Cikk azonosítója: 875364
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A lap tartalma

BEVEZETŐ

A Windows XP Automatikus frissítések szolgáltatásának bekapcsolásával biztossá tehető, hogy a számítógép megkapja a Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagot. Az Automatikus frissítések szolgáltatás bekapcsolásához keresse fel a Microsoft alábbi webhelyét:
http://www.microsoft.com/hun/athome/security/update/msupdate_keep_current.mspx
A Windows XP Service Pack 2 szervizcsomagot a Windows Update alábbi webhelyének segítségével is telepítheti:
http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
A Windows XP SP2 szervizcsomag hálózati telepítőcsomagja a Microsoft alábbi webhelyén érhető el:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=hu&FamilyID=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A
A hálózati telepítőprogram egy hálózaton keresztül több számítógépre telepíti a Windows XP SP2 szervizcsomagot. A telepítési csomag minden szükséges fájlt tartalmaz, így a Windows XP Home vagy a Windows XP Professional bármely példányát frissítheti a Windows XP SP2 rendszerre.

Mind az Automatikus frissítési szolgáltatás, mind a Windows Update webhely az internetes telepítést használó gyorstelepítést alkalmazza. Ez a telepítés sokkal kisebb, mint a hálózati telepítés, mert a gyorstelepítés minimalizálja a letöltendő adatmennyiséget. A gyorstelepítési szolgáltatás megvizsgálja a célrendszert, majd összeállítja a frissítendő fájlok listáját. A gyorstelepítési szolgáltatás nem tölt le felesleges fájlokat, így Microsoft Windows 95 áttelepítésieszköz-fájlokat, vagy kiszolgálóösszetevő-fájlokat Windows XP Professional alapú számítógépekhez.

Amennyiben az Automatikus frissítések vagy a Windows Update szolgáltatást használja, a rendszer előbb vagy utóbb felajánlja, hogy telepítse a Windows XP SP2 szervizcsomagot. Amikor a frissítési folyamat szükségesnek ítéli, a rendszer ekkor letölti a frissítéseket. A letöltés teljes mérete 70 megabájttól 260 megabájtig terjedhet. A letöltés befejezésekor elindul a telepítés.

További információ

Telepítés az internetről az Automatikus frissítések szolgáltatással

 1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be az wuaucpl.cpl parancsot, majd kattintson az OK gombra.
 2. Az Automatikus frissítések párbeszédpanelen kattintson az Automatikus (ajánlott) elemre, majd az OK gombra.

  Amikor a számítógép kapcsolódik az internethez, a rendszer automatikusan letölti és telepíti a Windows frissítéseit. Alapértelmezés szerint az automatikus frissítések ütemezett időpontja reggel 3 óra. Ha nem tervezi, hogy a számítógép ekkor bekapcsolva lesz, válasszon olyan frissítési időpontot, amely megfelelő. Az automatikus frissítések ütemezéséről a Microsoft Tudásbázis alábbi cikkében tájékozódhat:
  327838 Útmutató: Automatikus frissítések ütemezése Windows XP, Windows 2000 vagy Windows Server 2003 rendszerben
  A frissítések letöltése után az értesítési területen megjelenik egy buborék azt jelezve, hogy a rendszer frissítéseket töltött le és azok készen állnak a telepítésre.
 3. Kattintson a buborékra, majd az Expressz telepítés elemre, végül pedig a Tovább gombra.

  Az értesítési területen buborék tájékoztatja arról, hogy a rendszer telepíti a frissítéseket a háttérben, illetve arról, hogy a frissítések telepítése alatt a munka folytatható. A telepítés befejezésekor megjelenik az Automatikus frissítések ablak, az alábbi üzenettel:
  Sikeresen frissítette a számítógépet. A frissítések érvénybe lépéséhez újra kell indítani a számítógépet.
  Megjegyzés: Az Expressz telepítés lehetőségre kattintva elindul a Windows XP Service Pack 2 telepítési varázslója, és megjelenhet egy, az alábbihoz hasonló üzenet:
  Üdvözli a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója! Mielőtt telepíti a frissítést, az alábbiak elvégzését javasoljuk:

  1. Készítsen biztonsági másolatot a rendszerről.
  2. Zárja be az összes megnyitott programot.

  Elképzelhető, hogy a telepítés befejezéséhez újra kell indítania a Windows rendszert a varázsló befejezése után. A folytatáshoz kattintson a Tovább gombra.
  Ezenfelül a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója megjeleníti a licencszerződést tartalmazó Licencszerződés párbeszédpanelt. A telepítés folytatásához el kell fogadnia a szerződést.
 4. Kattintson az Újraindítás most gombra.

  Megjegyzés: A számítógép ekkor újraindul. A telepítés utáni első rendszerindítás gyakran az átlagosnál sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mert Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag átmásolja azokat a fájlokat, amelyekre a fő telepítési szakasz alatt nem volt lehetőség. Ez szokásos eljárás, és a fájlok másolása után a számítógép a szokott módon indul el.

Telepítés az internetről a Windows Update szolgáltatással

 1. Látogassa meg a Microsoft következő webhelyét:
  http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/default.aspx?ln=hu-hu
 2. Kattintson az Egyéni gombra.

  A Windows Update szolgáltatás ellenőrzi a számítógépet és megjeleníti a fontos frissítések előre kijelölt listáját, beleértve a biztonsági frissítéseket és a szervizcsomagokat is.
 3. A Választás típus szerint listában kattintson a Sürgős elemre.

  A Windows Update létrehozza a számítógépnek megfelelő frissítések listáját. A szolgáltatás kijelöli a sürgős frissítéseket az automatikus letöltéshez.
 4. Kattintson a Frissítések áttekintése és telepítése elemre.
 5. Ellenőrizze, hogy be van-e jelölve a Windows XP SP2 szervizcsomag.
 6. Kattintson a Frissítések telepítése hivatkozásra.

  Megjelenik a Frissítések telepítése párbeszédpanel. A Telepítés állapota szakaszban a Windows Update szolgáltatás tájékoztatja a Windows XP SP2 telepítéséhez szükséges műveletek aktuális állapotáról. A Letöltés sáv a letöltés állapotáról nyújt tájékoztatást. A letöltés befejezésekor a Telepítés sáv veszi át a Letöltés sáv helyét. A Telepítés sáv tájékoztatja a telepítés állapotáról, majd elindul a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója. Megjelenik az Üdvözli a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója! párbeszédpanel, az alábbihoz hasonló szöveggel:
  Üdvözli a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója! Mielőtt telepíti a frissítést, az alábbiak elvégzését javasoljuk:

  1. Készítsen biztonsági másolatot a rendszerről.

  2. Zárja be az összes megnyitott programot.

  Elképzelhető, hogy a telepítés befejezéséhez újra kell indítania a Windows rendszert a varázsló befejezése után.

  A folytatáshoz kattintson a Tovább gombra.
 7. Kattintson a Tovább gombra.

  A Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója megjeleníti a Licencszerződés párbeszédpanelben a licencszerződést. Olvassa el a licencszerződést. Ha egyetért a licencszerződéssel, kattintson az Elfogadom elemre.

  Megjegyzés: A telepítés folytatásához el kell fogadnia a szerződést.
 8. Kattintson a Tovább gombra. Megjelenik egy beállításválasztó párbeszédpanel az alábbihoz hasonló üzenettel:
  A telepítő biztonsági mentést készít a rendszerfájlokról, így később eltávolíthatja a Windows XP SP2 szervizcsomagot, ha szükséges. Kattintson a Tallózás gombra a biztonsági másolat helyének meghatározásához, vagy a Tovább gombra kattintva fogadja el a alábbi helyet:
  Eltávolítási mappa
  C:\Windows\$NtServicePackUninstall$
  Megjegyzés: A beállításválasztó párbeszédpanel lehetőséget nyújt arra, hogy egyéni helyet határozzon meg az eltávolítási (archiválási) adatok számára. Ha a telepítést nem tapasztalt felhasználó végzi, célszerű elfogadni az alapértelmezett beállításokat. Jellemzően a Windows XP Service Pack 2 telepítője létrehozza az archívumot, így a beállítás nem kikerülhető.
 9. Kattintson a Tovább gombra. Megjelenik egy rendszerfrissítésről tájékoztató párbeszédpanel az alábbihoz hasonló üzenettel:
  Várjon, amíg a telepítő megvizsgálja a jelenlegi beállításokat, biztonsági másolatot készít a jelenlegi fájlokról, majd frissíti a fájlokat.
  Megjelenik a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag telepítővarázslójának befejező ablaka, az alábbihoz hasonló szöveggel:
  A Service Pack 2 telepítővarázslója sikeresen befejeződött.
  A módosítások életbe lépéséhez a varázslónak újra kell indítania a Windows rendszert. A Windows automatikus újraindításához kattintson a Befejezés gombra.
  Ha később szeretné újraindítani a Windows rendszert, jelölje be az Újraindítás később jelölőnégyzetet, majd kattintson a Befejezés gombra.
  Újraindítás később
  Megjegyzés: Alapértelmezés szerint be van jelölve az Újraindítás később jelölőnégyzet.
 10. Kattintson a Befejezés gombra. Bezárul a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója párbeszédpanel, és megjelenik egy frissítések telepítéséről tájékoztató párbeszédpanel az alábbihoz hasonló üzenettel:
  A Windows XP Service Pack 2 telepítése befejeződött.
  A számítógép frissítése sikerült.
  A frissítések életbe lépéséhez újra kell indítania a számítógépet.
  Ha az Újraindítás most elemre kattint, a számítógép újraindul és befejezi a telepítést. Az újraindítás elkerüléséhez kattintson a Bezárás gombra.

  Megjegyzés: A Windows XP csak a számítógép újraindítása után fog megfelelően működni.
 11. Kattintson az Újraindítás most gombra.

  Megjegyzés: A számítógép ekkor újraindul. A telepítés utáni első rendszerindítás gyakran az átlagosnál sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mert Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag átmásolja azokat a fájlokat, amelyekre a fő telepítési szakasz alatt nem volt lehetőség. Ez szokásos eljárás, és a fájlok másolása után a számítógép a megszokott módon indul el.

Telepítés hálózati megosztásról

A telepítési csomag helyét, és a futtatás módját a hálózati rendszergazda határozza meg. A telepítési csomag helyével és futtatásával kapcsolatban forduljon a hálózati rendszergazdához. Amennyiben nincs hálózati rendszergazda, tekintse át a jelen cikk „Telepítés az internetről az Automatikus frissítések szolgáltatással” és „Telepítés az internetről a Windows Update szolgáltatással” című fejezeteit.

Miután letöltötte a Windows XP SP2 szervizcsomagot egy hálózati megosztásról, azt a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslójának segítségével telepítheti, az alábbi műveletsor elvégzésével:
 1. A telepítőcsomag letöltése után futtassa azt a telepítés megkezdéséhez. A telepítőcsomag kicsomagolja a Windows XP SP2 telepítéséhez szükséges fájlokat. A kicsomagolás folyamata alatt a telepítőcsomag megjeleníti a Fájlok kicsomagolása folyamatablakot. A kicsomagolás befejezése után elindul a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója az a alábbihoz hasonló üzenettel:
  Üdvözli a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója! Mielőtt telepíti a frissítést, az alábbiak elvégzését javasoljuk:

  1. Készítsen biztonsági másolatot a rendszerről.

  2. Zárja be az összes megnyitott programot.

  Elképzelhető, hogy a telepítés befejezéséhez újra kell indítania a Windows rendszert a varázsló befejezése után.

  A folytatáshoz kattintson a Tovább gombra.
  Megjegyzés: A párbeszédpanel megjelenésekor még észlelhet lemeztevékenységet. A jelenség oka az, hogy a Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója másik szálat használat a lemezen található fájlok készletbe vételére. Ezen a szálon még folyhat a feldolgozás a varázsló üdvözlőképernyőjének megjelenésekor.
 2. Kattintson a Tovább gombra. A Windows XP Service Pack 2 telepítővarázslója megjeleníti a Licencszerződés párbeszédpanelben a licencszerződést. Olvassa el a licencszerződést. Ha egyetért a licencszerződéssel, kattintson az Elfogadom elemre.

  Megjegyzés: A telepítés folytatásához el kell fogadnia a szerződést.
 3. Kattintson a Tovább gombra. Megjelenik egy beállításválasztó párbeszédpanel az alábbihoz hasonló üzenettel:
  A telepítő biztonsági mentést készít a rendszerfájlokról, így később eltávolíthatja a szervizcsomagot, ha szükséges. Kattintson a Tallózás gombra biztonsági másolat helyének meghatározásához , vagy a Tovább gombra kattintva fogadja el az alább látható helyet.
  Eltávolítási mappa
  C:\Windows\$NtServicePackUninstall$
  Megjegyzés: A beállításválasztó párbeszédpanel lehetőséget nyújt arra, hogy egyéni helyet határozzon meg az eltávolítási (archiválási) adatok számára. Ha a telepítést nem tapasztalt felhasználó végzi, célszerű elfogadni az alapértelmezett beállításokat. Jellemzően a Windows XP Service Pack 2 telepítője létrehozza az archívumot, így a beállítás nem kikerülhető.
 4. Kattintson a Tovább gombra. Megjelenik egy rendszerfrissítésről tájékoztató párbeszédpanel az alábbihoz hasonló üzenettel:
  Várjon, amíg a telepítő megvizsgálja a jelenlegi beállításokat, biztonsági másolatot készít a jelenlegi fájlokról, majd frissíti a fájlokat.
  A telepítés befejezése után megjelenik a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag telepítővarázslójának befejező ablaka, az alábbihoz hasonló szöveggel:
  A Service Pack 2 telepítővarázslója sikeresen befejeződött.
  A módosítások életbe lépéséhez a varázslónak újra kell indítania a Windows rendszert. A Windows automatikus újraindításához kattintson a Befejezés gombra.
  Ha később szeretné újraindítani a Windows rendszert, jelölje be az Újraindítás később jelölőnégyzetet, majd kattintson a Befejezés gombra.

  Újraindítás most
  Ha a Befejezés gombra kattint, a számítógép újraindul és befejezi a telepítést. Az újraindítás elkerüléséhez jelölje be az Újraindítás később jelölőnégyzetet.

  Megjegyzés: A Windows XP csak a számítógép újraindítása után fog megfelelően működni.
 5. Kattintson a Befejezés gombra. A számítógép ekkor újraindul. A telepítés utáni első rendszerindítás gyakran az átlagosnál sokkal hosszabb időt vesz igénybe, mert Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag átmásolja azokat a fájlokat, amelyekre a fő telepítési szakasz alatt nem volt lehetőség. Ez szokásos eljárás, és a fájlok másolása után a számítógép a megszokott módon indul el.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 875364 - Utolsó ellenőrzés: 2013. június 10. - Verziószám: 6.3
Kulcsszavak: 
atdownload kbwindowsupdate kbupgrade kbsetup kbinfo KB875364
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com