Útmutató: A Windows NetMeeting Távoli asztalmegosztás funkciójának bekapcsolása Windows XP Service Pack 2 és Windows XP Tablet PC Edition 2005 rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 878451 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

BEVEZETŐ

Ha Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) vagy Windows XP Tablet PC Edition 2005 rendszerben a Távoli asztalmegosztás funkciót a Windows tűzfal bekapcsolt állapota mellett szeretné futtatni, a Windows tűzfal beállításakor a következő lépések szerint kell eljárnia.

Megjegyzés: A Windows XP SP2 szolgáltatásai és összetevői a Windows XP Tablet PC Edition 2005 operációs rendszerben is megtalálhatók.

További információ

Windows XP SP2 rendszerben alapértelmezés szerint a Windows tűzfal be van kapcsolva. Ahhoz, hogy használni tudja a Windows NetMeeting Távoli asztalmegosztás funkcióját a Windows tűzfal bekapcsolt állapota mellett, fel kell vennie a Windows NetMeeting program és az Mnmsrvc.exe fájl bejegyzését a Windows tűzfal Kivételek lapján lévő Programok és szolgáltatások listára. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
 1. A Windows NetMeeting bejegyzésének felvételéhez a helyzettől függően kövesse a következő módszerek egyikét:
  • Ha a Windows NetMeeting programot a számítógép Windows XP SP2 rendszerre való frissítése után első alkalommal indítja el, kattintson a megjelenő Windows biztonsági riasztás párbeszédpanelen a Tiltás feloldása gombra.
  • Ha a Windows NetMeeting program bejegyzését kézzel szeretné felvenni a Programok és szolgáltatások listára, hajtsa végre a következő lépéseket:
   1. Kattintson a Start gombra és a Futtatás parancsra, írja be a firewall.cpl parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
   2. Kattintson a Kivételek fülre.
   3. Kattintson a Program hozzáadása, majd a Tallózás gombra.
   4. A Tallózás párbeszédpanelen keresse meg a Meghajtó:\Program Files\NetMeeting mappát, jelölje ki a conf.exe fájlt és kattintson a Megnyitás, majd az OK gombra.
   5. Ellenőrizze, hogy a conf.exe bejegyzés szerepel-e a Kivételek lapon található Programok és szolgáltatások listán, és győződjön meg arról, hogy a conf.exe jelölőnégyzet be van jelölve.
   6. Kattintson az OK gombra.
 2. Vegye fel az Mnmsrvc.exe fájl bejegyzését a Kivételek lapon a Programok és szolgáltatások listára. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson a Start gombra és a Futtatás parancsra, írja be a firewall.cpl parancsot a Megnyitás mezőbe, majd kattintson az OK gombra.
  2. Kattintson a Kivételek fülre.
  3. Kattintson a Program hozzáadása, majd a Tallózás gombra.
  4. A Tallózás párbeszédpanelen keresse meg a Meghajtó:\WINDOWS\System32 mappát, jelölje ki az mnmsrvc.exe fájlt és kattintson a Megnyitás, majd az OK gombra.
  5. Ellenőrizze, hogy az mnmsrvc.exe bejegyzés szerepel-e a Kivételek lapon található Programok és szolgáltatások listán, és győződjön meg arról, hogy az mnmsrvc.exe jelölőnégyzet be van jelölve.
  6. Kattintson az OK gombra.

Hivatkozások

További információkért olvassa el a „Changes to Functionality in Windows XP Service Pack 2” (A szolgáltatások a Windows XP Service Pack 2 rendszer telepítésével járó változásai) című angol nyelvű dokumentumot. A dokumentum megtekintéséhez keresse fel a következő Microsoft webhelyet:
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/maintain/sp2chngs.mspx
További információt a Windows XP SP2 szervizcsomag beszerzéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
322389 A Windows XP rendszer legújabb szervizcsomagjának beszerzése

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 878451 - Utolsó ellenőrzés: 2006. január 30. - Verziószám: 4.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
Kulcsszavak: 
kbhowto kbinfo kbremoting kbfirewall kbconfig KB878451
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com