ID на статията: 842242 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

На тази страница

Кратко изложение

След като инсталирате Windows XP Service Pack 3 (SP3), някои програми може да не изглежда да работи. по подразбиране защитна стена на Windows е активирана и блокира непредвидените връзки към компютъра. Тази статия разглежда как да направите изключение и да разрешите на една назначена програма да се изпълнява като го добавите към списъка с изключения. Тази процедура позволява на програмата да работи, както преди инсталирането на сервизния пакет.

ВЪВЕДЕНИЕ

За да гарантира сигурността на вашия компютър с Windows XP SP3, защитна стена на Windows блокира непредвидените връзки към компютъра. Понякога може да искате да направите изключение и да позволи някой да се свърже с вашия компютър. Например следните сценарии описват случаи, когато може да искате някой да може да се свърже с вашия компютър:
  • Се възпроизвежда мултиплейър игра theInternet.
  • Очаквате да получите файл, който е изпратен throughan назначена програма за незабавни съобщения.
След като инсталирате Windows XP SP3, клиентски програми може да не успешно получават събиране на данни Препоръчано от сървър. По-долу са някои примери:
  • FTP клиент
  • Софтуер за мултимедийни потоци
  • Уведомяване за нова поща в някои програми за имейл
Или, сървърни приложения, които се изпълняват на базиран на Windows XP SP3 на компютър може да не отговарят на клиентски заявки. По-долу са някои примери:
  • уеб сървър, като интернет информация управление
  • Отдалечен работен плот
  • Споделяне на файлове

Предупреждение за защита на Windows

Понякога, когато защитна стена на Windows блокира назначена програма, <b00> </b00>Windows предупреждение циферблат кутия явявам се.

Разрешение

Разрешаване на програми с помощта на диалоговия прозорец "Windows предупреждение за защита"

Напредналите потребители раздел

Този раздел е предназначен за напреднали компютърни потребители. Ако не се справите с тези стъпки, можете да помолите някого за съдействие или да се свържете с поддръжката. За информация как да направите това посетете следния сайт на Microsoft:
http://support.microsoft.com/contactus

За да разрешите на една назначена програма да разширена поддръжка връзки като преди инсталирането на Windows XP SP3 и да разрешите програмите, които искате да изпълните, използвайте един Препоръчано от следните методи.
Напреднали потребители метод 1: давам възможност на програми с помощта на защитна стена на Windows
Напреднали потребители метод 2: идентифициране и отворени портове
Идентифициране на портове с помощта на Netstat.exe
Отворени портове ръчно с помощта на защитна стена на Windows
За Още действия информация как да конфигурирате защитна стена на Windows щракнете върху следния номер на статия в база знания на Microsoft:
875357 Отстраняване на неизправности на настройките на защитна стена на Windows в Windows XP Service Pack 2

Допълнителна информация

Програми, които могат да изискват ръчно отваряне на портове
Следната таблица съдържа външен списък на програми и игри, които могат да изискват това можете да отворите порта или портовете ръчно, така че програмите могат да работят правилно.

Програми

Игри

Microsoft предоставя информация за контакт на трети лица да ви помогне да намерите техническа разширена поддръжка. Тази контактна информация може да се промени без предупреждение. Microsoft не гарантира точността на тази информация за контакт на трети лица.

За информация за независим доставчик на хардуер посетете следния уеб сайт:
http://support.Microsoft.com/GP/Vendors/EN-US
Продуктите на други разработчици, които се обсъждат в тази статия, са произведени Препоръчано от компании, които са независими Препоръчано от Microsoft. Microsoft не дава никаква гаранция, подразбираща се или друга, за производителността или надеждността на тези продукти.Свойства

ID на статията: 842242 - Последна рецензия: 01 декември 2013 г. - Редакция: 3.0
Важи за:
  • Microsoft Windows XP Service Pack 3
Ключови думи: 
kbresolve kbgraphxlink kbnomt kbscreenshot kbtshoot kbconfig kbsecurity kbappcompatibility kbfirewall kbsmbportal kbmt KB842242 KbMtbg
Machine-translated Article
ВАЖНО: Тази статия е преведена с използване на софтуер за машинен превод на Microsoft и може да бъде коригирана чрез технологията Рамка за превод от общността (CTF). Microsoft предлага статии, преведени машинно, допълнително редактирани от общността, и статии, преведени от хора, за да може да предостави достъп на много езици до всички статии в нашата База знания. Статиите, преведени машинно и редактирани допълнително, може да съдържат грешки в лексиката, синтаксиса и/или граматиката. Microsoft не носи отговорност за каквито и да било неточности, грешки или вреди, предизвикани от неправилен превод на съдържанието или използването му от нашите клиенти. Повече за CTF – на http://support.microsoft.com/gp/machine-translation-corrections/bg.
Щракнете тук, за да видите версия на тази статия на английски: 842242

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com