A Project 2003 biztonsági frissítésének ismertetése: 2004. szeptember 14.

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 838344 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A cikk a Project 2003 alkalmazás KB838344 jelű biztonsági frissítésének letöltését és telepítését ismerteti.

BEVEZETÉS

Ez a frissítés azt a sérülékenységet javítja, amely a grafikus értelmező kódjának egy biztonsági rése folytán egy speciálisan kialakított kép segítségével a felhasználó számítógépén programkód végrehajtására adhat lehetőséget a támadónak.

Megjegyzés: Ezt a frissítést a Microsoft Office Project 2003 Service Pack 1 (SP1) csomag is tartalmazza. Ha számítógépére a Project 2003 SP1 van telepítve, a Project 2003 alkalmazás KB838344 jelű biztonsági frissítésének telepítése nem szükséges. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
873459 A legfrissebb Project 2003 szervizcsomag beszerzése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)
A Microsoft közzétette az MS04-028. számú biztonsági közleményt, amely tartalmazza a biztonsági frissítésre vonatkozó valamennyi fontos tudnivalót, ideértve a javításba foglalt fájlok adatait és a telepítési lehetőségek leírását. A biztonsági közlemény teljes szövegét a Microsoft következő webhelyén olvashatja:
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms04-028.mspx

További információ

A frissítés letöltése és telepítése

Ügyfélfrissítés

Amennyiben CD-ROM-ról telepítette a Microsoft Office Project 2003 programot, két lehetőség közül választhat:
 • A Microsoft Office Update webhely segítségével automatikusan telepítheti a legújabb frissítéseket, amelyek már tartalmazzák az összes kiadott szervizcsomagot és nyilvános frissítést.
 • Választhatja csak a Project 2003 alkalmazás KB838344 jelű biztonsági frissítésének telepítését, melyet a cikkben később ismertetett lépések segítségével végezhet el.
Megjegyzés: Javasoljuk, hogy az ügyfélfrissítést az Office Update webhely használatával telepítse, hiszen az megvizsgálja a Microsoft Project számítógépén található példányát, és pontosan megállapítja, hogy mely összetevőket kell telepíteni annak érdekében, hogy a program a legújabb frissítésnek megfelelő állapotba kerüljön.

Microsoft Office Update webhely


Ha az Office Update webhely segítségével kívánja meghatározni a számítógépre telepítendő frissítések körét, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://office.microsoft.com/officeupdate/default.aspx
A számítógép vizsgálatát követően a rendszer jóváhagyást kérve megjeleníti az ajánlott frissítések listáját. A művelet végrehajtásához kattintson A telepítés elindítása gombra.

Csak a Project 2003 alkalmazás KB838344 jelű biztonsági frissítésének telepítése:


A frissítés letöltéséhez és telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Töltse le a frissítést.

  A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontból:

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Letöltés
  A Project 2003 alkalmazás KB838344 jelű biztonsági frissítésének letöltése.

  További információt a Microsoft terméktámogatási fájlok letöltéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
  119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
  A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzésére a kiadás napján rendelkezésre álló legfrissebb vírusellenőrző szoftvert használta. A fájl egy biztonságos kiszolgálón van tárolva, mely megakadályozza jogosulatlan módosítását.
 2. A Project2003-KB838344-FullFile-HUN.exe fájl kijelölt mappába történő mentéséhez kattintson a Mentés gombra.
 3. A Microsoft Windows Intézőben nyissa meg a letöltéshez kijelölt mappát, és kattintson duplán a Project2003-KB838344-FullFile-HUN.exe fájlra.
 4. A frissítés telepítésének jóváhagyására vonatkozó kérdés megjelenésekor kattintson az Igen gombra.
 5. Olvassa el a licencszerződést, majd amennyiben elfogadja a szerződési feltételeket, kattintson az Igen gombra.
 6. Amennyiben az a telepítéshez szükséges, helyezze a meghajtóba a Project 2003 CD-ROM-ot, majd kattintson az OK gombra.
 7. A telepítés sikeres befejeződéséről értesítő üzenet megjelenésekor kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: A frissítés telepítését követően annak eltávolítására nincs mód. A frissítés előtti állapothoz történő visszatéréshez a Project 2003 eltávolítása, majd annak eredeti CD-ROM-járól való újratelepítése szükséges.

Felügyeleti frissítés

Amennyiben a Project 2003 program telepítése kiszolgálóról történt, akkor a kiszolgáló rendszergazdájának frissítenie kell a kiszolgáló megfelelő megosztását a felügyeleti frissítéssel, ezt követően pedig a frissített verziót kell telepítenie az ügyfelek számítógépére.

A rendszergazda az alábbi lépések végrehajtásával telepítheti a felügyeleti frissítést:
 1. Töltse le a frissítést.

  A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontból:

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Letöltés
  A Project 2003 alkalmazás KB838344 jelű biztonsági frissítésének letöltése.

  További információt a Microsoft terméktámogatási fájlok letöltéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
  119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
  A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzéséhez a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb vírusellenőrző szoftvert használta. A fájl egy biztonságos kiszolgálón van tárolva, mely megakadályozza jogosulatlan módosítását.
 2. A Windows Intézőben hozzon létre egy új mappát a C meghajtón, és adja a mappának a KB838344 nevet.
 3. A Project2003-KB838344-FullFile-HUN.exe fájl C:\KB838344 mappába történő mentéséhez kattintson a Mentés gombra.
 4. Válassza a Start menü Futtatás parancsát, majd írja be a cmd parancsot a Megnyitás mezőbe, és kattintson az OK gombra.
 5. Írja be a következő sorokat a parancssorba úgy, hogy minden sor után megnyomja az ENTER billentyűt:
  cd\kb838344
  Project2003-KB838344-FullFile-HUN.exe /c /t:c:\kb838344
 6. Olvassa el a licencszerződést, majd amennyiben elfogadja a szerződési feltételeket, kattintson az Igen gombra.
 7. A Parancssor bezárásához írja be a parancssorba az exit parancsot.
 8. Ha tisztában van a felügyeleti telepítési példány frissítésének mikéntjével, válassza a Start menü Futtatás parancsát, majd írja be a következő parancsot a Megnyitás mezőbe:
  msiexec /a FelügyeletiÚtvonal\MSI-fájl/p c:\KB838344\MSP-fájl SHORTFILENAMES=TRUE
  A parancs FelügyeletiÚtvonal összetevője a Project 2003 felügyeleti telepítési pontjának elérési útja (például C:\Project2003), az MSI-fájl elem a Project 2003 alkalmazás .msi kiterjesztésű adatbáziscsomagjának neve (például Prjproe.msi), az MSP-fájl összetevő pedig a felügyeleti frissítés neve (például Project2003-KB838344-FullFile.msp).

  Megjegyzés: ha nem szeretné, hogy megjelenjen a végfelhasználói licencszerződés párbeszédpanel, írja be a /qb+ kapcsolót a parancssor végére.
 9. A frissítés ügyfélszámítógépekre történő központi telepítéséhez válassza a Start menü Futtatás parancsát, majd írja be a következő parancsot a Megnyitás mezőbe:
  msiexec /i FelügyeletiÚtvonal\MSI-fájl reinstall=Szolgáltatáslista REINSTALLMODE=vomu
  A parancs FelügyeletiÚtvonal összetevője a Project 2003 felügyeleti telepítési pontjának elérési útja (például C:\Project2003), az MSI-fájl elem a Project 2003 alkalmazás .MSI kiterjesztésű adatbáziscsomagjának neve (például Prjproe.msi), a Szolgáltatáslista összetevő pedig a frissítéshez újratelepítendő szolgáltatások nevének kis- és nagybetűérzékeny listája. Az összes szolgáltatás telepítéséhez megadhatja a REINSTALL=ALL értéket, de telepítheti a következő szolgáltatást is:
  ProductNonBootFiles
A felügyeleti telepítési példány frissítéséről és ügyfélszámítógépekre történő központi telepítéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
829197 Útmutató: Az Office 2003 adminisztratív telepítésű példányainak frissítése
Ha többet szeretne megtudni a Microsoft Office 2003 frissítések vállalati környezetben végzett telepítéséről, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/office/ork/2003/five/ch18/MntA01.htm#sub_2

Miként állapítható meg, hogy telepítve van-e a frissítés?

A frissítés az alábbi fájl frissített verzióját tartalmazza:
  Dátum    Idő   Verzió   Méret   Fájlnév
------------------------------------------------------
2004.02.28. 10:16 6.0.3264.0 1 773 568 Gdiplus.dll
Az alábbi műveletek végrehajtásával megállapíthatja, hogy telepítve van-e a frissítés a számítógépre.

Megjegyzés: Mivel a Microsoft Windows operációs rendszernek több változata van, a pontos lépések az adott rendszertől függően eltérőek lehetnek. Ilyen esetben a megfelelő lépések végrehajtásához tekintse meg az adott termék dokumentációját.
 1. Válassza a Start menü Keresés parancsát.
 2. A Kereső ablaktábla További beállítások listaelemére kattintva válassza a Fájl típusa lista Minden mappa és fájl elemét.
 3. Írja a Gdiplus.dll fájlnevet A fájlnév egésze vagy része mezőbe, majd kattintson a Keresés gombra.
 4. Kattintson jobb gombbal a jobb oldali ablaktáblában található Gdiplus.dll fájlra, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.

  Megjegyzés: ha számítógépén egynél több Gdiplus.dll fájl található, győződjön meg arról, hogy az Office 2003 programcsomaghoz tartozó fájlra kattintott.
 5. A párbeszédpanel Általános lapján ellenőrizze a Gdiplus.dll fájl méretét, valamint a létrehozásának dátumát és időpontját.
Megjegyzés: ha a Project 2003 alkalmazás KB838344 jelű biztonsági frissítése már telepítve van a számítógépre, a frissítés telepítése során a következő hibaüzenet jelenik meg:
Ez a frissítés már telepítve van, vagy pedig egy már telepített másik frissítés része.

A frissítés által javított problémák listája

A Project 2003 alkalmazás KB838344 jelű biztonsági frissítése az alábbi, Microsoft Tudásbázisban korábban nem dokumentált hibát javítja:

A grafikus értelmező kódjának biztonsági rése, mely egy kifejezetten erre a célra létrehozott képfájl segítségével rosszindulatú kód végrehajtására adhat lehetőséget a támadónak

A grafikus értelmező kódjában található biztonsági rés egy kifejezetten erre a célra létrehozott képfájl projekttervbe történő beillesztésekor a felhasználó számítógépén rosszindulatú kód végrehajtására adhat lehetőséget a támadónak.


Hivatkozások

Rendszergazdaként célszerű lehet valamennyi szükséges, GDI+ jellegű biztonsági frissítést egyszerre, kötegelt feldolgozással telepíteni. Ha többet szeretne tudni arról, hogy miként hozható létre és használható kötegfájl több GDI+ jellegű biztonsági frissítés nem interaktív telepítéséhez, a cikk számára kattintva tanulmányozza a Microsoft Tudásbázis következő cikkét:
885885 Kötegfájl létrehozása és használata több GDI+ jellegű biztonsági frissítés nem interaktív telepítéséhez (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 838344 - Utolsó ellenőrzés: 2007. január 9. - Verziószám: 1.3
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Project Professional, 2003
 • Microsoft Office Project Standard 2003
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbsecurity kbsecbulletin kbupdate atdownload KB838344
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com