Tabblad Inbellen verschijnt niet wanneer u Active Directory: gebruikers en Computers gebruikt eigenschappen voor een domeingebruiker te bekijken op een computer met Windows XP

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 837490 - Bekijk de producten waarop dit artikel van toepassing is.
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u Active Directory: gebruikers en Computers met de eigenschappen voor een domeingebruiker deInbellentabblad niet wordt weergegeven. Dit probleem treedt op uw Microsoft Windows XP computer met Microsoft Windows Server 2003 Administration Tools geïnstalleerd. Echter, wanneer u Terminal Services-sessie gebruikt de gebruiker weergeven eigenschappen op een computer met Microsoft Windows Server 2003 deInbellentabblad weergegeven.

Oplossing

Naar Dit probleem kunt oplossen, installeert u het bestand Adminpak.msi die werd uitgebracht met Windows Server 2003 servicepack 1 (SP1). Bezoek de volgende Microsoft-website voor meer informatie over het installeren van Adminpak.msi:
http://technet2.Microsoft.com/WindowsServer/en/Library/4dacb61b-7ddc-49be-a244-9ad70634f6bb1033.mspx
BelangrijkVoordat u dit bestand installeert, moet u Verwijder het bestand Adminpak.msi is geïnstalleerd.

Workaround

Dit probleem wilt omzeilen, Terminal Services-sessie openen verbinding maken met de domeincontroller en wijzig de eigenschappen. Doen Dit als volgt:
  1. Klik opStart, wijsAlle Programma 's, wijsAccessoires, wijsCommunicatie, en klik vervolgens opExtern bureaublad Verbinding.
  2. In deComputerTyp de naam van de domeincontroller en klik vervolgens opVerbinding maken.
  3. Typ uw referenties en klik opOK.
  4. Klik op de externe computerStart, wijs naarSysteembeheer, en klik vervolgens opActieve Directorygebruikers en Computers.
  5. Vouw in het linkerdeelvenster het domein waarin de gebruikersaccount dat u wilt weergeven zich bevindt en klik vervolgens opGebruikers.
  6. In het rechterdeelvenster met de rechtermuisknop op de gebruikersaccount en vervolgens Klik opEigenschappen.

Status

Microsoft heeft bevestigd dat dit probleem in de Microsoft-producten die worden vermeld is in de sectie 'Van toepassing op'. Dit probleem is gecorrigeerd in Microsoft Windows XP Service Pack 2.

Referenties

Klik voor meer informatie de volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
824684Beschrijving van de standaardterminologie die wordt gebruikt om te beschrijven Microsoft software-updates

Eigenschappen

Artikel ID: 837490 - Laatste beoordeling: zaterdag 5 maart 2011 - Wijziging: 2.0
De informatie in dit artikel is van toepassing op:
  • Microsoft Windows XP Professional
Trefwoorden: 
kbhotfixserver kbqfe kbfix kbbug kbserver kbactivedirectory kbprb kbmt KB837490 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:837490

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com