A Súgó és támogatás a Windows XP lefagyását idézi elő

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 839017 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Súgó és támogatás szolgáltatás indításakor előfordulhat, hogy a számítógép lefagy vagy lelassul. Néhány perc elteltével a számítógép szokásos működése helyreállhat.

Oka

A probléma abban az esetben jelentkezik, ha a Helpsvc.exe folyamat lefoglalja a számítógép erőforrásait. Előfordulhat, hogy a Helpsvc.exe folyamat több percig folyamatosan 100%-os CPU-terhelést okoz. A Helpsvc.exe folyamat által okozott processzorterhelés megtekintéséhez indítsa el a feladatkezelőt, majd kattintson a Folyamatok fülre.

A megoldás

Információ a szervizcsomagról

A probléma megoldásához szerezze be a Microsoft Windows XP legfrissebb szervizcsomagját. További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Információ a gyorsjavításról

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszereken telepítse, amelyeken az adott probléma jelentkezik. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a következő szoftverfrissítést, amely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Amennyiben a gyorsjavítás letölthető, a Tudásbázis jelen cikke tetején megtalálható egy, a letölthető gyorsjavításról tájékoztató bekezdés. Ha a bekezdés nem jelenik meg, a gyorsjavítás beszerzéséhez forduljon a Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálatához.

Megjegyzés: További problémák esetén, vagy ha hibaelhárításra van szükség, előfordulhat, hogy létre kell hoznia egy külön szolgáltatásigénylést. A szokásos támogatási díjak terhelik a tanácsadó szolgálatnak feltett további kérdéseket, amennyiben azok nem kapcsolatosak a szóban forgó gyorsjavítással. A Microsoft ügyfél- és támogatási szolgálata telefonszámainak teljes listájáért vagy a külön szolgáltatásigénylések létrehozásával kapcsolatos információkért keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://support.microsoft.com/contactus/?ws=support
Megjegyzés: A letölthető gyorsjavítással foglalkozó részben a gyorsjavítás összes nyelvváltozatát megtalálja. Ha a keresett nyelv nem található a felsoroltak között, a gyorsjavítás azon a nyelven nem érhető el.

A gyorsjavítás angol nyelvű verziója a következő táblázatban található fájlattribútumokkal (vagy újabbakkal) rendelkezik. A fájlok dátuma és időpontja az egyezményes világidő (UTC) szerint van megadva. A fájlinformáció megtekintése során ezeket az adatokat helyi időre konvertálja a program. A helyi idő és az egyezményes világidő közötti különbségről a Vezérlőpultról elérhető Dátum és idő párbeszédpanel Időzóna lapján tájékozódhat.
  Dátum    Idő  Verzió      Méret  Fájlnév    Platform
  --------------------------------------------------------------------
  2004.04.15. 01:59           2 435 Dataspec.xml IA-64
  2004.04.15. 02:07 5.1.2600.1517 2 636 288 Helpsvc.exe  IA-64
  2004.04.15. 02:00           2 435 Dataspec.xml x86
  2004.04.15. 22:02 5.1.2600.1517  703 488 Helpsvc.exe  x86

Állapot

A Microsoft megerősítette a hiba létezését a jelen cikk érintett programokat felsoroló részében megjelölt Microsoft-termékekben. A probléma első javítása a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagban jelent meg.

További információ

További információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
824684 A Microsoft szoftverfrissítéseinek leírásához használt szabványos terminológia bemutatása

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 839017 - Utolsó ellenőrzés: 2008. december 1. - Verziószám: 3.2
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional
Kulcsszavak: 
kbbug kbfix kbqfe kbwinxpsp2fix kbwinxppresp2fix kbautohotfix KB839017
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com