A szolgáltatás elérhetetlenségét jelző hibaüzenet érkezik Windows Server 2003-alapú tartományvezérlőn tárolt IIS 6.0 weboldal böngészésekor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 842493 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Windows Server 2003-alapú tartományvezérlőn tárolt weboldal böngészésekor a rendszer az alábbi, 5-ös Active Server Pages (ASP) hibát jelző üzenet jeleníthet meg:
Nem használható a szolgáltatás.
Ezenkívül a rendszer eseménynaplója a következő figyelmeztetést rögzítheti:

Típus: Figyelmeztetés
Eseményforrás: W3SVC
Kategória: Nincs
Eseményazonosító: 1009
Dátum: Dátum
Időpont: Időpont
Felhasználó: -
Számítógép: Számítógépnév
Leírás:
Az alkalmazáskészletet ('Alkalmazáskészlet_neve') kiszolgáló egyik folyamat váratlanul leállt. Folyamatazonosító: '5288'. Kilépési kód: '0xffffffff'.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: <http://support.microsoft.com>.

Ezenkívül az alkalmazások eseménynaplója a következő hibát rögzítheti:

Esemény típusa: Üzenet
Eseményforrás: Active Server Pages
Kategória: Nincs
Eseményazonosító: 5
Dátum: Dátum
Időpont: Időpont
Felhasználó: -
Számítógép: Számítógépnév
Leírás:
Hiba: Nem sikerült inicializálni a sablon állandó gyorsítótárát az 'Alkalmazáskészlet_neve' alkalmazáskészlethez a következő hiba miatt: Az alkalmazáskészlethez nem sikerült létrehozni a lemezgyorsítótár alkönyvtárát. Az adatok további hibakódokat is tartalmazhatnak.

További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: <http://support.microsoft.com>.

A fájltevékenység Filemon segédprogrammal történő megfigyelése során az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenik meg:
3521 Időpont w3wp.exe:3168 CREATE C:\WINDOWS\system32\inetsrv\ASP Compiled Templates\PID3168.TMP ACCESS DENIED NT AUTHORITY\NETWORK SERVICE

Oka

Ez a probléma akkor jelentkezhet, ha a Microsoft Internet Information Services (IIS) 6.0 szolgáltatást futtató számítógép egyben tartományvezérlő is. Ekkor az alkalmazáskészlet az NT Authority\Hálózati szolgáltatás fiókot használja, és a fiók esetleg nem rendelkezik hozzáférési engedéllyel a kívánt mappákhoz.

A megoldás


A hiba elhárításához állítsa be manuálisan a mappák engedélyezését először az IIS_WPG csoport részére, majd utána az NT Authority/Hálózati szolgáltatás fiók részére.Ha azt szeretné, hogy a probléma megoldása automatikusan történjen, lépjen tovább az Automatikus javítás című részre. A probléma saját kezű javításáról a Kézi javítás című szakaszban tájékozódhat.

Automatikus javításA probléma automatikus javításához kattintson A probléma javítása hivatkozásra vagy a fölötte látható gombra. Ezután kattintson a Futtatás gombra a Fájl letöltése párbeszédpanelen, és kövesse az automatikus javítási varázsló lépéseit.


A probléma javítása
Microsoft Fix it 50520

Megjegyzések
 • Előfordulhat, hogy a varázsló csak angol nyelven érhető el. Az automatikus javítás ugyanakkor a Windows többi nyelvi változatával is működik.
 • Ha a jelen cikket nem azon a számítógépen tekinti meg, amelyen a problémát tapasztalja, mentse az automatikus javítást egy USB-meghajtóra vagy CD lemezre, és azon a számítógépen futtassa, amelyen a hiba jelentkezik.

Ezt követően ugorjon a Megoldódott a probléma? című szakaszra.Kézi javítás


A mappákon az IIS_WPG csoport engedélyeit az alábbi lépések végrehajtásával lehet beállítani:
 1. Indítsa el a Windows Intézőt, és nyissa meg a
  %systemroot%\Help\iisHelp
  mappát.
 2. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal a Common mappára, majd kattintson a Megosztás és biztonság parancsra.
 3. Kattintson a Biztonság fülre, majd a Hozzáadás gombra, írja be az IIS_WPG szöveget, és kattintson az OK gombra.
 4. Jelölje ki az IIS_WPG elemet, ezután az Engedélyezés oszlopban jelölje be az alábbi jelölőnégyzeteket, majd kattintson az OK gombra.
  • Olvasás és végrehajtás
  • Mappa tartalmának listázása
  • Olvasás
 5. Nyissa meg a következő mappát:
  %systemroot%\system32\inetsrv
 6. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az ASP Compiled Templates mappára, majd kattintson a Megosztás és biztonság parancsra.
 7. A Biztonság lapon kattintson az IIS_WPG csoportra, majd jelölje be az Engedélyezés oszlopban található Teljes hozzáférés jelölőnégyzetet. Kattintson az OK gombra.
 8. Nyissa meg a következő mappát:
  %systemroot%
 9. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az IIS Temporary Compressed mappára, majd kattintson a Megosztás és biztonság parancsra.
 10. A Biztonság lapon kattintson az IIS_WPG csoportra, majd jelölje be az Engedélyezés oszlopban található Teljes hozzáférés jelölőnégyzetet. Kattintson az OK gombra.
A mappákon az NT Authority/Hálózati szolgáltatás fiók engedélyeit az alábbi lépések végrehajtásával lehet beállítani:
 1. Indítsa el a Windows Intézőt, és nyissa meg a
  %systemroot%\Help\iisHelp
  mappát.
 2. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal a Common mappára, majd kattintson a Megosztás és biztonság parancsra.
 3. Kattintson a Biztonság fülre, majd a Hozzáadás gombra, írja be a HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS szöveget, és kattintson az OK gombra.
 4. Jelölje ki a HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS elemet, ezután az Engedélyezés oszlopban jelölje be az alábbi jelölőnégyzeteket, majd kattintson az OK gombra.
  • Olvasás és végrehajtás
  • Mappa tartalmának listázása
  • Olvasás
 5. Nyissa meg a következő mappát:
  %systemroot%\system32\inetsrv
 6. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az ASP Compiled Templates mappára, majd kattintson a Megosztás és biztonság parancsra.
 7. Kattintson a Biztonság fülre, majd a Hozzáadás gombra, írja be a HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS szöveget, és kattintson az OK gombra.
 8. Jelölje ki a HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS elemet, ezután az Engedélyezés oszlopban jelölje be a Teljes hozzáférés jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
 9. Nyissa meg a következő mappát:
  %systemroot%
 10. A jobb oldali ablaktáblában kattintson a jobb gombbal az IIS Temporary Compressed mappára, majd kattintson a Megosztás és biztonság parancsra.
 11. Kattintson a Biztonság fülre, majd a Hozzáadás gombra, írja be a HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS szöveget, és kattintson az OK gombra.
 12. Jelölje ki a HÁLÓZATI SZOLGÁLTATÁS elemet, ezután az Engedélyezés oszlopban jelölje be a Teljes hozzáférés jelölőnégyzetet, majd kattintson az OK gombra.
A fenti lépések végrehajtása után indítsa újra az IIS Admin szolgáltatást a Szolgáltatások vagy a Számítógép-kezelés beépülő modulból.

Kerülő megoldás

A hiba átmenetileg megkerülhető, ha újraindítja az IIS Admin szolgáltatást a Szolgáltatások vagy a Számítógép-kezelés beépülő modulból.

Állapot

A Microsoft megerősítette, hogy a cikkben tárgyalt jelenség az érintett termékek hibájára vezethető vissza.

További információ

Egy hasonló, de más eredetű problémáról a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
332097 A DCPROMO nem őrzi meg bizonyos IIS-mappák engedélyeit

Megoldódott a probléma?

 • Ellenőrizze, hogy megoldódott-e a probléma. Ha igen, nincs más teendője. Ha a probléma nem szűnt meg, lépjen kapcsolatba a támogatási szolgálattal.
 • Örömmel várjuk visszajelzését. Ha az itt ismertetett megoldással kapcsolatban visszajelzést küldene, illetve problémát szeretne bejelenteni, szóljon hozzá az automatikus javítással foglalkozó bloghoz, vagy küldjön egy e-mailt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 842493 - Utolsó ellenőrzés: 2011. szeptember 22. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
Kulcsszavak: 
kberrmsg kbprb kbfixme kbmsifixme KB842493
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com