Nem lehet Bluetooth-eszközt telepíteni a Windows XP Service Pack 2 telepítését követően

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 840635 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

A jelenség

A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) telepítése után a következő jelenségeket tapasztalja:
 • Nem lehet Bluetooth-adaptert telepíteni, és az alábbi problémák léphetnek fel:
  • A Bluetooth-eszköz telepítése látszólag sikeres volt, ennek ellenére az Eszközkezelő segédprogramban helytelenül jelenik meg a Bluetooth-rádiók csoportban.
  • Az eszköz beállítására tett kísérlet esetén a program hibaüzenetet küld, amelynek lényege a következő:
   Az eszköz nem található.
 • Ha a Windows XP SP2 rendszert integráltan frissíti a Winnt32.exe program segítségével, előfordulhat, hogy a meglévő Bluetooth-eszközök a továbbiakban helytelenül fognak működni. Lehetséges például, hogy a Bluetooth-eszközök egyes funkcióinak működése leáll.

Oka

Ez a hiba akkor léphet fel, ha az alábbi feltételek teljesülnek:
 • A Windows XP SP2 operációs rendszert olyan számítógépre telepíti, amelyen a Bluetooth-adapter telepítve van, de annak külső fejlesztésű illesztőprogramja még nincs, illetve egy olyan számítógépen hajtja végre a Windows XP SP2 integrált telepítését, amelyre már telepítve van egy külső fejlesztésű illesztőprogramot használó Bluetooth-eszköz.
 • A Bluetooth-adapter olyan kereskedőkóddal (VID) vagy termékazonosítóval (PID) rendelkezik, amely egy külső fejlesztésű Bluetooth-protokollveremnek és a Windows XP SP2 rendszerben lévő Bluetooth-protokollveremnek egyaránt megfelel.
A hiba oka az, hogy a Windows XP SP2 telepítője automatikusan a Windows XP SP2 rendszer illesztőprogramját telepíti, és nem ad lehetőséget a külső fejlesztésű illesztőprogram telepítésére. Az integrált frissítések során a Windows XP SP2 a Windows rendszerrel kapott eszközillesztővel felülírja a Bluetooth-eszköz már telepített külső fejlesztésű illesztőprogramját.

Kerülő megoldás

Az alábbi módszerek egyikének alkalmazásával elkerülheti a hibát, és sikeresen telepítheti a Bluetooth-adapterhez készített külső fejlesztésű illesztőprogramot.

1. módszer: A Bth.inf fájl átnevezése

A külső fejlesztésű eszköz vagy protokollverem telepítése előtt nevezze át a %WINDIR%\inf\Bth.inf fájlt Bth.bak névre. A fájl átnevezése megakadályozza, hogy a Windows a Plug and Play technológiára támaszkodva felhasználja ezt az INF fájlt a Windows XP SP2 rendszerben lévő Bluetooth-illesztőprogram telepítéséhez. A fájl átnevezéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a %windir%\inf parancsot a Megnyitás mezőbe, és kattintson az OK gombra.
 2. Kattintson jobb gombbal a Bth.inf fájlra, majd válassza az Átnevezés parancsot.
 3. Nevezze át a Bth.inf fájlt a Bth.bak névre, és nyomja le az ENTER billentyűt.
 4. Telepítse a külső fejlesztésű Bluetooth-illesztőprogramot.

2. módszer: A Bluetooth-illesztőprogram frissítése az Eszközkezelő segédprogramban

A Windows XP SP2 telepítésekor a számítógépre települt Bluetooth protokollverem lecseréléséhez frissítse az illesztőprogramot az Eszközkezelő segédprogramban. Ilyenkor adja meg a telepíteni kívánt illesztőprogramot. Az illesztőprogramnak az Eszközkezelőben történő frissítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:
 1. Kattintson a Start gombra, majd a Futtatás parancsra, írja be a devmgmt.msc parancsot a Megnyitás mezőbe, és kattintson az OK gombra.
 2. Keresse meg az eszközt.
 3. Kattintson jobb gombbal az eszközre, majd az Illesztőprogram frissítése gombra.
 4. A Hardver frissítése varázsló utasításait követve adja meg a Bluetooth-eszköz külső fejlesztésű illesztőprogramját.

További információ

Ha a Windows XP SP2 rendszert olyan számítógépre telepíti, amelyen a Bluetooth-adapter külső fejlesztésű illesztőprogramja már telepítve van, a Windows XP SP2 nem írja felül azt a szoftvert. Ettől eltérő működés csak a Windows XP SP2 integrált frissítése esetén tapasztalható. Ha azonban a Windows rendszert olyan számítógépre telepíti, amelyre nincs telepítve a külső fejlesztésű illesztőprogram, vagy ha integrált frissítést hajt végre, a Windows a Bluetooth-adapterhez a Windows XP SP2 szervizcsomagban található illesztőprogramot telepíti.

A külső fejlesztésű illesztőprogram telepítésére tett kísérlet sikertelen, mivel a Bluetooth-adapter Windows XP által telepített illesztőprogramja aláírással rendelkezik. Az aláírás miatt a Windows az illesztőprogramnak a Windows XP SP2 szoftvercsomagban lévő verzióját magasabbra rangsorolja a Plug and Play sémában, mint az alá nem írt vagy külső fejlesztésű illesztőprogramokat.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 840635 - Utolsó ellenőrzés: 2005. június 13. - Verziószám: 3.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kbinfo kbperformance kbhardware kbsetup kbprb kb3rdparty kbdriver KB840635
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com