Foutbericht 'onverwachte fout' wanneer u probeert toegang te krijgen tot bronnen op een Windows-netwerk van uw Macintosh-computer

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 836413 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u een Apple Macintosh-computer met Mac OS X 10.2.x of hoger op een Microsoft Windows gebaseerde netwerk en probeer verbinding maken met lokale netwerkbronnen, verschijnt een foutbericht dat lijkt op de volgende:
De bewerking kan niet worden voltooid omdat er een onverwachte fout opgetreden (foutcode -50).
Wanneer u een Apple Macintosh-computer lid waarop Mac OS X 10.2.x of hoger een domein via de Active Directory-invoegtoepassing voor toegang tot Active Directory, wordt een foutbericht van de volgende strekking:
Een ongeldige combinatie van domein- en Forest is opgegeven. U moet een volledig gekwalificeerde DNS-naam voor het domein en forest invoeren.
Deze foutberichten wordt weergegeven wanneer de Windows-domeinnaam de extensie .local gebruikt en u verbinding maken met bronnen wilt via een FQDN-naam. U kunt nog steeds lokale of externe netwerkbronnen verbinden met hun IP-adressen. Bovendien wanneer u een Apple Macintosh-computer lid waarop Mac OS X 10.2.x of hoger een domein via de Active Directory-invoegtoepassing voor toegang tot Active Directory, wordt een foutbericht van de volgende strekking:
Een ongeldige combinatie van domein- en Forest is opgegeven. U moet een volledig gekwalificeerde DNS-naam voor het domein en forest invoeren.

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat het standaard Mac OS X behandelt een FQDN de extensie .local als host Rendezvous gebruikt domeinnaam. Rendezvous is een netwerktechnologie van Apple.

Oplossing

Dit probleem oplossen door Mac OS X domeinnamen de extensie .local gebruiken via DNS (Domain Name System) standaardresolutie naast Rendezvous opzoeken te configureren. Gebruik hiervoor de procedure die wordt vermeld in de "107800: Mac OS X 10.3: hoe opzoeken artikel '.local' via zowel Rendezvous en standaard DNS-hostnamen' AppleCare-ondersteuning. Dit artikel wilt weergeven, gaat u naar de volgende Apple-website:
http://docs.Info.Apple.com/article.HTML?artnum=107800
OpmerkingDe procedure die wordt vermeld in dit artikel is ook van toepassing op Mac OS X Jaguar (10.2.x).

BelangrijkDe procedure in dit artikel wordt beschreven, kunt u via de FQDN verbinding maken met bronnen op een .local-domein. Voor Active Directory invoegtoepassing werkt met een .local-domein, moet u Mac OS X 10.3.2 of eerder echter bijwerken voor Mac OS X 10.3.3 of hoger.

De volgende Apple-website voor meer informatie over de nieuwste versie van Mac OS X bijwerken:
http://docs.Info.Apple.com/article.HTML?artnum=106704

Status

Microsoft biedt contactinformatie van derden u technische vinden ondersteuning. Deze contactinformatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd. Microsoft biedt geen de juistheid van deze contactinformatie van derden te garanderen.

De producten die deze beschreven worden geproduceerd door bedrijven die onafhankelijk van zijn Microsoft. Microsoft biedt geen garantie, impliciet of anderszins, met betrekking tot de prestaties of betrouwbaarheid van deze producten.

Meer informatie

Voorkomen bij het plannen van uw netwerk een naam de extensie .local gebruikt voor uw domein toewijzen.

Bezoek voor meer informatie en ondersteuning voor dit probleem de volgende Apple-website:
http://www.Apple.com/support/
Voor meer informatie over de functie DNS-Multicast Rendezvous, de volgende Apple-website:
http://docs.Info.Apple.com/article.HTML?artnum=107174
Bezoek de volgende Multicast-DNS voor meer informatie over Multicast-DNS Website:
http://www.multicastdns.org
Bezoek de volgende Microsoft-website voor informatie over contactgegevens van de bedrijven in dit artikel worden vermeld:
http://support.Microsoft.com/gp/Vendors

Eigenschappen

Artikel ID: 836413 - Laatste beoordeling: zaterdag 5 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
  • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
  • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Standard Edition
  • Microsoft Windows Small Business Server 2003 Premium Edition
  • Microsoft Small Business Server 2000 Standard Edition
  • Microsoft Windows 2000 Professional Edition
  • Microsoft Windows® 2000 Server
  • Microsoft Windows 2000 Advanced Server
Trefwoorden: 
kbtshoot kbprb kbmt KB836413 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:836413

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com