Ένα σύστημα με το πρόγραμμα οδήγησης Mpegport.sys κάνει συνεχώς επανεκκίνηση μετά την εγκατάσταση του Windows XP Service Pack 2 ή του Windows XP Tablet PC Edition 2005

Μεταφράσεις άρθρων Μεταφράσεις άρθρων
Αναγν. άρθρου: 878474 - Δείτε τα προϊόντα στα οποία αναφέρεται το συγκεκριμένο άρθρο.
Ανάπτυξη όλων | Σύμπτυξη όλων

Συμπτώματα

Αφού εγκαταστήσετε το Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) ή το Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005, γίνεται επανειλημμένα επανεκκίνηση του υπολογιστή. Δεν εμφανίζεται κανένα μήνυμα λάθους.

Αιτία

Αυτό το θέμα προκύπτει, εάν ισχύουν όλες οι ακόλουθες συνθήκες:
 • Το σύστημα περιλαμβάνει έναν αποκωδικοποιητή υλικού DVD παλαιού τύπου, ο οποίος απαιτεί το πρόγραμμα οδήγησης Mpegport.sys.
 • Έχετε εγκαταστήσει την έκδοση 32-bit του Windows XP SP2 σε έναν υπολογιστή που υποστηρίζει τη δυνατότητα αποτροπής εκτέλεσης δεδομένων (DEP) που επιβάλλεται από το υλικό.
Όταν κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, το πρόγραμμα οδήγησης Mpegport.sys προσπαθεί να εκτελεστεί από μια θέση μνήμης, η οποία παρακολουθείται από τη δυνατότητα DEP. Λαμβάνετε ένα μήνυμα λάθους διακοπής παρόμοιο με το ακόλουθο:
0x000000FC (ATTEMPTED_EXECUTE_OF_NOEXECUTE_MEMORY)

Ο υπολογιστής ίσως ξεκινήσει πάλι αυτόματα, εάν έχει ρυθμιστεί για αυτόματη επανεκκίνηση, όταν προκύπτει σφάλμα στο σύστημα.

Προτεινόμενη αντιμετώπιση

Επικοινωνήστε με τον προμηθευτή του προγράμματος οδήγησης, για να λάβετε μια ενημερωμένη έκδοσή του χωρίς το ζήτημα της ασυμβατότητας. Εάν είναι διαθέσιμη μια ενημερωμένη έκδοση του προγράμματος οδήγησης, το πρόγραμμα οδήγησης μπορεί να εγκατασταθεί σε Ασφαλή λειτουργία (Safe Mode).

Για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με την Ασφαλή λειτουργία (Safe Mode) στα Windows XP, κάντε κλικ στον αριθμό του άρθρου παρακάτω, για να προβάλετε το άρθρο της Γνωσιακής Βάσης της Microsoft (Knowledge Base):
315222 Περιγραφή των επιλογών εκκίνησης σε ασφαλή λειτουργία στα Windows XP

Εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης

Για να αντιμετωπίσετε αυτό το ζήτημα, απενεργοποιήστε το πρόγραμμα οδήγησης Mpegport.sys από τη Διαχείριση συσκευών (Device Manager) χρησιμοποιώντας την Ασφαλή λειτουργία (Safe Mode). Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή.
 2. Πιέστε το πλήκτρο F8. Σε υπολογιστή που έχει ρυθμιστεί ώστε να ξεκινά πολλά λειτουργικά συστήματα, πιέστε το πλήκτρο F8 όταν εμφανιστεί το μενού εκκίνησης.
 3. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους, για να επιλέξετε τη δυνατότητα ασφαλούς λειτουργίας (Safe Mode) και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 4. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε devmgmt.msc και, τέλος, κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 5. Στο μενού Προβολή (View), κάντε κλικ στην εντολή Εμφάνιση των κρυφών συσκευών (Show hidden devices).
 6. Αναπτύξτε τον κλάδο Προγράμματα οδήγησης χωρίς υποστήριξη Τοποθέτησης και Άμεσης Λειτουργίας (Non-Plug and Play Drivers).
 7. Κάντε δεξιό κλικ στο πρόγραμμα οδήγησης Mpegport.sys και κατόπιν κάντε κλικ στην εντολή Ιδιότητες (Properties).
 8. Στην καρτέλα Πρόγραμμα οδήγησης (Driver), αλλάξτε την κατάσταση του στοιχείου Τύπος εκκίνησης (Startup Type) σε Ανενεργή (Disabled) και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί OK.
 9. Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή.
Εάν χρειάζεστε το πρόγραμμα οδήγησης Mpegport.sys, μπορείτε επίσης να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα DEP. Για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα DEP, ακολουθήστε τα εξής βήματα:
 1. Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή.
 2. Πιέστε το πλήκτρο F8. Σε υπολογιστή που έχει ρυθμιστεί ώστε να ξεκινά πολλά λειτουργικά συστήματα, πιέστε το πλήκτρο F8 όταν εμφανιστεί το μενού εκκίνησης.
 3. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα βέλους, για να επιλέξετε τη δυνατότητα ασφαλούς λειτουργίας (Safe Mode) και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
 4. Κάντε κλικ στο μενού Έναρξη (Start), κατόπιν στην επιλογή Εκτέλεση (Run), πληκτρολογήστε cmd και τέλος κάντε κλικ στο κουμπί ΟΚ.
 5. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε τα παρακάτω και πιέστε το πλήκτρο ENTER:
  bootcfg /raw “/noexecute=alwaysoff /fastdetect” /id 1
  Εάν διαθέτετε πολλές καταχωρήσεις ή επιλογές εκκίνησης, ίσως χρειαστεί να τροποποιήσετε με μη αυτόματο τρόπο το αρχείο Boot.ini του υπολογιστή σας. Για να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα DEP τροποποιώντας το αρχείο Boot.ini, αλλάξτε το επίπεδο πολιτικής /noexecute σε alwaysoff.
 6. Ξεκινήστε πάλι τον υπολογιστή.

Περισσότερες πληροφορίες

Αυτό το ζήτημα είναι γνωστό ότι προκύπτει, όταν έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας τον αποκωδικοποιητή DVD Sigma Designs Hollywood Plus.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα αποτροπής εκτέλεσης δεδομένων, επισκεφθείτε την ακόλουθη τοποθεσία της Microsoft στο Web (στα αγγλικά):
http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/maintain/sp2mempr.mspx
Τα προϊόντα άλλων κατασκευαστών που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο έχουν κατασκευαστεί από εταιρείες ανεξάρτητες από τη Microsoft. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, σιωπηρή ή άλλη, όσον αφορά τις επιδόσεις ή την αξιοπιστία αυτών των προϊόντων.

Ιδιότητες

Αναγν. άρθρου: 878474 - Τελευταία αναθεώρηση: Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 - Αναθεώρηση: 6.0
Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο ισχύουν για:
 • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
 • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005
Λέξεις-κλειδιά: 
kbtshoot kbprb KB878474

Αποστολή σχολίων

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com