Med namestitvijo servisnega paketa SP2 za Windows XP se prikaže sporočilo o napaki »Ključ izdelka, uporabljen za namestitev operacijskega sistema Microsoft Windows, morda ni veljaven«

Prevodi člankov Prevodi člankov
ID članka: 883254 - Oglejte si izdelke, na katere se nanaša ta članek.
Razširi vse | Zmanjšaj

SIMPTOMI

Med namestitvijo servisnega paketa SP2 za Microsoft Windows XP se lahko prikaže to sporočilo o napaki:
Ključ izdelka, uporabljen za namestitev operacijskega sistema Microsoft Windows, morda ni veljaven. Več o tem, zakaj se je sporočilo o napaki prikazalo in kako odpravite težavo, najdete na spletnem mestu www.howtotell.com/xpsp2.

VZROK

Do težave pride, če je ključ izdelka, ki ste ga uporabili pri namestitvi operacijskega sistema Windows XP, tak kakor ključ izdelka, za katerega je Microsoft že ugotovil, da ni veljaven.

REŠITEV

Če želite uporabljati storitve, kot je spletno mesto Windows Update ali funkcija za samodejno posodabljanje, morate imeti nameščen pristen operacijski sistem Microsoft Windows. Če ste domači ali poslovni uporabnik in z Microsoftom niste sklenili pogodbe o količinskem licenciranju, ste morda žrtev piratstva programske opreme. Če je bil ob nakupu računalnika v njem že nameščen operacijski sistem, se obrnite na prodajalca ali izvirnega izdelovalca opreme in preverite, ali ste pri njem kupili pristno programsko opremo Windows.

Če sumite, da ste bili žrtev piratov, lahko primer prijavite na Microsoftovem spletnem mestu:
http://www.microsoft.com/piracy/Reporting.mspx
Veljaven maloprodajni izvod operacijskega sistema Windows XP dobite v prodajalni programske opreme ali na Microsoftovem spletnem mestu:
http://www.microsoft.com/products/info/default.aspx?View=43
Če ne živite v Združenih državah, se obrnite na bližnjo podružnico Microsofta. Poiščete jo lahko na Microsoftovem spletnem mestu:
http://www.microsoft.com/worldwide/
. Če ste z Microsoftom sklenili pogodbo o količinskem licenciranju in imate licence za Windows XP Professional, vendar ste pri namestitvi uporabili neveljaven ključ, kliknite spodnjo številko in si oglejte članek v Microsoftovi zbirki znanja:
328874 Zamenjava ključa izdelka z velikim številom licenc v računalniku, v katerem je nameščen operacijski sistem Windows XP s servisnim paketom SP1 in druge različice operacijskega sistema Windows XP

Lastnosti

ID članka: 883254 - Zadnji pregled: 16. junij 2006 - Revizija: 2.0
VELJA ZA
  • Microsoft Windows XP Professional Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Home Edition Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Media Center Edition Service Pack 2 (SP2)
  • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition Service Pack 2 (SP2)
Ključne besede: 
kbtshoot kbprb KB883254

Pošlji povratne informacije

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com