Artikkel-ID: 842242 - Vis produkter som denne artikkelen gjelder for.
Hvis du er en kunde for småbedrifter, finne ytterligere feilsøking og læringsressurser på den Støtte for små bedrifter område.
Vis alt | Skjul alt

På denne siden

Sammendrag

Når du har installert Windows XP Service Pack 3 (SP3), kan det synes noen programmer slutter å virke. Windows-brannmur er aktivert som standard og blokkerer uønskede tilkoblinger til datamaskinen. Denne artikkelen beskriver hvordan du gjør et unntak og lar et program kjøre ved å legge den til i listen over unntak. Denne fremgangsmåten gjør at programmet fungerer som det gjorde før den ble installert.

INTRODUKSJON

For å gi sikkerhet for en Windows XP SP3-basert datamaskin, blokkerer Windows-brannmuren uønskede tilkoblinger til datamaskinen. Noen ganger vil du kanskje gjøre et unntak og lar noen koble til datamaskinen. Følgende scenarier beskriver for eksempel anledninger når du vil at noen skal kunne koble til datamaskinen:
  • Du spiller et spill for flere spillere spillet på nytt på Internett.
  • Du forventer å motta en fil som er sendt via et direktemeldingsprogram.
Når du har installert Windows XP SP3, klientprogrammer kan ikke motta data fra en server. Følgende er noen eksempler:
  • En FTP-klient
  • Programvare for direkteavspilt multimedia
  • Varsler om ny e-post i noen e-postprogrammer
Eller serverprogrammer som kjører på en Windows XP SP3-basert datamaskin, svarer kanskje ikke på klientforespørsler. Følgende er noen eksempler:
  • En webserver for eksempel Internet Information Services (IIS)
  • Eksternt skrivebord
  • Fildeling

Sikkerhetsadvarsel for Windows

Noen ganger når Windows-brannmuren blokkerer et program, en Sikkerhetsadvarsel for Windows dialogboksen vises.

Løsning

Tillate programmer ved hjelp av dialogboksen "Sikkerhetsadvarsel for Windows"

Delen for avanserte brukere

Denne delen er ment for avanserte databrukere. Hvis du ikke er fortrolig med avansert feilsøking, vil du kanskje be noen om hjelp eller kontakte kundestøtte. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du gjør dette, kan du gå til følgende Microsoft-webområde:
http://support.Microsoft.com/contactus

Bruk en av følgende metoder for å tillate et program å kommunisere slik det gjorde før Windows XP SP3 er installert og du aktiverer programmer som du vil kjøre.
Avanserte brukere metode 1: aktivere programmer ved hjelp av Windows-brannmur
Avanserte brukere metode 2: identifisere og åpne porter
Identifisere porter ved hjelp av Netstat.exe
Åpne porter manuelt ved hjelp av Windows-brannmur
Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer Windows-brannmur, klikker du følgende artikkelnummer for å vise artikkelen i Microsoft Knowledge Base:
875357Feilsøking av innstillinger for Windows-brannmur i Windows XP Service Pack 2

Mer informasjon

Programmer som kan kreve at du åpner porter manuelt
Følgende tabell viser programmer og spill som kan kreve at du til Åpne porten eller portene manuelt, slik at programmene kan fungere på riktig måte.

Programmer

Spill

Microsoft tilbyr kontaktopplysninger for tredjeparter for å hjelpe deg med å finne teknisk støtte. Disse kontaktopplysningene kan endres uten varsel. Microsoft støtter ikke garantere nøyaktigheten til disse kontaktopplysningene for tredjeparter.

Informasjon om maskinvareprodusenten, kan du gå til følgende webområde:
http://support.Microsoft.com/gp/Vendors/en-us
Tredjepartsprodukter som nevnes i denne artikkelen produseres av selskaper som er uavhengige av Microsoft. Microsoft gir ingen garantier, underforstått eller på annen måte, om ytelsen eller påliteligheten til disse produktene.Egenskaper

Artikkel-ID: 842242 - Forrige gjennomgang: 4. juni 2013 - Gjennomgang: 1.0
Informasjonen i denne artikkelen gjelder:
  • Microsoft Windows XP Service Pack 3
Nøkkelord: 
kbresolve kbgraphxlink kbnomt kbscreenshot kbtshoot kbconfig kbsecurity kbappcompatibility kbfirewall kbsmbportal kbmt KB842242 KbMtno
Maskinoversatt
VIKTIG: Denne artikkelen ble oversatt med maskinoversettelsesprogramvare fra Microsoft og muligens redigert av Microsoft Community via CTF-teknologi i stedet for av en oversetter. Microsoft tilbyr både menneskelig oversatte og maskinoversatte/Community-redigerte artikler, slik at du får tilgang til alle artiklene i vår Knowledge Base på ditt eget språk. En maskinoversatt eller Community-redigert artikkel er imidlertid ikke alltid perfekt. Den kan inneholde feil i vokabular, syntaks eller grammatikk, mye likt en fremmedspråklig som forsøker å snakke språket ditt. Microsoft har ikke ansvar for unøyaktige opplysninger, feil eller skade forårsaket av feilaktig oversettelse av innholdet eller kundenes bruk av informasjonen. Microsoft oppdaterer jevnlig maskinoversettelsesprogramvaren og -verktøyene for å forbedre redigering av maskinoversatte tekster.
Den engelske versjonen av denne artikkelen er den følgende: 842242

Gi tilbakemelding

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com