Foutbericht bij het uitvoeren van de wizard Draadloos netwerk instellen nadat u een update hebt uitgevoerd naar Windows XP Service Pack 2, Service Pack 3 of Windows XP Tablet PC Edition 2005

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
In de wizard Draadloos netwerk instellen en de functie Beschikbare draadloze netwerken weergeven wordt gebruikgemaakt van de service Wireless Zero Configuration om functionaliteit te verlenen aan Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2), Service Pack 3 (SP3) en Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005. Als de service Wireless Zero Configuration niet beschikbaar is, wordt een foutbericht weergegeven waarmee u naar dit artikel wordt geleid.

Referenties

Voor meer informatie klikt u op de volgende artikelnummers in de Microsoft Knowledge Base:
815485 Overzicht van de WPA (Wi-Fi Protected Access)-beveiligingsupdate in Windows XP
313242 Problemen met draadloze netwerkverbindingen oplossen in Windows XP

Voor meer informatie

Er zijn verschillende redenen voor dit probleem. Sommige computer- en hardwarefabrikanten leveren hun eigen configuratiesoftware ter vervanging van de service Wireless Zero Configuration in Windows. In dat geval moet de meegeleverde software van de fabrikant worden gebruikt voor de configuratie van het draadloze netwerk. Raadpleeg de documentatie die bij de computer of bij de draadloze netwerkkaart is geleverd wanneer u de wizard Draadloos netwerk instellen of de functie Beschikbare draadloze netwerken weergeven wilt gebruiken voor de configuratie van het draadloze apparaat. U kunt deze documentatie gebruiken om te bepalen of het mogelijk is de service Wireless Zero Configuration te gebruiken voor de configuratie van het draadloze netwerk. Soms kan de Windows-functionaliteit niet worden gebruikt.

Als u automatisch wilt proberen Wireless Zero Configuration opnieuw te configureren voor alle draadloze profielen, gaat u naar de sectie Het probleem voor mij oplossen. Als u liever zelf probeert Wireless Zero Configuration opnieuw te configureren, gaat u naar de sectie Dit probleem zelf oplossen.

Het probleem voor mij oplossen

Als u Wireless Zero Configuration automatisch opnieuw wilt configureren voor alle draadloze profielen, klikt u op de koppeling Dit probleem oplossen. Klik in het dialoogvenster Bestand downloaden op Uitvoeren en volg de stappen in de wizard.


Dit probleem oplossen
Microsoft Fix it 50469


Opmerking Deze wizard is mogelijk alleen beschikbaar in het Engels. De automatische correctie werkt echter ook voor andere taalversies van Windows.

Opmerking Als u niet op de computer werkt waarop het probleem optreedt, kunt u de automatische correctie opslaan op een flashstation of een cd, zodat u de correctie kunt uitvoeren op de computer waarop er sprake is van het probleem.


Dit probleem zelf oplossen

Voer de volgende stappen uit als de computer of draadloze netwerkadapter is geleverd zonder de eigen specifieke software voor draadloze netwerken:
  1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ ncpa.cpl en klik op OK.
  2. Klik op Netwerkverbindingen.
  3. Selecteer de draadloze verbinding in Netwerkverbindingen en klik op Instellingen van deze verbinding wijzigen.
  4. Schakel op het tabblad Draadloze netwerken het selectievakje Draadloos netwerk automatisch configureren in.
Als u de service Wireless Zero Configuration wilt starten, gaat u als volgt te werk:
  1. Klik op Start, klik op Uitvoeren, typ %SystemRoot%\system32\services.msc /s, en klik op OK.
  2. Dubbelklik op Wireless Zero Configuration.
  3. Klik in de lijst Opstarttype achtereenvolgens op Automatisch en op Toepassen.
  4. Klik in het gedeelte Status van service op Start en klik op OK.

Raadpleeg de sectie 'Verwijzingen' voor meer informatie over het oplossen van problemen als u een foutbericht krijgt bij het opstarten van de service.

Over dit artikel

Artikel ID: 871122
Laatste beoordeling: maandag 10 juni 2013
De informatie in dit artikel is van toepassing op:: Microsoft Windows XP Service Pack 3, Microsoft Windows XP Service Pack 2, Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
Wilt u feedback geven over dit artikel?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.