A Visio 2003 alkalmazás 2004. szeptember 14-én kiadott biztonsági frissítésének leírása

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 838345 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

Összefoglaló

A Microsoft szoftverfrissítést adott ki a Microsoft Office Visio 2003 alkalmazáshoz. Ez a cikk a KB838345 jelű biztonsági frissítés letöltésének és telepítésének mikéntjét ismerteti.

BEVEZETÉS

A frissítés a grafikus elemeket értelmező eszköz kódjának azon biztonsági rését szünteti meg, amelyet kihasználva az esetleges támadók kifejezetten erre a célra létrehozott képpel kódot futtathatnak a felhasználó számítógépén.

Megjegyzés: A frissítést a Microsoft Office Visio 2003 alkalmazás Service Pack 1 (SP1) szervizcsomagja tartalmazza. Amennyiben a Visio 2003 ezen szervizcsomagja már megtalálható a számítógépen, a Visio 2003 alkalmazás KB838345 jelű biztonsági frissítését nem szükséges telepíteni.

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
873460 A Visio 2003 alkalmazás legújabb szervizcsomagjának beszerzése (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

A Microsoft közzétette az MS04-028. számú biztonsági közleményt, amely tartalmazza a biztonsági frissítésre vonatkozó valamennyi fontos tudnivalót, ideértve a javításba foglalt fájlok adatait és a telepítési lehetőségek leírását. A közlemény teljes szövege a Microsoft alábbi webhelyén tekinthető meg:
http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms04-028.mspx

További információ

Részletes tudnivalók a telepítéssel kapcsolatban

A frissítés letöltése és telepítése

Ügyfélfrissítés


Ha CD-ROM-ról telepítette a Visio 2003 alkalmazást, két lehetőség közül választhat:
 • A Microsoft Office Update webhely segítségével automatikusan telepítheti a legújabb frissítéseket, amelyek már tartalmazzák az összes kiadott szervizcsomagot és nyilvános frissítést.
 • Megteheti, hogy csak a Visio 2003 alkalmazás KB838345 jelű biztonsági frissítését telepíti. Ehhez a cikk későbbi részében ismertetett műveleteket kell végrehajtania.
Megjegyzés: Javasoljuk, hogy az ügyfélfrissítést az Office Update webhely használatával telepítse, hiszen az megvizsgálja a számítógépen található Visio 2003 példányt, és pontosan megállapítja, hogy mely összetevőket kell telepíteni annak érdekében, hogy az alkalmazás a legújabb frissítésnek megfelelő állapotba kerüljön.

Office Update webhely

Ha az Office Update webhely segítségével kívánja meghatározni a számítógépre telepítendő frissítések körét, látogassa meg a Microsoft következő webhelyét:
http://office.microsoft.com/officeupdate/default.aspx
Az Office programcsomag átvizsgálását követően a rendszer jóváhagyást kérve megjeleníti az ajánlott frissítések listáját. A folyamat végrehajtásához kattintson A telepítés elindítása gombra.

Csak a Visio 2003 alkalmazás KB838345 jelű biztonsági frissítésének telepítése

A frissítés letöltéséhez és telepítéséhez az alábbi műveleteket kell végrehajtania.
 1. Töltse le a frissítést.

  A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontból:

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Letöltés
  A Visio 2003 alkalmazás KB838345 jelű biztonságifrissítés-csomagjának letöltése
  A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
  119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
  A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzéséhez a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb vírusellenőrző szoftvert használta. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva ezzel a fájl jogosulatlan módosítását.
 2. A Mentés gombra kattintva mentse a Visio2003-KB838345-FullFile-HUN.exe fájlt a kívánt mappába.
 3. A Windows Intézőben nyissa meg a letöltött fájlt tartalmazó mappát, majd kattintson duplán a Visio2003-KB838345-FullFile-HUN.exe fájlra.
 4. Ha a program kérdést tesz fel a frissítés telepítésével kapcsolatban, kattintson az Igen gombra.
 5. Olvassa el a licencszerződést, és ha elfogadja azt, kattintson az Igen gombra.
 6. Ha a rendszer kéri, helyezze a Visio 2003 telepítő CD-jét a számítógép CD- vagy DVD-meghajtójába, majd kattintson az OK gombra.
 7. A telepítés sikeres befejezéséről értesítő üzenet megjelenésekor kattintson az OK gombra.
Megjegyzés: A frissítés telepítését követően annak eltávolítására nincs mód. A frissítés előtti állapotnak megfelelő példányhoz történő visszatéréshez el kell távolítani a Visio 2003 alkalmazást, és újra kell telepíteni azt annak eredeti CD-ROM-járól.

Felügyeleti frissítés

Amennyiben a Visio 2003 program telepítése kiszolgálóról történt, akkor a kiszolgáló rendszergazdájának frissítenie kell a kiszolgáló megfelelő megosztását a felügyeleti frissítéssel, ezt követően pedig a frissített verziót kell telepítenie az ügyfelek számítógépére.

A kiszolgáló rendszergazdája az alábbi műveletsorral töltheti le a felügyeleti frissítést.
 1. Töltse le a frissítést.

  A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontból:

  A kép összecsukásaA kép kibontása
  Letöltés
  A Visio 2003 alkalmazás KB838345 jelű biztonságifrissítés-csomagjának letöltése
  A Microsoft terméktámogatási fájljainak letöltéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
  119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
  A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzéséhez a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb vírusellenőrző szoftvert használta. A fájlt biztonságos kiszolgálók tárolják, megakadályozva ezzel a fájl jogosulatlan módosítását.
 2. A Windows Intéző segítségével hozzon létre egy KB838345 nevű új mappát a C: meghajtón.
 3. A Mentés gombra kattintva mentse a Visio2003-KB838345-FullFile-HUN.exe fájlt a C:\KB838345 mappába.
 4. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
 5. Írja be a következő sorokat a parancssorba, és minden sor végén nyomja meg az ENTER billentyűt:
  cd\kb838345
  Visio2003-KB838345-FullFile-HUN.exe /c /t:c:\kb838345
 6. Olvassa el a licencszerződést, és ha elfogadja azt, kattintson az Igen gombra.
 7. A parancssorablak bezárásához írja be a parancssorba az exit parancsot.
 8. Ha tisztában van a felügyeleti telepítési példány frissítésének mikéntjével, kattintson a Start menü Futtatás parancsára, és írja be a következő parancsot a Megnyitás mezőbe:
  msiexec /a felügyeleti útvonal\MSI-fájl /p c:\KB838345\MSP-fájl SHORTFILENAMES=TRUE
  A parancs felügyeleti útvonal összetevője a Visio 2003 alkalmazás felügyeleti telepítési pontjának elérési útja (például C:\Visio2003), az MSI-fájl elem a Visio 2003 alkalmazás .msi kiterjesztésű adatbáziscsomagja (például Vispro.msi), az MSP-fájl összetevő pedig a felügyeleti frissítés neve (például Visio2003-KB838345-FullFile.msp).

  Megjegyzés: Ha nem szeretné, hogy megjelenjen a végfelhasználói licencszerződés párbeszédpanelje, írja be a /qb+ kapcsolót a parancssor végére.
 9. A frissítés ügyfélszámítógépekre történő központi telepítéséhez kattintson a Start menü Futtatás parancsára, és írja be a következő parancsot a Megnyitás mezőbe:
  msiexec /i felügyeleti útvonal\MSI-fájl /qb reinstall=szolgáltatáslista REINSTALLMODE=vomu
  A parancs felügyeleti útvonal összetevője a Visio 2003 alkalmazás felügyeleti telepítési pontjának elérési útja (például C:\Visio2003), az MSI-fájl elem a Visio 2003 alkalmazás .msi kiterjesztésű adatbáziscsomagja (például Vispro.msi), a szolgáltatáslista összetevő pedig a frissítéshez újratelepítendő szolgáltatások nevének kis- és nagybetűérzékeny listája. Az összes szolgáltatás telepítéséhez megadhatja a REINSTALL=ALL értéket, de telepítheti a következő szolgáltatást is:
  ProductNonBootFiles
A felügyeleti telepítési példány frissítéséről és az ügyfélszámítógépekre történő központi telepítésről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
829197 Útmutató: Az Office 2003 adminisztratív telepítésű példányainak frissítése
Ha többet szeretne tudni a Microsoft Office 2003 programcsomag frissítéseinek vállalati környezetben végrehajtott központi telepítéséről, látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/office/ork/2003/five/ch18/MntA01.htm

Miként állapítható meg, hogy telepítve van-e a frissítés?

A frissítés az alábbi fájl frissített verzióját tartalmazza:
Dátum   Időpont Verziószám Méret   Fájlnév
------------------------------------------------------
2004.02.28. 10:16 6.0.3264.0 1 773 568 Gdiplus.dll


Az alábbi műveletek végrehajtásával megállapíthatja, hogy telepítve van-e a frissítés a számítógépre.

Megjegyzés: Mivel az egyes számítógépeken a Microsoft Windows operációs rendszer eltérő verziói működhetnek, az itt ismertetett eljárás a különböző számítógépek esetén más és más lehet. Ebben az esetben az adott termék dokumentációja nyújt bővebb felvilágosítást a tényleges műveletekről.
 1. Kattintson a Start menü Keresés parancsára.
 2. A Keresés eredménye ablak Kereső ablaktáblájának További beállítások listaelemére kattintva válassza a Fájl típusa lista Minden mappa és fájl elemét.
 3. Írja be A fájlnév egésze vagy része mezőbe a Gdiplus.dll fájlnevet, majd kattintson a Keresés gombra.
 4. A jobb oldali ablaktábla fájllistájában kattintson jobb gombbal a Gdiplus.dll fájlra, majd kattintson a helyi menü Tulajdonságok parancsára.

  Megjegyzés: Ha számítógépén egynél több Gdiplus.dll fájl található, győződjön meg arról, hogy az Office 2003 programcsomaghoz tartozó fájlra kattintott. A Visio 2003 szokásos telepítése esetén a Gdiplus.dll fájlt a következő mappába másolja a telepítő:
  C:\Program Files\Microsoft Office\Office11
 5. Az Általános lap Létrehozva sorában ellenőrizze a Gdiplus.dll fájl létrehozásának dátumát és időpontját, valamint a Méret sorban a fájl méretét.
Megjegyzés: Ha már telepítette a Visio 2003 alkalmazás KB838345 jelű biztonsági frissítését a számítógépre, a frissítés újbóli telepítésének megkísérlésekor a következő hibaüzenet jelenik meg:
Ez a frissítés már telepítve van, vagy pedig egy már telepített másik frissítés része.

A frissítés által megszüntetett problémák felsorolása

A Visio 2003 alkalmazás KB838345 jelű biztonsági frissítése a Microsoft Tudásbázisban korábban nem dokumentált következő hibát is javítja:
 • A grafikus értelmező kódjának biztonsági rése, amely egy kifejezetten erre a célra létrehozott képfájl segítségével rosszindulatú kód végrehajtására adhat lehetőséget az esetleges támadónak.
  A grafikus értelmező kódjában található biztonsági rés egy kifejezetten erre a célra létrehozott képfájl Visio 2003 alapú rajzba történő beszúrásakor a felhasználó számítógépén rosszindulatú kód végrehajtására adhat lehetőséget a támadónak.

Hivatkozások

Rendszergazdaként célszerű lehet valamennyi szükséges, GDI+ jellegű biztonsági frissítést egyszerre, kötegelt feldolgozással telepíteni.

Ha többet szeretne tudni arról, hogy miként hozható létre és használható kötegfájl több GDI+ jellegű biztonsági frissítés nem interaktív telepítéséhez, a cikk számára kattintva tanulmányozza a Microsoft Tudásbázis következő cikkét:
885885 Kötegfájl létrehozása és használata több GDI+ jellegű biztonsági frissítés nem interaktív telepítéséhez (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 838345 - Utolsó ellenőrzés: 2007. január 9. - Verziószám: 1.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Office Visio Professional 2003
 • Microsoft Office Visio Standard 2003
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbsecurity kbsecbulletin kbupdate atdownload KB838345
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com