Internet Explorer blokkeert ins-bestand downloaden en u geen verbinding met Internet

Vertaalde artikelen Vertaalde artikelen
Artikel ID: 873172
Alles uitklappen | Alles samenvouwen

Symptomen

Wanneer u zich aanmeldt voor iets op het Internet of wanneer u verbinding maakt met uw lokale Internet-provider (ISP), kunt u gaan downloaden van een bestand in Internet Naming service (ins). Wanneer het bestand downloaden wordt gestart, wordt deBestand downloaden-Beveiligingswaarschuwingdialoogvenster met het volgende bericht:
Wilt u dit bestand opent of opslaat?
Het bericht ook u ontvangt weergegeven informatie die vergelijkbaar is met de volgende informatie:
Naam:Bestandsnaamins
Type: Internet communicatie-instellingen
Van:Your_Network_Internet_Protocol_Address
Klik opOpen,Opslaan, ofAnnuleren. Als u opOpenInternet Explorer Microsoft gevraagd het opslaan of annuleren van het ins-bestand downloaden. Ongeacht welke keuze u kan Internet-verbinding niet worden uitgevoerd.

OpmerkingDeze symptomen optreden niet op een computer waarop Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) niet is.

Oorzaak

Dit probleem treedt op omdat Microsoft Internet Explorer ins-bestanden als onveilig beschouwd. Om uw computer beter te beschermen, kunt Internet Explorer u ins-bestanden rechtstreeks worden geopend.

Workaround

Dit probleem wilt omzeilen, contact op met uw Internet-provider voor informatie over aanmelden of welke instellingen voor Internet-verbinding gebruiken om aan te melden.

Status

Dit gedrag is inherent.

Meer informatie

Voor meer informatie over Internet Explorer en onveilige bestanden klikt u op het volgende artikelnummer in de Microsoft Knowledge Base:
291369Informatie over de lijst met onveilige bestanden in Internet Explorer 6

Eigenschappen

Artikel ID: 873172 - Laatste beoordeling: donderdag 17 maart 2011 - Wijziging: 2.0
Trefwoorden: 
kbtshoot kbprb kbmt KB873172 KbMtnl
Automatisch vertaald artikel
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.
De Engelstalige versie van dit artikel is de volgende:873172

Geef ons feedback

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com