Felmeddelandet "Dataexekveringsskydd" visas i Windows XP Service Pack 2 eller Windows XP Tablet PC Edition 2005

Artikelöversättning Artikelöversättning

I denna artikel

Show all imageVisa allaHide all imageDölj alla

Symptom

När du kör ett program i Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) eller Windows XP Tablet PC Edition 2005, kan det hända att följande felmeddelande visas:

Dataexekveringsskydd ? Microsoft Windows
Windows har stängt det här programmet för att skydda din dator.
Namn: programnamn
Utgivare: programutgivare

Dataexekveringsskydd hjälper till att skydda mot skada från virus och andra hot. Vissa program kanske inte fungerar korrekt när den här funktionen är aktiverad. Kontakta utgivaren för den senaste versionen av det här programmet. Vad mer ska jag göra?


Om du klickar på Stäng meddelandet avslutas programmet och felrapportering för Windows ger dig möjlighet att skicka en felrapport.

Orsak

Det här inträffar eftersom funktionen Dataexekveringsskydd används av Microsoft Windows XP SP2 för att förhindra skador från virus och andra säkerhetshot.

Dataexekveringsskyddet används ensamt eller tillsammans med kompatibla mikroprocessorer för att markera vissa minnesplatser som "icke körbara". Om ett program försöker köra kod från en skyddad plats stängs programmet av dataexekveringsskydd och användaren meddelas, oavsett om koden är skadlig eller inte.

Lösning

Undvik det här problemet genom att kontakta programleverantören och kontrollera om det finns en uppdatering som gör att programmet fungerar som det ska med dataexekveringsskydd.

Workaround

Om datorn har konfigurerats att använda dataexekveringsskydd för alla program och tjänster, kommer felmeddelandet att innehålla knappen Ändra inställningar. Om det inte finns någon uppdatering av programmet, lägger du till ett undantag för programmet från felmeddelandet genom att följa de här stegen:
 1. När felmeddelandet som nämns i avsnittet "Symtom" visas klickar du på Ändra inställningar.
 2. Markera kryssrutan intill programmet och klicka på Verkställ.
 3. När du ombeds starta om datorn klickar du två gånger på OK och startar sedan om datorn.

Du kan också lägga till ett undantag för programmet med hjälp av Systemegenskaper på Kontrollpanelen. så här:
 1. Klicka på Start, Kör, skriv sysdm.cpl och klicka på OK.
 2. Klicka på fliken Avancerat, Prestanda och Inställningar.
 3. Klicka på fliken Dataexekveringsskydd i Prestandaalternativ och klicka sedan på Lägg till.
 4. Leta reda på programmet i dialogrutan Öppna och klicka sedan på det.
 5. Klicka på Öppna, Verkställ och OK. Klicka på OK när du uppmanas att starta om datorn.

Status

Detta är avsiktligt.

Referenser

Om du vill veta mer om funktionen Dataexekveringsskydd i Windows XP Service Pack 2 klickar du på artikelnumret nedan och läser artikeln i Microsoft Knowledge Base:
875352 Detaljerad beskrivning av Dataexekveringsskydd i Windows XP Service Pack 2

Mer information

Om datorn har konfigurerats att endast aktivera dataexekveringsskydd för viktiga Windows-program och tjänster, finns inte knappen Ändra inställningar i felmeddelandet.

Du kan visa konfigurationen av dataexekveringskyddet för din dator under System i Kontrollpanelen. så här:
 1. Klicka på Start, Kör, skriv sysdm.cpl och klicka på OK.
 2. Klicka på fliken Avancerat och sedan på Inställningar under Prestanda.
 3. Klicka på fliken Dataexekveringsskydd i dialogrutan Prestandaalternativ.
 4. Lägg märke till om Slå enbart på dataexekveringsskyddet för viktiga Windowsprogram och -tjänster eller Slå på dataexekveringsskyddet för alla program och tjänster utom de jag markerar: är markerade.
När datorn har konfigurerats att endast aktivera dataexekveringsskydd för viktiga Windows-program och tjänster, kan du inte lägga till undantag för program. Den här egenskapen har utformats för Windows XP SP2.

Om datorn har konfigurerats att endast aktivera dataexekveringsskydd för viktiga Windows-program och tjänster och felmeddelandet ändå visas, kan det bero på att ett program som utökar Windows-funktionerna är installerat. Det här programmet kan vara installerat på ett sådant sätt att det orsakar dataexekveringsskyddsproblem i viktiga Windows-program och tjänster.

Om det här problemet är nytt och inte har inträffat tidigare kan du förhindra felmeddelandet genom att ta bort program som du nyligen installerat.

Om den här artikeln

Artikel-id: 875351
Senaste recension: den 11 juli 2005
Informationen i denna artikel gäller:: Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2), Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2), Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2), Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
Vill du lämna feedback om den här artikeln?
 

Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.