet szeretne törölni az előzmények közül, az eszköztár Előzmények gombjára kattintással nyissa meg az Előzmények ablaktáblát. Ezután kattintson az egér jobb oldali gombjával a kérdéses webhelyre, és válassza a Törlés parancsot.

A weblapok hátterét az IE alapértelmezés szerint nem nyomtatja ki. Ha mégis ki szeretné nyomtatni, lépjen az Internetbeállítások párbeszédpanel Speciális lapjára, keresse meg a Nyomtatás csoportot, és jelölje be a Háttérszínek és -képek nyomtatása négyzetet.

Az Internetbeállítások párbeszédpanel Általános lapján állítson be egy egyszerű honlapot (pl. www.google.com) kezdőlapként, vagy kattintson az Üres lap gombra. Így a böngészést sokkal gyorsabban megkezdheti.

Ha be szeretné állítani, hogy az Internet Explorer minden indításakor próbáljon meg telefonos kapcsolatot létesíteni, lépjen az Internetbeállítások párbeszédpanel Kapcsolatok lapjára. Ellenőrizze, hogy alapértelmezett kapcsolatként a megfelelő internetszolgáltató van-e megadva, és válassza az Automatikus tárcsázás mindig, amikor nincs hálózati kapcsolat vagy a Mindig az alapértelmezett kapcsolat tárcsázása választókapcsolót. Kattintson az Alkalmaz gombra.

Új programok telepítésekor ezek gyakran saját magukat rendelik alapértelmezetten bizonyos fájltípusokhoz. Az Internetbeállítások párbeszédpanel Programok lapján beállíthatók az alapértelmezett programok az öt kulcsfontosságú internetes terület számára. A legördülő listákban válassza ki a kívánt programokat, majd kattintson az OK gombra.

A www.microsoft.com/windows/ie/previous/Webaccess/ie5wa.asp webhelyről letölthető Web Accessories (Internetes segédeszközök) csomag az Internet Explorer 5-ös verziójához készült, de az IE 6-os verzióval is jól működik. Telepítés után néhány hasznos segédeszköz birtokába juthat. Például jelöljön ki valamilyen szöveget egy weblapon, kattintson az egér jobb oldali gombjával a kijelölésre, és válassza a Highlight (Kiemelés) parancsot. A szöveg ezután kiemelve marad, mintha filctollal húzta volna ki. Információgyűjtésnél ez nagy segítség.

A Web Accessories csomag tartalmaz néhány kiváló képkezelő eszközt is. Kattintson az egér jobb oldali gombjával egy képre, és válassza a Zoom In (Nagyítás) vagy a Zoom out (Kicsinyítés) parancsot. A képek így a részletek megtekintéséhez nagyíthatók vagy az ablak méretének megfelelőre kicsinyíthetők. Nyissa meg a hivatkozások sávját, és a Toggle Images (Képek átkapcsolása) parancsra kattintva ki- és bekapcsolhatja a képeket, gyorsítva ezzel a böngészést.

Ha bizonyos webhelyek meglátogatásakor hibaüzeneteket kap, amelyek a hibakeresés elindításáról kérdezik, kapcsolja ki a parancsfájlok hibakeresését. Erre csak akkor van szükség, ha a saját weblapját teszteli. Válassza az Eszközök menü Internetbeállítások parancsát, lépjen a Speciális panellapra, és keresse meg a Böngészés csoportot, majd jelölje be a Hibakeresés tiltása a parancsfájlokban négyzetet.

Ha nem szeretné, hogy az IE6 lekicsinyítse a képeket, válassza az Eszközök menü Internetbeállítások parancsát, lépjen a Speciális panellapra, és vegye szemügyre a Multimédia csoportot. Törölje a Képek automatikus átméretezése négyzet jelölését, és kattintson az Alkalmaz gombra.

Ha az Internet Explorer 6 nem működik megfelelően a Windows 98 rendszerben, próbálja meg kijavítani a telepítést. Válassza a Start menü Beállítások, majd Vezérlőpult parancsát, kattintson duplán a Programok hozzáadása ikonra, válassza a Microsoft Internet Explorer 6 programot, és jelenítse meg az Internetes eszközök panelt. Válassza az Internet Explorer javítása lehetőséget, és kattintson az OK gombra. Ezután újra kell indítani a számítógépet.

A könnyebb kezelhetőség kedvéért állítsa betűrendbe kedvenceit. Kattintson a Kedvencek menüre, majd kattintson az egér jobb oldali gombjával bármely elemre a menüben, és válassza a Név szerinti rendezés parancsot. Ezután a Kedvencek ábécésorrendben jelennek meg az ablaktáblában és a menüben egyaránt.

Tartsa nyomva a [Shift] billentyűt, miközben a Kedvencek menü Rendezés gombjára kattint. Ekkor megjelenik a megszokott Intéző-ablak, amelyben úgy rendezheti a Kedvenceket, mint a Windows más mappáit és fájljait.
A cikk anyaga a Future Network plc csoport egy vállalatának, a Future Publishing Limited vállalatnak a szerzői jogi védelem alatt álló munkája, vagy e vállalat által licenc alapján használt anyag, Egyesült Királyság 2004. Minden jog fenntartva.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 835821 - Utolsó ellenőrzés: 2007. május 28. - Verziószám: 4.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows 98 Standard Edition
  • Microsoft Windows 98 Second Edition
  • Microsoft Windows 98 Second Edition
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com