A számítógép biztonságának megőrzése a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag Windows XP vagy Windows XP Tablet PC 2005 rendszerből való eltávolítása esetén

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 878454
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

Összefoglaló

Ha a számítógépről vagy táblaszámítógépről eltávolítja a Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) szervizcsomagot, előfordulhat, hogy az újra sebezhetővé válik azon biztonsági problémák által, melyeket az SP2 telepítését követően telepített biztonsági frissítéssel javított.

BEVEZETÉS

Ez a cikk ismerteti, hogyan őrizheti meg a számítógép vagy táblaszámítógép biztonságát, ha úgy dönt, hogy eltávolítja a Windows XP SP2 szervizcsomagot.

Megjegyzés: A Windows XP SP2 szolgáltatásait és összetevőit tartalmazza a Windows XP Tablet PC Edition 2005 operációs rendszer.

További információ

A számítógép biztonságának megőrzése érdekében a Windows XP SP2 eltávolítását a következő lépések szerint végezze el:
 1. Bontsa a számítógép összes internet- és hálózati kapcsolatát, beleértve az állandó, szélessávú kapcsolatokat is (például a DSL). A kapcsolat bontásának egyik lehetséges módja a számítógép hálózati kártyájához csatlakoztatott kábel kihúzása.
 2. Távolítsa el a Windows XP SP2 szervizcsomagot a számítógépről.

  Az Windows XP SP2 eltávolításáról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
  875350 A Windows XP operációs rendszer Service Pack 2 szervizcsomagjának eltávolítása a számítógépről
 3. A Windows XP SP2 eltávolítása után indítsa újra a számítógépet vagy táblaszámítógépet.

  Megjegyzés: Bizonyosodjon meg arról, hogy a számítógép továbbra sem csatlakozik hálózatra vagy az internetre.
 4. Ha a számítógép újraindult, kapcsolja be a korábbi verziójú Windows XP rendszer Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatását. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Vezérlőpult parancsára.
  2. Kattintson a Hálózati és internetes kapcsolatok elemre.
  3. Bizonyosodjon meg arról, hogy az összes internet- és hálózati kapcsolat számára be van kapcsolva az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatás. Ehhez kövesse az alábbi lépések közül a számítógépének megfelelőket:
   • Telefonos kapcsolathoz hasonló internetkapcsolat esetén az alábbi lépéseket hajtsa végre:
    1. Kattintson az Internetbeállítások parancsra.
    2. Kattintson a Kapcsolatok fülre, majd jelölje ki az internetkapcsolatot a Telefonos és virtuális magánhálózati beállítások listában.
    3. Kattintson a Beállítások gombra.
    4. Kattintson a Telefonos kapcsolat - beállítások párbeszédpanel Tárcsázási beállítások szakaszában található Tulajdonságok gombra.
    5. Kattintson a Speciális fülre, majd jelölje be a Védem a számítógépet és a hálózatot, korlátozom vagy letiltom a hozzáférést az internetről jelölőnégyzetet, és kattintson az OK gombra.
    6. Kattintson az OK gombra, ha megjelenik a következő üzenet:
     A módosítások a kapcsolat következő használatakor lépnek érvénybe.
    7. Kattintson az OK gombra a Telefonos kapcsolat - beállítások párbeszédpanel bezárásához.
    8. Az Internetes tulajdonságok párbeszédpanel bezárásához kattintson ismét az OK gombra.
   • Hálózati kapcsolat esetében tegye a következőket:
    1. Kattintson a Hálózati kapcsolatok elemre.
    2. Kattintson jobb gombbal a kapcsolat ikonjára, majd válassza a Tulajdonságok parancsot.
    3. Kattintson a Speciális fülre, majd jelölje be a Védem a számítógépet és a hálózatot, korlátozom vagy letiltom a hozzáférést az internetről jelölőnégyzetet, és kattintson az OK gombra.
 5. Csatlakoztassa újra az 1. lépésben eltávolított hálózati vagy internetkapcsolatot, majd csatlakozzon az internetre.
 6. Nyissa meg a Microsoft Internet Explorer böngészőt, és keresse fel a következő Windows Update webhelyet:
  http://v4.update.microsoft.com
 7. Kattintson a Frissítések keresése elemre.
 8. Kattintson a Frissítések áttekintése és telepítése elemre.
 9. A telepítendő frissítések listájában kattintson a Windows XP Service Pack 2 (SP2) frissítése mellett levő Eltávolítás gombra.
 10. Ha ezt megtette, kattintson a Telepítés gombra.
Miután frissítette a Windows XP Service Pack 1 számítógépet vagy Windows XP Tablet PC 2005 alapú táblaszámítógépet a Windows Update webhelyen található legújabb frissítésekkel, hagyja bekapcsolva az Internetkapcsolat tűzfala szolgáltatást (4. lépés). A Windows XP SP2 újratelepítéséhez a Windows Update webhely használata javasolt.

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 878454 - Utolsó ellenőrzés: 2011. február 3. - Verziószám: 2.3
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbsecurity kbvirus kbuninstall kbautoupdate KB878454
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com