„A Windows telepítéséhez használt termékkulcs érvénytelen” hibaüzenet jelenik meg a Windows XP Service Pack 2 szervizcsomag telepítésekor

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 883254 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

A Microsoft Windows XP Service Pack 2 (SP2) telepítésekor az alábbihoz hasonló hibaüzenet jelenhet meg:
A Windows telepítéséhez használt termékkulcs érvénytelen. A hibaüzenet okáról és a probléma elhárításának mikéntjéről a www.howtotell.com/xpsp2 címen talál további információt.

Oka

Ez a probléma akkor jelentkezhet, ha a Windows XP rendszer telepítésekor használt termékkulcs megegyezik egy, a Microsoft által érvénytelennek nyilvánított termékkulccsal.

A megoldás

A frissítési szolgáltatások (például a Windows Update vagy az Automatikus frissítések szolgáltatás) csak eredeti Microsoft Windows-szoftverekkel vehetők igénybe. Ha otthoni vagy üzleti felhasználóként nem rendelkezik mennyiségi Microsoft licencszerződéssel, szoftverkalózok áldozatává válhat. Amennyiben számítógépét előre telepített Windows XP rendszerrel vásárolta, kérdezze meg az OEM forgalmazóját, hogy eredeti Windows-szoftvert telepített-e a számítógépre.

A szoftverkalózokkal kapcsolatos esetleges észrevételeket a Microsoft webhelyén jelezheti:
http://www.microsoft.com/hun/piracy/bejelent.mspx
A Windows XP rendszer érvényes kiskereskedelmi verziójának beszerzéséhez keresse fel a helyi kiskereskedelmi üzletek egyikét vagy látogasson el a Microsoft következő webhelyére:
http://www.microsoft.com/products/info/default.aspx?view=34
Az Amerikai Egyesült Államok területén kívül forduljon a Microsoft helyi leányvállalatához. A címeket a következő webhelyen találja meg:
http://www.microsoft.com/worldwide/
Amennyiben mennyiségi licencszerződéssel rendelkezik és a Windows XP Professional rendszerre vonatkozóan is vannak érvényes licencei, ám érvénytelen termékkulccsal próbálja telepíteni az operációs rendszert, olvassa el a Microsoft Tudásbázis következő cikkében foglaltakat a cikk számára kattintva:
328874 Útmutató: A mennyiségi licenc termékkulcsának módosítása Windows XP SP1 vagy frissebb Windows XP rendszerű számítógépen

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 883254 - Utolsó ellenőrzés: 2007. március 20. - Verziószám: 2.0
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition Service Pack 2 (SP2)
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbprb KB883254
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com