Az időszinkronizálás sikertelen lehet, ha Windows Server 2003 operációs rendszerben nem Windows alapú NTP-kiszolgálóval próbál szinkronizálni

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 875424 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Amikor Microsoft Windows Server 2003 alapú számítógépét olyan NTP-kiszolgálóval próbálja meg szinkronizálni az NTP protokoll (Network Time Protocol) használatával, amelyen nem Microsoft Windows operációs rendszer fut, előfordulhat hogy a szinkronizálás sikertelen lesz. A probléma előfordulásakor a következő eseményekről történhet bejegyzés a rendszernaplóba:

Esemény típusa: Információ Esemény
forrása: W32Time
Esemény kategóriája: Nincs
Eseményazonosító: 38
Dátum: Dátum
Idő: Idő
Felhasználó: -
Számítógép: számítógépnév
Leírás: Az időszolgáltató NTP-ügyfél nem találja az időforrást (NTP-kiszolgáló_IP_címe), vagy a kapott időadatok érvénytelenek. További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: http://support.microsoft.com.

Eseménytípus: Figyelmeztetés
Eseményforrás: W32Time
Esemény kategóriája: Nincs
Eseményazonosító: 47
Dátum: Dátum
Idő: Idő
Felhasználó: -
Számítógép: számítógépnév
Leírás: Időszolgáltatás NTP-ügyfele: Nem érkezett érvényes válasz a manuálisan konfigurált NTP-kiszolgáló_IP_címe tartományvezérlőtől 8 kapcsolatfelvételi kísérlet után. Ezt a tartományvezérlőt időforrásként figyelmen kívül hagyja a rendszer, és az NTP-ügyfél megpróbál másik partnert keresni ezzel a DNS-névvel. További információt a Súgó és támogatás következő webhelyén talál: http://support.microsoft.com.

Eseménytípus: Hiba
Eseményforrás: W32Time
Esemény kategóriája: Nincs
Eseményazonosító: 29
Dátum: Dátum
Idő: Idő
Felhasználó: -
Számítógép: számítógépnév
Leírás: Az időszolgáltatás NTP-ügyfele úgy van konfigurálva, hogy egy vagy több forrásból olvassa be az időt, de aktuálisan egyik forrás sem érhető el. 15 percig nem történik kísérlet egyik forrás elérésére sem. Az NTP-ügyfélnek nem áll rendelkezésére pontos időforrás. További információt a Súgó és támogatás következő webhelyén talál: http://support.microsoft.com.

Oka

Ez a probléma akkor merülhet fel, ha a számítógép szimmetrikus aktív mód használatával küld szinkronizációs kérelmeket. Alapértelmezés szerint a Windows Server 2003 tartományvezérlők időkiszolgálóként vannak konfigurálva, és a szimmetrikus aktív módot használják a szinkronizációs kérelmek küldésére. Bizonyos nem Windows alapú kiszolgálók azonban csak az ügyfél módú kérelmekre válaszolnak.

A megoldás

A probléma megoldása érdekében a Windows időszolgáltatást konfigurálja oly módon, hogy ügyfél módot használva szinkronizáljon az időkiszolgálóval. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. Kattintson a Start gombra és a Futtatás parancsra, a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írja be a cmd parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt.
 2. A parancssorba írja a be a következő parancsokat a megadott sorrendben. Mindegyik parancs után nyomja le az ENTER billentyűt.
  • w32tm /config /manualpeerlist:NTP-kiszolgáló_IP-címe,0x8 /syncfromflags:MANUAL
  • net stop w32time
  • net start w32time
  • w32tm /resync

További információ

A Windows időszolgáltatás által a kérelmek küldésére használt módot a következő rendszerleíró alkulcs adja meg:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\W32Time\TimeProviders\NtpServer
Ha ebben az alkulcsban az Enabled bejegyzés értéke 1, akkor a Windows időszolgáltatás szimmetrikus aktív módot, bármely más esetben pedig ügyfél módot használ.

A cikk megoldást ismertető szakaszában szereplő 0x8 beállítás az ügyfél mód használatára állítja a Windows időszolgáltatást.

Az üzemmódra vonatkozó, a /manualpeerlist paraméterrel együtt használható érvényes beállítások:
 • 0x01 - speciális lekérdezési időköz (SpecialInterval) használata
 • 0x02 - UseAsFallbackOnly
 • 0x04 - kérelem küldése SymmetricActive módban
 • 0x08 - kérelem küldése ügyfél (Client) módban

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 875424 - Utolsó ellenőrzés: 2006. szeptember 22. - Verziószám: 3.1
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows Server 2003, Web Edition
 • Microsoft Windows Server 2003, Standard Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise Edition (32-bit x86)
 • Microsoft Windows Server 2003, Enterprise x64 Edition
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb KB875424
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com