Windows XP Service Pack 2 rendszert futtató számítógépen helytelenül működhet a NET SEND parancs

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 839018 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) telepítése után előfordulhat, hogy nem tud üzeneteket küldeni vagy fogadni a Windows NET SEND parancsával. A probléma az alábbi esetekben jelentkezhet:
 • A NET SEND parancson alapuló értesítési metódussal szeretne értesíteni egy SQL Server-üzemeltetőt a felügyelt SQL Server-példányban bekövetkezett eseményekről.
 • A NET SEND parancsot az xp_cmdshell kiterjesztett rendszerszintű tárolt eljárással kívánja futtatni, hogy üzenetet küldjön egy felhasználónak vagy a hálózat egyik számítógépének.
Ezenfelül a NET SEND paranccsal kezdeményezett üzenetküldések esetén az alábbi hibaüzenet jelenhet meg:
Hiba történt egy üzenetnek a következőhöz való küldésekor: <számítógépnév>.
Az üzenőnév nem található a hálózaton.
További segítséget kaphat a NET HELPMSG 2273 parancs beírásával.
A probléma az alábbi esetekben jelentkezik:
 • Az üzenetet Microsoft Windows XP SP2 rendszerű számítógépről szeretné küldeni.
 • Az üzenetet Microsoft Windows XP SP2 rendszerű számítógépre szeretné küldeni.
A probléma következtében a címzett számítógép nem kapja meg a NET SEND paranccsal elküldött üzenetet.

Oka

A problémát az Üzenetkezelő szolgáltatás letiltása okozza. Az üzenetkezelő szolgáltatásnak futnia kell a címzett számítógépen a NET SEND parancs engedélyezéséhez. A szolgáltatás azonban alapértelmezés szerint le van tiltva a Microsoft Windows XP SP2 operációs rendszerben.

Kerülő megoldás

Ha szeretné, hogy az Üzenetkezelő szolgáltatás Indítás típusa tulajdonságát az Automatikus értékre állítsuk, folytassa a cikket az Automatikus javítás szakasszal. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50551

Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el, az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatában is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

A cikket folytassa a Megoldódott a probléma? szakasszal.Kézi javítás

A probléma megkerüléséhez az Üzenetkezelő szolgáltatás tulajdonságlapján az Indítás típusa tulajdonságot az Automatikus értékre kell állítani, és el kell indítani az Üzenetkezelő szolgáltatást. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Nyissa meg a Windows Intézőt.
 2. Kattintson a jobb gombbal a bal oldali ablaktáblában a Sajátgép parancsra, és válassza a Kezelés parancsot.
 3. A Számítógép-kezelés ablak bal oldali ablaktáblájában bontsa ki a Szolgáltatások és kiszolgálói alkalmazások csomópontot, és jelölje ki a Szolgáltatások elemet.
 4. A jobb oldali ablaktáblában kattintson duplán az Üzenetkezelő szolgáltatásra.
 5. Az Üzenetkezelő – tulajdonságok (Helyi számítógép) párbeszédpanelen kattintson az Általános fülre.
 6. Az Általános lap Indítás típusa legördülő listájában válassza az Automatikus indítási módot, és kattintson az Alkalmaz gombra.
 7. Kattintson a Szolgáltatás állapota csoport Indítás gombjára, végül az OK gombra.

Állapot

A jelenség a rendszer várt működésének következménye.

További információ

A NET SEND parancs helyett más módszerekkel is megvalósíthatja a Windows-felhasználók vagy Windows-alapú számítógépek közötti kommunikációt – például e-mailek küldésével.

Figyelmeztetés: Internethez csatlakozó számítógépeken ne engedélyezze az Üzenetkezelő szolgáltatást.

Hivatkozások

A NET SEND parancsról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
826278 Nem érkezik meg a net send parancs használatával küldött üzenet

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 839018 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 17. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft SQL Server 2000 Standard Edition
Kulcsszavak: 
kbsqlsetup kbquery kbsecurity kbservice kbeventservice kbenable kbnetwork kberrmsg kbprb kbfixme kbmsifixme KB839018
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com