A biztonságimásolat-készítő program meghibásodhat, vagy hibásan zárhat ki bizonyos fájlokat a biztonsági másolatból Windows XP operációs rendszerben

A cikk fordítása A cikk fordítása
Cikk azonosítója: 883357 - A cikkben érintett termékek listájának megtekintése.
Fontos: Ebben a cikkben a rendszerleíró adatbázis módosításával kapcsolatos tudnivalók olvashatók. A rendszerleíró adatbázis módosítása előtt feltétlenül készítsen biztonsági másolatot arról, és csak akkor fogjon hozzá, ha probléma esetén tisztában van a rendszerleíró adatbázis visszaállításának módjával. A rendszerleíró adatbázis biztonsági mentéséről, visszaállításáról és szerkesztéséről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
256986 A Microsoft Windows rendszerleíró adatbázisának ismertetése
Az összes kibontása | Az összes összecsukása

A jelenség

Előfordulhat, hogy a Biztonsági másolat program hibát észlel, vagy helytelen módon kizár bizonyos fájlokat a biztonsági mentésből, miután telepítette a Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás 2.0-s verziójának frissítését.

A frissítésről további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
842773 Megjelent a Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (BITS) 2.0-s és a WinHTTP 5.1-es verziójának Windows XP rendszerhez készült frissítőcsomagja

Oka

Ez a probléma olyankor fordul elő, ha a Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (BITS) 2.0-s szolgáltatását a 842773. számú frissítés telepítését követően elindítja. A Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (BITS) 2.0 az alábbi rendszerleíró alkulcsba ír értéket:
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\BackupRestore\FilesNotToBackup
A biztonságimásolat-készítő programok a FilesNotToBackup rendszerleíró kulcs értékei segítségével határozzák meg, hogy mely fájlokat kell kizárni a biztonsági mentésből, majd visszaállítani. A Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (BITS) 2.0 egy értéket hoz létre ebben a rendszerleíró kulcsban annak biztosítására, hogy a biztonsági másolatban mentett adatok visszaállítása nem hat ki a Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (BITS) 2.0 azon képességére, hogy váratlan megszakítás után folytatni tudja a fájlátvitelt.

A BITS 2.0 által a FilesNotToBackup rendszerleíró kulcsba írt érték formátuma nem megfelelő. Pontosabban arról van szó, hogy a BITS 2.0 által létrehozott érték karakterláncos értékformátumban (REG_MULTI_SZ) van. Ennél a formátumnál két NULL karakter szükséges az értékadat végén. A BITS 2.0 azonban egy NULL karakterrel zárja az értékadatot, melyet egy 0xfeee unicode karakter követ. Bizonyos esetekben a hibásan formázott érték miatt a biztonságimásolat-készítő program meghibásodik, vagy hibásan értelmezi a biztonsági másolatból kizárandó fájlok elérési útvonalát.

A megoldás

A probléma megoldásához töltse le és telepítse a következő frissítést.

A következő fájl letölthető a Microsoft letöltőközpontból:
A kép összecsukásaA kép kibontása
Letöltés
Letöltés: WindowsXP-KB883357-x86-hun.exe jelű csomag. Kiadás dátuma: 8/13/2004

További információt a Microsoft terméktámogatási fájlok letöltéséről a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
119591 Microsoft terméktámogatási fájlok beszerzése az online szolgáltatások segítségével
A Microsoft ellenőrizte a fájl vírusmentességét. A Microsoft a fájl ellenőrzéséhez a kiadás napján rendelkezésre álló legújabb vírusellenőrző szoftvert használta. A fájl egy biztonságos kiszolgálón van tárolva, mely megakadályozza a fájl jogosulatlan módosítását.

Kerülő megoldás

Figyelmeztetés: A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő helytelen használata komoly problémákhoz vezethet, amelyek az operációs rendszer újratelepítését tehetik szükségessé. A Microsoft nem garantálja a Rendszerleíróadatbázis-szerkesztő nem megfelelő használatából fakadó problémák megoldhatóságát. A Rendszerleíróadatbázis-szerkesztőt mindenki a saját felelősségére használhatja.

A probléma megoldásához módosítsa úgy a rendszerleíró adatbázist, hogy a megfelelő érték jöjjön létre. Ehhez hajtsa végre a következő lépéseket:
  1. Kattintson a Start menü Futtatás parancsára, írja be a cmd parancsot, majd kattintson az OK gombra.
  2. Írja be a következő parancsot, majd nyomja meg az ENTER billentyűt:

    Reg.exe ADD HKLM\System\CurrentControlSet\Control\BackupRestore\FilesNotToBackup /v BITS_metadata /t REG_MULTI_SZ /d "%ALLUSERSPROFILE%\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\*" /f

Állapot

A Microsoft a 842773. számú frissítésben megerősítette a hiba létezését.

Hivatkozások

A Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatásról további információt a Microsoft Tudásbázis következő cikkében talál a cikk számára kattintva:
818746 Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás a Windows Server 2003 rendszer áttekintő dokumentációjában (Előfordulhat, hogy a hivatkozás részben vagy teljes egészében angol nyelvű tartalomra mutat.)

Tulajdonságok

Cikk azonosítója: 883357 - Utolsó ellenőrzés: 2006. április 6. - Verziószám: 2.4
A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
  • Microsoft Windows XP Home Edition
  • Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 Update Rollup 2
  • Microsoft Windows XP Professional
  • Microsoft Windows XP Tablet PC Edition
Kulcsszavak: 
kbtshoot kbqfe kbprb KB883357
A Microsoft tudásbázisban szolgáltatott információkat "az adott állapotban", bárminemű szavatosság vagy garancia nélkül biztosítjuk. A Microsoft kizár mindennemű, akár kifejezett, akár vélelmezett szavatosságot vagy garanciát, ideértve a forgalomképességre és az adott célra való alkalmasságra vonatkozó szavatosságot is. A Microsoft Corporation és annak beszállítói semmilyen körülmények között nem felelősek semminemű kárért, így a közvetlen, a közvetett, az üzleti haszon elmaradásából származó vagy speciális károkért, illetve a kár következményeként felmerülő költségek megtérítéséért, még abban az esetben sem, ha a Microsoft Corporationt vagy beszállítóit az ilyen károk bekövetkeztének lehetőségére figyelmeztették. Egyes államok joga nem teszi lehetővé bizonyos károkért a felelősség kizárását vagy korlátozását, ezért a fenti korlátozások az ön esetében esetleg nem alkalmazhatók.

Visszajelzés küldése

 

Contact us for more help

Contact us for more help
Connect with Answer Desk for expert help.
Get more support from smallbusiness.support.microsoft.com