A Windows XP Service Pack 2 alapú számítógépek blokkolják a képeket az Outlook Express programban megnyitott e-mail üzenetekben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Fontos: A cikkben szereplő információk segítségével alacsonyabb szintű biztonsági beállításokat állíthat be, illetve kikapcsolhatja a biztonsági szolgáltatásokat. Ezen változtatások bizonyos sajátos problémák megoldásakor válhatnak szükségessé. A változtatások végrehajtása előtt javasolt annak felmérése, milyen kockázatokkal jár e megoldás alkalmazása az Ön egyedi számítógépes környezetében. Amennyiben alkalmazza ezt a megoldást, tegyen meg minden szükséges lépést a számítógép védelmének érdekében.

Tartalomjegyzék

Show all imageAz összes megjelenítéseHide all imageAz összes elrejtése

A jelenség

Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) alapú számítógépen, e-mail üzenet Microsoft Outlook Express programban történő megnyitásakor blokkoltak a levél azon területei, amelyeknek képeket kellene tartalmazniuk. Ezeken a területeken egy piros X jelenik meg helyőrzőként. Mindezen túl az e-mail üzenet tartalmát megjelenítő ablak fölött az alábbi üzenet jelenik meg:
A program blokkolt néhány képet, nehogy a feladó azonosíthassa a számítógépet. Ide kattintva letöltheti a képeket.

Oka

Ezt a jelenséget az új „Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben” biztonsági beállítás okozza. Ez a beállítás a Windows XP SP2 szervizcsomag telepítése után az Outlook Express programban alapértelmezés szerint be van kapcsolva.

Kerülő megoldás

A probléma megoldásához kapcsolja ki a „Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben” beállítást. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket.

Figyelmeztetés: A „Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben” beállítás olyan biztonsági szolgáltatás, amely azért került a Windows XP SP2 szervizcsomagba, hogy védelmet nyújtson a levélszemét (kéretlen reklámlevelek, spam) ellen. A beállítás kikapcsolása nem javasolt.
  1. Mutasson a Start menü Programok pontjára, és kattintson az Outlook Express parancsra.
  2. Kattintson az Eszközök menü Beállítások parancsára, majd a Biztonság fülre.
  3. Törölje a jelet a Képek és más külső tartalmak blokkolása HTML formátumú e-mail üzenetekben jelölőnégyzetből.
  4. Kattintson az Alkalmaz , majd az OK gombra.

Hivatkozások

A Microsoft Office Outlook 2003 programnak a külső HTML tartalom blokkolásával kapcsolatosan további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
831608 Az Automatikus képletöltés beállításai funkció használata az Outlook 2003 program külső HTML tartalom blokkolásának meghatározására (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

További információ:

Alapértelmezés szerint az Outlook Express blokkol minden külső webhelyről hivatkozott HTML-tartalmat. Sok kéretlen reklámlevél feladója foglal képre vonatkozó URL-címet az e-mail üzenetébe. A kép URL-címe értesíti a feladó webkiszolgálóját, ha Ön megnyitja vagy előnézetben megtekinti az üzenetet. Az ilyen típusú URL-képcímek adatgyűjtő jelekként is ismertek. Az alábbi egy példa adatgyűjtő jelre:
<img src=http:// kiszolgáló /cgi-bin/program?e= az Ön e-mail címe >
Amennyiben megnyit vagy előnézetben megtekint egy e-mail üzenetet, amely ilyen típusú hivatkozást tartalmaz, a számítógépe további levélszemét célpontjává válhat.

Az ilyen típusú adatgyűjtő jelek, azaz hirdetésre, külső URL-címekre vonatkozó hivatkozásokat tartalmazó HTML-üzenet előfordulásakor az Outlook Express HTML-nézegetője nem jeleníti meg automatikusan a külső tartalmat. Ehelyett az e-mail üzenet megnyitásakor a levél azon területein, amelyek jellemzően beágyazott képeket tartalmaznának, piros X helyőrzőt jelenít meg.

Egy adott e-mail üzenethez tartozó külső tartalom letöltéséhez, a blokkolt képek megtekintéséhez kattintson az alábbi szövegbe ágyazott hivatkozásra, nem sokkal az e-mail üzenet tartalmat megjelenítő ablaka fölött:
A program blokkolt néhány képet, nehogy a feladó azonosíthassa a számítógépet. Ide kattintva letöltheti a képeket.

További információ a cikkről

Cikk azonosítója: 843018
Utoljára ellenőrizve: 2006. május 24.
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2), Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2), Microsoft Outlook Express 6.0
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.
Szeretne visszajelzést adni a cikkel kapcsolatban?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.