При опит за инсталиране на Windows XP Service Pack 2 се появява съобщение за грешка "The product key used to install Microsoft Windows may not be valid" ("Продуктовият ключ, използван за инсталирането на Microsoft Windows, може да е невалиден")

Преводи на статии Преводи на статии
ID на статията: 883254 - Преглед на продукти, за които се отнася тази статия.
Разгъване на всички | Сгъване на всички

СИМПТОМИ

Когато се опитате да инсталирате Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2), може да се появи следното съобщение за грешка:
The product key used to install Microsoft Windows may not be valid. (Продуктовият ключ, използван за инсталирането на Microsoft Windows, може да е невалиден.) For more information about why you have received this error message, and steps you can take to resolve this issue visit www.howtotell.com/xpsp2. (Посетете www.howtotell.com/xpsp2 за допълнителна информация относно причината за получаване на това съобщение за грешка и стъпките, които можете да предприемете за разрешаването на проблема.)

ПРИЧИНА

Този проблем може да се появи, ако продуктовият ключ, който използвате за инсталиране на Windows XP съвпадне с продуктов ключ, определен от Microsoft за невалиден.

РАЗРЕШЕНИЕ

За достъп до услуги по актуализация, като Windows Update или Automatic Updates, е необходимо да е инсталиран оригинален софтуер Microsoft Windows. Ако сте домашен или бизнес потребител и не притежавате договор с Microsoft за обемно лицензиране, е възможно да сте станали жертва на софтуерно пиратство. Ако компютърът ви е бил предоставен с предварително инсталиран Windows XP, свържете се с риселъра или производителя на оборудването, за да проверите, дали ви е бил продаден оригинален Windows софтуер.

За съобщаване за позорения относно софтуерно пиратство посетете следния сайт на Microsoft:
http://www.microsoft.com/piracy/Reporting.mspx
За да закупите валиден продукт Windows XP, предназначен за продажби на дребно в търговската мрежа, посетете местния търговец или следния сайт на Microsoft:
http://www.microsoft.com/products/info/default.aspx?View=22
Ако сте извън САЩ, свържете се с дъщерната компания на Microsoft, отговаряща за вашия регион. За да откриете, посетете следния сайт на Microsoft:
http://www.microsoft.com/worldwide/
Ако сте клиент на Microsoft по програмата за обемно лицензиране и притежавате лицензи за Windows XP Professional, но сте инсталирали операционната система с невалиден ключ, щракнете върху следния номер на статия от базата знания на Microsoft:
328874 Как да промените продуктовия ключ за обемно лицензиране в компютър, работещ под Windows XP SP1

Свойства

ID на статията: 883254 - Последна рецензия: 15 юни 2006 г. - Редакция: 2.0
ВАЖИ ЗА
  • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition Service Pack 2 (SP2)
Ключови думи: 
kbtshoot kbprb KB883254

Изпратете обратна информация

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com