Artikkelin tunnus: 870702
Tärkeää Tässä artikkelissa on tietoja, joiden avulla voit pienentää suojausasetuksia tai poistaa tietokoneen suojausominaisuudet käytöstä. Näiden muutosten avulla voit kiertää tietyn ongelman. Ennen kuin teet nämä muutokset, sinun kannattaa arvioida riskit, joita tämän kiertotavan käyttäminen ympäristössäsi aiheuttaa. Jos päätät käyttää tätä kiertotapaa, suojaa järjestelmäsi suorittamalla sen mukaiset lisätoimet.
Laajenna kaikki | Kutista kaikki

Tällä sivulla

ESITTELY

Langattomien verkkojen Windows XP:ssä käyttämisen vianmääritys edellyttää tietojen keräämistä, ohjainten tarkistamista, yhteensopivan laitteiston tarkistamista ja langattoman verkon asetusten määrittämistä.

Kerättävät tiedot

Ennen kuin aloitat vianmäärityksen, varmista, että olet vastannut seuraaviin kysymyksiin:
 • Mikä on ongelman oire? Jos kyseessä on virhesanoma, paina koko virhesanoma mieleen.
 • Mikä langattoman verkon verkkokortti on käytössä? Paina sen valmistaja ja mallinumero mieleen.
 • Mikä on kortin ohjaimen versio? Tarkastele Laitehallintaa tai valitse langattoman yhteyden Ominaisuudet-valintaikkunassa Määritä.
 • Mikä käyttöpiste on käytössä? Paina sen valmistaja ja mallinumero mieleen.
 • Onko langattoman verkon asetukset määritetty Windowsin vai jonkin kolmannen osapuolen ohjelman avulla? Jos ne on määritetty kolmannen osapuolen ohjelmalla, mikä ohjelma ja versionumero on kyseessä?
 • Onko Wireless Zero Configuration Service -palvelu käytössä? Seuraavalla tavalla voit määrittää, onko Wireless Zero Configuration Service -palvelu käytössä:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Kaikki ohjelmat, valitse Apuohjelmat ja valitse sitten Komentorivi.
  2. Kirjoita sc query wzcsvc ja paina sitten ENTER-näppäintä.
  3. Jos Windows Zero Configuration Service -palvelu on käynnissä, näyttöön tulee teksti "STATE : # RUNNING".
 • Jos ongelma liittyy käyttöliittymään, kaappaa kuva näytöstä, jos se on mahdollista. Voit tehdä tämän painamalla ALT+PRINT SCRN.

Enemmän tietoa

Perusvianmääritys

Voit suorittaa langattomien verkkoyhteyksien vianmäärityksen Windows XP:ssä seuraavasti:
 1. Tarkista Windows Catalog osoitteessa http://www.windowsmarketplace.com ja selvitä, onko langattoman verkon verkkokortillesi saatavana Windows XP -yhteensopivaa ohjainta.
  • Jos yhteensopiva ohjain on olemassa, asenna päivitetty ohjain ennen muiden vianmääritystoimien suorittamista.
  • Jos yhteensopivaa ohjainta ei ole, saatat pystyä käyttämään verkkokorttia, mutta sen määrityksiä ja toimintaa on mahdollisesti rajoitettu.
 2. Selvitä, tunnistaako käyttämäsi ohjain Windows XP:n Wireless Zero Configuration Service -palvelun. Voit tehdä tämän seuraavasti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Verkko- ja Internet-yhteydet.
  2. Valitse Verkkoyhteydet, napsauta Langaton verkkoyhteys -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.
  3. Tarkastele käytettäviä vaihtoehtoja:
   • Jos Verkkoyhteydet-kansiossa ei ole Langaton verkkoyhteys -kuvaketta tai jos et pysty tarkastelemaan ominaisuuksia, ongelma liittyy langattoman verkon verkkokortin ohjaimeen. Voit suorittaa tämän ongelman vianmäärityksen Ohjaimen asennusongelmat -osan ohjeiden avulla.
   • Jos pystyt tarkastelemaan Langaton verkkoyhteys -kuvakkeen ominaisuuksia, mutta Langattomat verkot -välilehteä ei näy, jatka vianmääritystä Ohjaimet, jotka eivät tue Wireless Zero Configuration Service -palvelua -osan ohjeiden avulla.
   • Jos pystyt tarkastelemaan ominaisuuksia ja pystyt käyttämään Langattomat verkot -välilehteä, jatka vianmääritystä Ohjaimet, jotka tukevat Wireless Zero Configuration Service -palvelua -osan ohjeiden avulla.
   • Jos Langaton verkkoyhteys -kuvakkeen ominaisuuksissa ei ole Todennus-välilehteä, varmista, että Wireless Zero Configuration Service -palvelu on käytössä.

Ohjaimen asennusongelmat

Jos Verkkoyhteydet-kansiossa ei ole Langaton verkkoyhteys -kuvaketta tai jos et pysty tarkastelemaan kuvakkeen ominaisuuksia, ongelma saattaa liittyä ohjaimen asennukseen. Voit suorittaa tämän ongelman vianmäärityksen varmistamalla, että käytössäsi on laitteen valmistajan uusin saatavana oleva ohjain, ja selvittämällä ongelman syyn seuraavien ohjeiden avulla:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, napsauta Oma tietokone -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Hallitse.
 2. Valitse Laitehallinta ja etsi sitten langattoman verkon verkkokortti kaksoisnapsauttamalla Muut laitteet -kuvaketta. Jos verkkokortti on Muut laitteet -kansiossa, ohjainta ei ole asennettu. Voit korjata tämän ongelman hankkimalla ohjaimen laitteen valmistajalta ja asentamalla sen.
 3. Jos verkkokorttia ei ole Muut laitteet -kansiossa, tarkastele Verkkosovittimet-kansiota.
 4. Kun löydät langattoman verkon verkkokortin, paina sen valmistajan nimi ja malli mieleen.
 5. Napsauta langattoman verkon verkkokortin kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet. Tarkista, että Laitteen tila -kohdassa on teksti Laite toimii oikein.
 6. Jos Verkkoyhteydet-kansiossa ei ole langattoman verkon verkkokorttia, ongelma liittyy laitteeseen tai sen ohjainta ei välttämättä ole asennettu. Tässä tapauksessa Laitteen tila -kohdassa näkyy virhe.

  Voit etsiä tämän Microsoft Knowledge Base -tietokannasta tietoja tästä virhekoodista ja käyttää niitä tämän ongelman vianmääritykseen. Voit etsiä tietoja Knowledge Base -tietokannasta seuraavassa Microsoftin Web-sivustossa:
  http://support.microsoft.com/gp/gsssearchhelp

Ohjaimet, jotka eivät tue Wireless Zero Configuration Service -palvelua

Jos pystyt tarkastelemaan Langaton verkkoyhteys -kuvakkeen ominaisuuksia, mutta Langattomat verkot -välilehteä ei näy, verkkokortti ei tue Wireless Zero Configuration Service -palvelua täysin tai Wireless Zero Configuration Service -palvelua ei ole käynnistetty. Saatat pystyä määrittämään Windows XP:n käyttämään yhteyttä, mutta määritysvaihtoehdot saattavat vaihdella käytettävän verkkokortin ja ohjaimen mukaan. Voit korjata ongelman yrittämällä muodostaa toimivan yhteyden seuraavien ohjeiden mukaisesti.

HuomautusJos et pysty muodostamaan toimivaa yhteyttä, kysy laitteen valmistajalta ohjeita kortin määrittämiseksi Windows XP:tä varten.
 1. Tarkista, että Wireless Zero Configuration Service -palvelu on käynnissä. Voit tehdä tämän seuraavasti:
  1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Kaikki ohjelmat, valitse Apuohjelmat ja valitse sitten Komentorivi.
  2. Kirjoita sc query wzcsvc ja paina sitten ENTER-näppäintä.
  3. Jos Windows Zero Configuration Service -palvelu on käynnissä, näyttöön tulee teksti "STATE : # RUNNING".
 2. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Verkkoyhteydet.
 3. Napsauta Langaton verkkoyhteys -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.
 4. Valitse Määritä ja valitse sitten Lisäasetukset-välilehti.
 5. Määritä langattoman verkon asetukset käytettävissä olevien vaihtoehtojen avulla. Käytettävissä olevat vaihtoehdot ja niiden nimet saattavat olla erilaiset ohjaimen valmistajan mukaan. Seuraavassa luettelossa kuvataan Ominaisuus-kohdan perusmääritysvaihtoehdot:
  • Service Set Identifier (SSID): Tämän asetuksen on vastattava langattoman verkon käyttöpisteen tai reitittimen määritystä. Jos käyttöpistettä ei ole, tämä arvo on sama kaikille langattoman verkkosi tietokoneille.
  • Wireless Equivalent Protocol (WEP) tai Salaus

   Varoitus Seuraavan vaiheen suorittaminen saattaa tehdä tietokoneestasi tai verkostasi entistä haavoittuvamman pahantahtoisten käyttäjien tai haitallisiksi suunniteltujen ohjelmien, kuten virusten, hyökkäyksille. Microsoft ei suosittele tätä, mutta näiden tietojen avulla voit tehdä tämän harkintasi mukaan. Tee nämä toimet omalla vastuulla.

   Poista WEP käytöstä testausta varten sekä käyttöpisteessä että näissä ominaisuuksissa.

   Huomautus WEP on suunniteltu suojamaan tietokonetta pahantahtoisten käyttäjien tai haitallisiksi suunniteltujen ohjelmien, kuten virusten, sellaisia hyökkäyksiä vastaan, jotka käyttävät tuntematonta saapuvaa verkkoliikennettä. Jos päätät tehdä nämä toimet, suojaa järjestelmäsi suorittamalla tilanteen mukaiset lisätoimet. Ota WEP uudelleen käyttöön heti, kun olet suorittanut verkkoyhteyksien vianmäärityksen.
  • Tila tai Verkon tyyppi: Jos käyttöpiste on olemassa, määritä täksi asetukseksi Infrastruktuuri. Jos käyttöpistettä ei ole ja yhdistät tietokoneesi toiseen tietokoneeseen, määritä täksi asetukseksi Ad-Hoc.
  • Datataajuus: Määritä täksi asetukseksi Automaattinen tai 11 Mbps.
  • Virransäästö: Määritä vianmääritystä varten Virransäästö-asetukseksi Ei käytössä tai Poistettu käytöstä. Kun yhteys toimii oikein, voit muuttaa tätä asetusta.
 6. Kun olet määrittänyt nämä asetukset, tallenna tekemäsi muutokset valitsemalla OK.
 7. Kokeile, toimiiko yhteys. Jos yhteyden kuvakkeen päällä on punainen X-kirjain Verkkoyhteydet-kansiossa tai jos et pysty muodostamaan yhteyttä, jatka vianmääritystä.
 8. Napsauta Käynnistä-painiketta, napsauta Oma tietokone -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Hallitse.
 9. Kaksoisnapsauta Tietokoneen hallinta -osassa Palvelut ja sovellukset -kuvaketta ja valitse sitten Palvelut.
 10. Napsauta Wireless Zero Configuration -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Ominaisuudet.
 11. Valitse Käynnistystapa-ruudussa Ei käytössä ja valitse sitten OK.
 12. Sulje Tietokoneen hallinta ja käynnistä tietokone uudelleen.
Tämän määrityksen avulla voit muodostaa yhteyden langattomaan verkkoon, jos toinen verkon määritys on oikea. Jos Langaton verkkoyhteys -kuvake näkyy ilmoitusalueella toimivana yhteytenä, langaton yhteys toimii. Korjaa muut mahdolliset ongelmat normaalien TCP/IP-verkon vianmääritystekniikoiden avulla.

Saat lisätietoja TCP/IP-yhteyksien vianmäärityksestä napsauttamalla seuraavaa artikkelin numeroa, jolloin pääset lukemaan artikkelin Microsoft Knowledge Base -tietokannassa:
314067 Windows XP:n TCP/IP-yhteyksien vianmääritys (tämä artikkeli saattaa olla englanninkielinen)

Ohjaimet, jotka tukevat Wireless Zero Configuration Service -palvelua

Jos langattoman verkkoyhteyden ominaisuuksien Langattomat verkot -välilehti on käytettävissä, ohjain tunnistaa Windows XP:n langattomien verkkojen Zero Configuration -tuen. Voit määrittää Windows XP:n langatonta verkkoasi varten seuraavasti:
 1. Napsauta Käynnistä-painiketta, valitse Ohjauspaneeli ja valitse sitten Verkkoyhteydet.
 2. Napsauta Langaton verkkoyhteys -kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse sitten Näytä vapaat langattomat verkot.
 3. Valitse verkko, johon haluat muodostaa yhteyden, ja valitse sitten Yhdistä. Määritä verkko noudattamalla ohjatun toiminnon ohjeita. Jos verkkoasi ei ole luettelossa, tarkista, että käyttöpisteessä on virta ja että sen asetukset on määritetty. Siirrä tietokone ja käyttöpiste lähemmäs toisiaan, ja kokeile sitten uudelleen.
 4. Jos verkkoasi ei edelleen näy käytettävänä verkkona, avaa langattoman verkkoyhteyden ominaisuudet valitsemalla Lisäasetukset.
 5. Määritä verkon asetukset manuaalisesti valitsemalla Langattomat verkot -välilehdessä Lisää. Kun tallennat nämä asetukset, voit käyttää niitä automaattisesti, kun verkko on käytettävissä. Käytettäviä asetuksia ovat esimerkiksi seuraavat:
  • Verkkonimi (SSID): Verkkonimi (SSID) -asetus vastaa yleensä langattoman verkon käyttöpisteen tai reitittimen määritystä. Jos käyttöpistettä ei ole, tämän arvon on oltava sama kaikille langattoman verkkosi tietokoneille.
  • Verkkotodennus ja Tiedon salaus: Näitä asetuksia ovat Avoin, Jaettu, WPA ja WPA-PSK. Jos käytettävä asetus on WPA, muita määrityksiä ei tarvita. Jos käytettävä asetus on WPA-PSK, tarvitaan 8 - 63 merkkiä pitkä salasana.
   Jos käytettävä asetus on Avoin tai Jaettu, voit joko kirjoittaa avaimen tai määrittää, että avain luodaan automaattisesti. WEP-todennusta käyttävissä kotiverkoissa avain kirjoitetaan yleensä manuaalisesti. Voit myös valita, että suojausta ei käytetä, määrittämällä Tiedon salaus -asetukseksi Ei käytössä. Microsoft ei kuitenkaan suosittele tämän tekemistä vianmääritystarkoitusta lukuun ottamatta.

   Varoitus Tämän vaiheen suorittaminen saattaa tehdä tietokoneestasi tai verkostasi entistä haavoittuvamman pahantahtoisten käyttäjien tai haitallisiksi suunniteltujen ohjelmien, kuten virusten, hyökkäyksille. Microsoft ei suosittele tätä, mutta näiden tietojen avulla voit tehdä tämän harkintasi mukaan. Voit tehdä tämän omalla vastuulla.

   Jos sinun on poistettava suojaus käytöstä vianmääritystä varten, poista WEP käytöstä sekä tietokoneessa että käyttöpisteessä. Poista WEP käytöstä testausta varten sekä käyttöpisteessä että näissä ominaisuuksissa.

   Huomautus WEP on suunniteltu suojamaan tietokonetta pahantahtoisten käyttäjien tai haitallisiksi suunniteltujen ohjelmien, kuten virusten, sellaisia hyökkäyksiä vastaan, jotka käyttävät tuntematonta saapuvaa verkkoliikennettä. Jos päätät tehdä nämä toimet, suojaa järjestelmäsi suorittamalla tilanteen mukaiset lisätoimet. Ota WEP uudelleen käyttöön heti, kun olet suorittanut verkkoyhteyksien vianmäärityksen.
  • Avainindeksi: Tämä on valinnainen asetus, joka määrittää, missä neljästä sijainnista avain on tallennettu. Arvot ovat 0, 1, 2 ja 3.
  • Avain saadaan automaattisesti: Tämän valintaruudun valitseminen ilmaisee, että avain saadaan verkosta tai se on tallennettu verkkokorttiin. Ota tämä käyttöön vain, kun verkonvalvoja tai verkkokortin ohjeet määrittävät, että se on otettava käyttöön.
  • Tämä on tietokoneiden välinen verkko - langattomia kytkentäkohtia ei käytetä: Tämän valintaruudun avulla määritetään tietokoneiden välinen verkko, jossa käyttöpisteitä eli kytkentäkohtia ei ole. Jos tätä asetusta ei voi käyttää, valitse Langattomat verkot -välilehdessä Lisäasetukset. Lisäasetukset-valintaikkunassa voit ottaa tietokoneiden välisen verkon käyttöön valitsemalla Vain käyttöpisteverkot (rakenteelliset).
 6. Kun olet tallentanut tämän määrityksen, toista tämä vaihe muissa verkkosi tietokoneissa.
 7. Kun olet määrittänyt muiden tietokoneiden asetukset, Ensisijaiset verkot -luettelossa näkyy verkkonimi (SSID). Jos näytössä on sininen ympyrä, verkko on löydetty. Jos näytössä on punainen X-kirjain, verkon asemien välisessä radiosignaalissa saattaa olla ongelmia tai määritykset saattavat olla virheelliset. Varmista, että verkkosi asetukset ovat oikeat, ja siirrä tietokone lähemmäs käyttöpistettä, reititintä tai toista langattoman verkon tietokonetta.

  Kun olet suorittanut määrityksen, langaton verkko on määritetty oikein.

  Jos ongelmia ilmenee muodostaessasi yhteyttä verkkoon, kaksoisnapsauta Verkkoyhteydet-kansion Langaton verkkoyhteys -kuvaketta, jolloin Yhteyden tila -valintaikkuna tulee näyttöön. Yhteyden tila -valintaikkunassa on signaalin voimakkuuden mittari, jonka avulla voit tarkistaa tietokoneiden välisen signaalin voimakkuuden.

Voimakas signaali

Jos yhteyden muodostamisessa on edelleen ongelmia, mutta signaalin voimakkuus on hyvä, jokin toinen verkkomäärityksen ongelma saattaa estää tietoliikenteen. Voit korjata tämän ongelman käyttämällä normaaleita TCP/IP-verkon vianmääritystekniikoita.

Heikko signaali

Jos yhteyden muodostamisessa on edelleen ongelmia, eikä signaali ole hyvä tai sitä ei ole lainkaan, kokeile Ohjaimet, jotka eivät tue Wireless Zero Configuration Service -palvelua -osan ohjeiden suorittamista. Jos kyseisessä osassa kuvattujen toimien suorittaminen ei korjaa ongelmaa, ota yhteyttä laitteen valmistajaan ja selvitä, toimivatko langattoman verkon verkkokortit ja käyttöpiste oikein.

Ominaisuudet

Artikkelin tunnus: 870702 - Viimeisin tarkistus: 10. kesäkuuta 2013 - Versio: 3.1
Hakusanat: 
kbscreenshot kbgraphxlink kbwizard kbwireless kbsettings kbperformance kbconfig kbconnectivity kbbroadband kbfirewall kberrmsg kbenv kbinfo kbnetwork kbtshoot KB870702

Anna palautetta

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com